Нова Година 2011 в България
Източник: netinfo
2

Нова Година е един от най-красивите, най-почитани, най-светли и широко разпространени празници, който се чества ежегодно от всички хора по цялата земя. Тя е символ на новото начало, на оптимизъм и надежда, на подновяване на живота. Не се заблуждавайте обаче, че винаги се е посрещала на 1 януари.

Но някога замисляли ли сте се от кога е започнало да се чества посрещането на новата година и каква е историята на един от най-старите празници, почитани от човека­?

Всичко започнало преди повече от 4000 години, когато за първи път в човешката история на първия ден след настъпването на пролетния сезон, бил отбелязан този празник в Древен Вавилон.

За тях началото на пролетта било символ на зараждащия се живот, разцъфването на природата и очакването за събиране на новата реколта.

Римляните също започнали да го честват, но към края на месец март. След време обаче, през 153 г. пр.Хр. управляващите решили той да се измести на 1 януари, което било потвърдено и след въвеждането на Юлианския календар.

Католическата църква остро се противопоставила на този празник и го заклеймила като езически. Постепенно църквата загубила борбата и била принудена да се примири.

От своя страна келтите отбелязвали Нова Година в края на ноември, а в Древен Египет празникът настъпвал в средата на есента, когато река Нил преливала. Египтяните слагали в голяма лодка статуи на своите главни богове и я пускали свободно да се рее из реката в продължение на цял месец.

В Месопотамия пък пирували в продължение на цели 12 дни. А в миналото прабългарите са чествали този важен ден на 22 декември, като се наричал Сур или Ени.

Чак през 16 век сред европейските държави се появява традицията празникът да се почита на 1 януари.

Обикновено днес го свързваме с богата трапеза, събиране с най-близки приятели и роднини и веселие до зори.

Повечето от нас си обещават да се оттърват от старите си и досадни навици, други си поставят високи цели, трети пък си пожелават много здраве и късмет. Какво обаче ни очаква след настъпването на Нова година 2011 предстои да разберем.

Ако все още не сте мислили къде можете да прекарате този прекрасен празник, сега ще ви запознаем с най-изгодните предложения на онлайн резервационната система ТИРС.БГ за Нова година 2011 в България.

Със сигурност искате този ден да остане незабравим за вас, да ви дари с нови и вълнуващи емоции, да навлезете в 2012 с усмивка и повече оптимизъм, да оставите лошите помисли в миналото и дълго време да разказвате за него. Но всъщност кой не си мечтае да прекара невероятно?

За да изживеете нещо различно и интригуващо и нощта на 31 декември срещу 1 януари да бъде истински запомняща се, си позволете да смените обичайната обстановка и да си направите сами един чудесен новогодишен подарък, като отидете на някое уютно местенце в нашата живописна страна.

Има множество изгодни и добри оферти за Нова година 2011, единствено трябва да решите от коя желаете да се възползвате.

Ако обичате да сте сред природата и се чувствате най-добре в царството на нейните прелести, ако жадувате за кристално чист въздух и харесвате усещането за планина, и сте любители на зимните спортове, то вие можете да посрещнете вашата Нова година 2011 в зимния курорт Пампорово.

Побързайте да резервирате местата си, тъй като при ранни записвания хотелите тук предлагат 10% намаление от цената на празничния пакет. Два хотела ни правят впечатление! Апарт Хотел Замъка и четеризведният хотел Орфей, при който цените са от 446 лв.

В Банско също можете да откриете неустоими предложения. Едното от тях е на четеризвездния комплекс "Свети Иван Рилски", където стойността на пакета "Нова година 2011 в Банско" започва от 1253 лв. за двойна стая и достига до 1347 лв. за фамилен апартамент. В него се включват общо от четери до шест нощувки, закуска, новогодишен куверт, спа, трансфер до лифта и обратно, туристическа застраховка и т.н.

Други изгодни оферти за Банско са: Хотел Бъндерица - където в пакета са включени 5 нощувки със закуски, новогодишен куверт, ползване на вътрешен басейн и транспорт до лифтовете. Цените стартират от 1408 лв за двойна стая.

Неустоимо е и предложението на хотел Перун Лодж, където има пакети за 3 или 5 нощувки и началната им цена е от 1200 лв. за двойна стая!

В случай, че желаете да тръгнете по стъпките на нашето минало и да се озовете там, откъдето е започнало едно велико начало в историята ни и искате да се докоснете до неслонимия български дух, идеалното място за вас е Велико Търново.

Най-престижният Гранд хотел "Янтра" в града ви предлага чудесна възможност да се насладите максимално на вълшебна Нова година във Велико Търново. Тук двойна стая с 3 нощувки е 780 лв., а за 4 вечери е 890 лв.

Любителите на Спа процедурите и терапиите също ще останат доста доволни, тъй като и за тях има голям брой интригуващи новогодишни оферти от известните у нас балнеологични курорти. Нова година в Девин ще бъде чудесен завършек на 2010 и посрещането на 2011. Представете си само колко неповторими изживявания Ви очакват там, а за вашето добро настроение и красота ще се погрижат от "Спа Хотел Персенк", ако изберете да се възползвате от техния пакет за този великолепен празник. Тук пакетът е уникално богат и включва нощувки, закуски и вечери, Новогодишен куверт, подарък за всеки гост, брънч на 1 януари, и безплатен спа пакет.

Другото предложение от Девин идва от Спа Хотел Девин - тук имате възможност да избирате между нощувка със закуска или нощувка със закуска и вечеря!

"Хотел Сана Спейс" в Хисаря също има с какво да привлече вниманието ви. Отдайте се на приказна Нова година в Хисаря и забравете за всичко останало. Уникално ниски цени за всеки джоб!

Другите две препоръчани предложения идват от Хотел Чинар и Спа Хотел Хисар.

Накрая, но не и на последно място, разбира се, ще завършим с предложението на петзвездния "Парк Хотел Пирин" за Нова година в Сандански. За две нощувки цената на двойна стая стандарт е 1000 лв., като в пакета освен самия престой са включени още закуски, свободно ползване на фитнес, басейни, парна баня, паркинг и т.н., както и богато празнично меню с напитки и ястия, музика и наживо и специална празнична програма.

Останете си тук, в България и се насладете на зашеметяваща и удивителна Нова Година 2011.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

булевард Патриарх Евтимий

Бус лента и велоалея по „Патриарха“, паркирането се запазва навсякъде

България Преди 21 минути

Обмисля се и идеята за "червена зона" в центъра

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 31 минути

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

България Преди 59 минути

Проектът ПП-ДБ приключи, каза председателят на ДПС

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 1 час

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 1 час

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 1 час

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 2 часа

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 2 часа

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 2 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 2 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 2 часа

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 2 часа

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели