Млади български автори с “групова” любовна история
Източник: netinfo
0

Е дна различна любовна история написаха заедно шестима млади български автори в навечерието на Св. Валентин. В литературния експеримент, в рамките на проекта Stay True Story, се включиха Александър Христов, Красимира Хаджииванова, Мила Михова, Ралица Стоянова, Самуил Петканов, Тео Чепилов и техни приятели.

“Любовта е шизофрения. Любовта – също.” e създадена на принципа на старата училищна игра, в която всеки пише по едно или няколко изречения и предава щафетата на следващия участник. Затова тя очаквано предлага резки завои в сюжета и както предполага заглавието, носи различния характер и стил на всеки от авторите.

“Любовта е шизофрения. Любовта – също.” те предизвиква да откриеш къде точно започва и къде свършва любовта, дали пък тя не се движи в кръг или по спирала, дали може да е пътуване до Париж, до някое село или до Космоса и как един тюрбан може да ти помогне да разграничиш “добрата” от “истинската” любов.

Литературният експеримент е част от проекта на Ballantine’s - Stay True Story. В него десет съвременни български автори издирват реални интересни, забавни, неочаквани, градски или пък абсурдни истории, разказани им от градските хора. Всеки може да изпрати своето предложение на www.staytruestory.bg/send-story, а основен критерий при избора е героите да остават верни на себе си или както казва мотото на Ballantine’s - STAY TRUE!

Десетимата писатели и блогъри вече разказаха със свои думи близо 20 интересни истории.

В рамките на социалния експеримент Stay True Story авторите имат и специални предизвикателства. Освен писането на групова история, те ще тръгнат на “лов за истории” в града, ще могат да “откупят” нечия история в бара срещу чаша Ballantine’s и се състезават помежду си за по-добрия прочит на една и съща история. Всичко това феновете могат да следят на сайта www.staytruestory.bg, където вече са публикувани и първите истории.

Stay True Story e своеобразно продължение на успешния проект на Ballantine’s – Stay True People, който разказа историите на 10 характерни личности, успели да останат верни на себе си. Той улoви във видео техните успешни истории и разбирането им за смисъла на живота и мястото ни в него.

Повече за десетимата автори на Ballantine’s:

Александър Христов е автор на сборника „Следобеди, които...”, както и на редица разкази, излизали в периодичния печат. Носител е и на няколко престижни литературни награди. Завършва магистратура по творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски” и работи като сценарист и редактор в медия. Превежда художествена литература, но най-много обича да я чете.

Александър Шпатов е автор на сборниците "#НаЖивоОтСофия" и „Том 2.0“, в който са събрани оптимизираните разкази от първите му три книги: "Бележки подлиния" (2005)," Разкази под линия" (2008) и"Календар с разкази" (2011). Носител е на наградата “Южна пролет” за най-добър дебют. Вярва, че всеки има какво да разкаже и че това става най-лесно на по питие.

Белослава Димитрова работи в Българско национално радио. Част от екипа на Радио Бинар. Бела е пътешественик, бохем, любител на шапки, читател с вътрешно горене. С тенденция да се рови из стари съкровища, скрити по тавани и мазета. Грижи се всекидневно за най-добрия си приятел – въображението. Лети със своя Червен кон – Персифедрон, укротява думи и е готова да зашлеви скуката. Обича локвите и как времето се отразява в тях. Свидетел на красотата. Но ще ти покаже и злото. Не крие никога нищо, особено в писането. Вярва в поезията. Поддържа повече от пет години блог със стихотворения Форсмажорна. Двете й книги „Начало и Край“ и „Дивата природа“ ще те накарат да ги изгориш или …

Васил Георгиев (1975). Роден е и живее в София. Адвокат. Доктор по право. Преподавател по правни науки. Автор на сборниците с разкази "Будистки плаж", "Уличник", "Деград" (награда "Хеликон" за 2011 г.) и романа "Апарат" (роман на годината за 2014 г.). През 2016 г. ще излезе новият му роман "Екс орбита" И не се притеснявайте да му разказвате - адвокатите са от “добрите”.

Красимира Хаджииванова се занимава професионално с онлайн медии, поддържа и собствен блог - Krasitta.com, в който пише за живота от нещата. Вълнува се от това как да променяме средата, в която живеем, като изразяваме ясно гражданската си позиция и отстояваме правата си. Харесва хора, които не се взимат прекалено насериозно и могат да открият нещо положително и смешно и в най-трудните моменти.

Мария Илиева е филолог по образование, понастоящем координатор проекти в сферата на дигиталния маркетинг. С разностранни и непостоянни интереси. Автор на блог и майка на две деца.

Мила Михова e оперна певица, гражданин на света със софийска регистрация, любимо лице в проекта Stay True People и не на последно място - автор на книгата Urban Jungle. Пише така, както говори. Текстовете ѝ са достъпни, директни и най-вече смешни, защото зад 90% от тях стоят истински истории.

Ралица Стоянова е журналист, копирайтър и блондинка. Има опит с писането на икономически анализи, статии за чистене на петна от кетчуп по килима, къси разкази и проектороман, с който стигна до финалите на литературното реалити „Ръкописът“. Колекционира забавни реплики и ситуации от софийските барове, затова внимавайте какви ги говорите, докато си пиете уискито с нея.

В съзнателната част от бита си Самуил Петканов пишe Не! Новините, статуси, статии и тук-таме сценарии. В несъзнателната пишe “някои от законите на страната, в 98% от родните медии и всички новооткрити предсказания на Ванга, които рязко са се оказали верни. „Не съм зодия везни и няколко други”.

Тео Чепилов е представител на младите градски разказвачи от кръга на легендарното списание ЕГОИСТ. Автор на десетки разкази и стотици статии, през последните години историите му вече са част от най-успешните български сериали като „Под прикритие”, „Стъклен дом” и „Домашен арест”, на които той е сценарист и ко-създател. Тео Чепилов води колонка с онлайн разсъждения на градска тематика в ърбън библията goguide.bg като един от постовете там е превърналият се в култ „10-ТЕ НАЙ-ЯРКИ ВИДА СОФИЯНЦИ”, събрал над 500 000 четения. Понеже повечето негови текстове са вдъхновени от случки на приятели, Тео е въвел правило, че дължи почерпка с уиски на всеки, който се разпознае някъде в тях...

 

 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 минути

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 7 минути

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 1 час

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 1 час

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 1 час

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 1 час

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 1 час

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 1 час

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 2 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 2 часа

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 2 часа

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

България Преди 2 часа

Винаги, когато един избор е лимитиран, не може да доведе до най-добрия възможен резултат, заяви президентът

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 2 часа

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 2 часа

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

Свят Преди 2 часа

Вижте по-отблизо живота на тези в светлината на прожекторите, които наскоро са се сблъскали със страшната диагноза