Как да постигнем желаното тяло с фитнес тренировки?
Източник: marinelahealthclub.com
0

В се повече хора избират да се занимават със спорт и отделят време за него, защото искат да бъдат здрави и да имат красиво тяло. Ако и вие сте решили да започнете фитнес тренировки в зала, е важно да вложите постоянство и търпение. Упоритите занимания в комбинация с правилен хранителен режим, ще ви помогнат по-бързо да влезете във форма и да имате реални резултати. 

От MarinelaHealthClub.com съветват, да изберете спортен клуб, който разполага с оборудване от ново поколение и разнообразни професионални уреди. Това ще ви осигури необходимия комфорт по време на спортните занимания и ще бъде мотивацията ви да сте редовни. Ако не искате да посещавате залата сами, бихте могли да изберете инструктор или да се включите в групови тренировки. Важно е да промените начина си на живот и да не се отказвате от ежедневните активности.

Защо фитнес тренировките са важни?

Ползите за здравето, които ще ви донесе спортуването са очевидни. Фитнес тренировките поддържат бодро тялото ви, ще имате повече енергия за ежедневните задачи и ще придобиете редица полезни навици. Един от тези положителни ефекти е дисциплинираността. Това да преследвате целите си и да не се отказвате, да бъдете постоянни е много важно във всяка една област от живота. Ще споменем някои от най-важните причини, да започнете веднага активни фитнес тренировки:

  • за повече енергия – ежедневното спортуване помага да преодолеете умората. Активността ще повлияе на цялостното ви усещане за енергичност и ще ви зареди с допълнителен заряд;
  • за по-лесно отслабване – изразходването на повече калории, чрез редовни физически упражнения, ще повлияе положително върху свалянето на тегло. Може да изберете силови тренировки, които дори няколко часа след като сте приключили, ще продължат ефективно да горят калории. Много хора включват в ежедневната си програма и кардио упражнения на пътеката за бягане, велоергометъра или кростренажора;
  • положителен ефект върху здравето на сърцето – редовните упражнения контролират кръвното налягане и холестерола и намалят риска от сърдечно-съдови заболявания. Не е нужно да се претоварвате, защото и средната физическа интензивност оказва добро влияние върху здравето;
  • за здрави кости – благодарение на фитнес упражненията може да увеличите костната си плътност. Важно е да спортувате редовно поне няколко пъти седмично, за да сте във форма и да забавите загубата на костна маса;
  • за самочувствие – красивото и добре оформено тяло изглежда привлекателно. Правилното хранене и спортуването са в основата на това да постигнете перфектна визия.

Препоръчваме ви да изберете услугите на професионален фитнес инструктор, защото той най-точно ще определи кои уреди да използвате и в каква последователност.

Как да си поставим правилните цели?

За да останете мотивирани през цялото време, е добре предварително да определите, какви са вашите цели. Те задължително трябва да бъдат специфични, а не просто да свалите няколко килограма и да вдигате тежести. Препоръчваме ви да се стремите към постигането на определени резултати в цифри. 

Така ще сте много по-фокусирани в постигането им. Решете точно колко килограма искате да свалите, за да изглеждате добре, колко километра да пробягате на пътеката или колко килограма да вдигате от лежанка. Не забравяйте редовно да се претегляте, за да разберете как върви напредъкът ви и дали фитнесът дава търсения резултат. 

Щом започнете да посещавате редовно фитнес тренировки, е добре да сте и реалисти. Не правете прекалено много упражнения наведнъж, а се фокусирайте върху конкретни уреди. Разделете голямата си цел на по-малки и постижими. Препоръчваме ви да си зададете и определен период от време като за целта може да си вземете три или шест месечна карта за фитнес тренировки. Така правилно ще сте планирали постигането на вашите цели.

Съществува ли страх от посещението на фитнес залата?

Много начинаещи се притесняват да започнат активни тренировки, защото в спортния салон ще има хора в по-добра форма от тях. Страхът, че не знаят как да използват уредите правилно, също спира част от хората. Решението на този проблем е да се престрашите и да попитате някой от служителите или треньор. Всичко може да се научи, стига да имате желание. 

Хората посещаващите подобни спортни зони са добронамерени и с удоволствие ще ви дадат някои насоки по време на почивката си. Винаги може да погледате груповите тренировки и при желание да се включите. Възможностите, които ви дава общуването със спортуващи хора, са неимоверно много и всички са във ваша полза. 

Как да постигнем желаната фигура?

За начало, е добре да бъдете постоянни в заниманията си и да не се отказвате, дори да стане трудно. Щом се стремите към красиво и стегнато тяло, трябва да си изградите рутина, която да превърнете в навик. Давайте си необходимото време за почивка, но не пропускайте да промените режима си на хранене и да включите здравословни продукти, протеин, плодове и зеленчуци. 

В началото може да ходите на фитнес тренировки два пъти седмично, след това започнете малко по малко да увеличавате интензитета. За да изградите навик, трябва да свикнете да правите нещо определено дори за кратко време. Ще имате много добри резултати, ако спазвате последователността:

  • започнете със загряване – то ще подготви тялото ви за натоварването и ще ви предпази от контузии. Ще увеличи гъвкавостта ви и е възможно да избегнете мускулната треска след това. Разгряването може да продължи около 10 минути;
  • преминете към разтягане – целта тук е да се подобри подвижността на ставите. Правете кръгови движения поне няколко минути. След тренировките е добре да завършите отново с бягащата пътека и велоергометъра;
  • научете правилната техника за изпълнение на упражненията – трябва да тренирате целевите мускулни групи, като ги изпълнявате по възможно най-правилен начин. Тук задължително трябва да се консултирате с опитен треньор, който да ви обясни как да използвате различните уреди. Колкото по-добра техника си изградите, толкова по-бързо ще видите добрите резултати.

За да сте по-мотивирани, когато посещавате залата по фитнес си подарете необходимото оборудване. Изберете спортното облекло по мярка, за да се чувствате максимално комфортно. Същото важи и за маратонките, които е важно да са леки и удобни.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 4 минути

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 52 минути

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 4 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 4 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 4 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 4 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 5 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 5 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 5 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 6 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 6 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 6 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 6 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 7 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 7 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 7 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба