0

У рок, който Биляна Савова, основател и сърце на движението „MC – Мога Сам” е научила по трудния начин, но затова пък го споделя щедро, непрекъснато и с много отдаденост.

Обръщайки се към себе си, тя открива своята дълбока вътрешна сила за промяна. И така не само отменя лекарската присъда „две години до инвалидната количка“, но и пренарежда приоритетите си, начина си на живот, преоткрива своята по-добра, по-пълноценна същност и използва първите букви на дегенеративната си диагноза „множествена склероза“, за да създаде нещо много градивно „МС – Мога Сам“. Тя сама успява да промени живота си в положителна посока и сега фондацията, носеща това име, помага на много хора да направят същото – да преоткрият собствените си сили за по-добър и пълноценен живот.

Ако ѝ кажете, че вдъхва надежда, Биляна веднага ще ви поправи. „Аз не харесвам надеждата – казва тя – надеждата прави хората пасивни и чакащи. Чакащи някой да дойде да помогне, да се случи медицинско чудо, да се открие ново лекарство. И така само губят време... Дори и аз, за да помогна на някого, той трябва да е взел решение, че ще поеме отговорност за живота си и поне да почука на вратата ми.“

Нещата се получават и се развиват само когато има действие и движение, убедена е тя. Това е и причинатa да подкрепи кампанията „Надеждата е в действието. Силата е в теб“.

„Много ми хареса това послание... Няма как да очакваме животът ни, държавата, светът да се променят, ако не случим тази промяна първо вътре в себе си.“ И тя е убедена, че всеки има силата за това.

„Ако нещо в моя живот трябва да се промени, трябва да се променя аз“ – това пише на нейните визитни картички. И ние ѝ вярваме. Ако и вас е докоснала по някакъв начин, вижте повече за нея, движението „МС – Мога Сам“ и пътя към промяната в YouTube канала „Силата е в теб“.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@