Защо да инвестирате в P2P платформи за кредитиранe
Източник: netinfo
0

И нвестирането в P2P платформи за кредитиране, или накратко P2P инвестирането, може да изглежда объркващо и ненадеждно за някой, който не е запознат с концепцията или пък не го е пробвал лично. Всъщност това е надежден и дългосрочен инвестиционен метод и ще сте благодарни, че сте го открили. Целта на тази статия е да разгледа факторите, които превръщат P2P инвестирането в чудесна възможност, и да покаже за кого този инвестиционен метод е най-подходящ. Може да се окаже, че това е възможността, която сте търсили досега.

Добра алтернатива на повечето инвестиционни инструменти

За да се разберат предимствата на P2P инвестирането, трябва да се вникне в същността на този инвестиционен модел. Той дава възможност да се закупуват части от кредити, листнати на p2p платформа за кредитиране, като iuvo. Потребителите, получават доход от лихвата по кредитите, в които са инвестирали . Кредите, които се купуват, са вече издадени от лицензирани небанкови финансови институции, които предлагат кредити с различни рискови класове и различна очаквана доходност.

Първото предимство на този модел е, че P2P инвестирането предлага нов поглед върху дългосрочните инвестиции и превъзмогва много от ограниченията, които другите подобни инструменти предлагат.Сегашните инвестиционни възможности, като банките, предлагат почти нулева възвръщаемост, а други методи, като Форекс търгуването, позволяват много малко контрол и предвидимост. С P2P инвестирането можете да бъдете сигурни в бавния, но стабилен приход върху вашата инвестиция. Няма нужда да дешифрирате сложни графики или дa следите икономическите спадове и ръстове. Това е инвестиция, за която бъдещото ви аз ще е благодарно. Възвръщаемостта, която се предлага в iuvo, достига до 15.22% годишно.

Друго предимство на този инвестиционен метод е предвидимостта. В зависимост от това каква сума сте готови да инвестирате и типа заеми, които изберете, можете да пресметнете очакваната възвръщаемост с почти перфектна точност. Също така можете много лесно да контролирате нивото на риск в зависимост от предпочитанията си. Ако желаете да инвестирате с по-ниско ниво на риск, можете да изберете заеми с рейтинг класове А или B, които предлагат по-ниска, но по-сигурна възвръщаемост. Но кредитите, листанти на платформа като iuvo, имат гаранция за обратно изкупуване, която се поема от небанковата финансова институция, издател на съответния кредит. Така рискът за инвестираните средства е сведен до минимум. Тя се активира след 60 дни, ако кредитът, в който е инвестирано, спре да бъде обслужван. Това превръща инвестирането в заеми с рейтинг D, E, или HR в по-изгодна и предпочитана опция.

Опростен процес на автоматично инвестиране

Можете да регулирате всяка стъпка от процесите в платформата, да изградите инвестиционното си порфолио както прецените или просто да използвате функцията за автоматично инвестиране. Тази стъпка е препоръчителна за всеки потребител, независимо дали тепърва започва или има предишен опит. Единственото, което трябва да направи, е да въведе предпочитанията си и системата ще свърши останалото като следва зададените предварително инструкции. Най-голямото преимущество на този метод е това, че спестява време. Може да се модифицират настройките за автоматично инвестиране по всяко време.

Дългосрочно и гъвкаво инвестиране

Още едно предимство на P2P инвестирането е ниският праг на започване. Може да стартирате с 10 лева или 10 евро и да прецените дали това е подходящата за вас инвестиция.
Друг важен аспект, който трябва да се има предвид, е разнообразяване на портфолиото. Опцията да избирате сами заемите, в които инвестирате, ви дава възможност да разпределите риска и да прецените кои комбинации са най-печеливши. Това е само един от факторите, които правят P2P инвестирането изключително гъвкаво. Въпреки че това е дългосрочна инвестиция, малките стъпки, които следват процеса, са много важни. Инвестирането с малки суми и разнообразяване на портфолиото е основен подход при р2р инвестирането.

Краткият срок на погасяване на заемите също допринася за цялостната гъвкавост. Така можете да определите своята стратегия много по-бързо, ако инвестициите ви не се развиват по план.

За кого е подходящо P2P инвестирането?

P2P инвестирането е подходящо за всеки, който търси надежден и доходоносен метод за възвръщаемост върху спестяванията си – единствените нужни фактори са търпение и мотивация. Нашият опит показва, че инвеститорът, който има най-големи шансове да е печеливш в дългосрочен план, е обикновено мъж или жена, около 35 години, с интереси в сферата на финансите, инвестициите или технологиите. Но дори да не попадате в тази категория можете да успеете, стига да имате мотивация и мисъл насочена към печалбата.

Заключение

Ако подходите към P2P инвестирането с подготовка и търпение можете да очаквате стабилна възвръщаемост, която трудно може да бъде достигната с други инвестиционни методи. Не забравяйте, че това е дългосрочна инвестиция, на която трябва да се отдели време и внимание. За повече информация относно P2P инвестирането може да посетите сайта на iuvo и да научите всико, което ви интересува.

Iuvo е лицензиран кредитен посредник от Естонската комисия за финансов надзор, съгласно Решение № 4.1-1/133/28.08.2017 г. Средствата, инвестирани чрез iuvo, не са депозити и поради това не са гарантирани от закона, нито е гарантирана тяхната доходност. Дейността на платформата не се регулира от законодателството, касаещо инвестиционни посредници.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
 

Не пропускай

<p>Жената, която <strong>спаси милиони</strong> животи </p>
Ексклузивно

Жената, която спаси милиони животи 

Преди 17 часа
Обраха митницата в Благоевград
Ексклузивно

Обраха митницата в Благоевград

Преди 10 часа
<p>Хари и Меган губят кралските си титли</p>
Ексклузивно

Хари и Меган губят кралските си титли

Преди 4 часа
Обраха митницата в Благоевград
Ексклузивно

Обраха митницата в Благоевград

Преди 10 часа
Млад мъж се самозапали в колата си
Ексклузивно

Млад мъж се самозапали в колата си

Преди 12 часа
Какво не знаем за круизите
Ексклузивно

Какво не знаем за круизите

Преди 15 часа
Бум на варицела в цялата страна
Ексклузивно

Бум на варицела в цялата страна

Преди 15 часа
Къде е обявен жълт код за мъгла днес
Ексклузивно

Къде е обявен жълт код за мъгла днес

Преди 17 часа
<p>Жената, която <strong>спаси милиони</strong> животи&nbsp;</p>
Ексклузивно

Жената, която спаси милиони животи 

Преди 17 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини