IFA 2023: Electrolux Group с фокус върху ефективното използване на ресурсите с AEG EcoLine
0

Международната компания за домакински и професионални електроуреди Electrolux Group представя за първи път на IFA 2023 гамата най-енергийно ефективни модели от своята премиум марка AEG: AEG EcoLine. 

AEG EcoLine е специална селекция, достъпна в магазините и онлайн, от най-ефективните по отношение на консумацията на ресурси уреди на компанията. Уредите обхващат всички основни продуктови категории и имат за цел да помогнат на потребителите да намалят своето въздействие върху климата, като същевременно осигуряват висока ефективност на работа. Висококачествената гама уреди от портфолиото на AEG и Electrolux, както и новият индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво срещу надраскване стъкло, ще бъдат представени на изложението IFA 2023 в Берлин от 1 до 5 септември 2023 г.

Съгласно данни на Electrolux Group, основани на научни доказателства и оценки на жизнения цикъл (LCA), приблизително 85% от глобалното въздействие на уредите върху климата се случва по време на употребата им. Всички модели AEG EcoLine използват минимално количество ресурси и отговарят на най-високите енергийни стандарти, за да подпомогнат опазването на околната среда и същевременно да предоставят високо качество на работа.

"Технологичната иновация е в основата на всеки модел от AEG EcoLine, чиито функции, не само правят живота на потребителите по-приятен, но и улесняват взимането на устойчиви решения по отношение на закупуването на електроуреди за дома. Ресурсна ефективност и висока функционалност без компромиси е това, което потребителите искат, и което AEG EcoLine осигурява.", каза Крис Браам, главен изпълнителен директор на Europe Electrolux Group.

"Избрахме международното изложение IFA 2023, за да представим гамата уреди AEG EcoLine, заради важната му роля в популяризирането на иновациите. С AEG EcoLine направихме значителна крачка напред в това да насочим вниманието към ресурсно ефективните модели, когато хората търсят уред в магазина или онлайн, и с нетърпение очакваме да я демонстрираме на нашите търговски партньори и потребители в Берлин.", добави Браам.

По-добри от най-добрия клас А

Новата селекция AEG EcoLine обхваща всички основни продуктови категории, за да осигури уреди за целия дом: 

  • В областта на грижата за дрехите AEG EcoLine ще представи перални машини, които имат енергиен клас, по-добър от най-добрия клас А на пазара, и с функции за пестене на ресурси като AutoDose, която пести перилен препарат, и UltraWash, която почиства ефективно при 30ºC и спестява 30% енергия. 
  • Сушилните AEG EcoLine с термопомпа могат да спестят до 68% повече енергия в сравнение с традиционна сушилна машина. 
  • Фурните AEG EcoLine запазват значително по-добре хранителните качества на продуктите, като използват до 20% по-малко енергия при готвене с пара, а функцията за почистване с пара спестява до 95% енергия в сравнение с пиролитично почистване.
  • Новата акумулаторна безкабелна прахосмукачка AEG 7000 е изработена от до 70% рециклирана пластмаса, като при използване на автоматичен режим може да спести до 47% енергия и да удължи времето за работа. 

Други уреди, включени в AEG EcoLine, са готварски плотове, абсорбатори, съдомиялни машини, свободностоящи готварски печки и пречистватели на въздух.

Проучването на GfK показва повишен потребителски интерес към енергоспестяващи уреди

Представянето на AEG EcoLine идва в точния момент – според последните данни на глобалния институт за пазарни проучвания GfK, енергийната ефективност е основният двигател при закупуването на едра бяла техника. 61% от купувачите в петте най-големи европейски държави са заявили, че енергийната ефективност е била решаващ фактор в избора им на перална машина в периода на проучването между второто тримесечие на 2022 г. и първото тримесечие на 2023 г. 

"Виждаме ясна тенденция във всички възрастови групи, че стремежът към устойчив начин на живот играе все по-важна роля. В допълнение към екологичния аспект, финансовите спестявания чрез по-добра енергийна ефективност също са силен фактор при избора на уред", обяснява Александър Демел, ръководител на CSM Германия и Австрия в GfK, който участва в международната медийна конференция на Electrolux Group на IFA 2023 в Берлин на 31 август.

Световна премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло 

На IFA 2023 ще се състои и световната премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло. Уникалното керамично стъкло SaphirMatt издържа на ежедневна употреба и износване, без да се надраска. В сравнение със стандартните керамични плотове6 керамичното стъкло допуска до четири пъти по-малко драскотини и се почиства два пъти по-бързо. Елегантното му черно матово покритие придава стил на всяка кухня и освен това е с 80% по-малко отразяваща повърхност от стандартната.

За AEG

Ние сме AEG. Тук сме, за да променим очакванията Ви от домакинските уреди. Ето защо искаме да предизвикаме границите на ежедневието Ви. От основаването ни в Берлин през 1883 г., никога не сме спирали да се развиваме. Вярваме в отговорните иновации, които ни отличават днес и помагат за изграждането на по-добро бъдеще.

AEG е част от Electrolux Group, водеща глобална компания за електроуреди, която се стреми да подобри качеството ни на живот вече повече от 100 години. Ние преоткриваме вкуса, грижата за тъканите и чистотата в дома за милиони хора, водени от стремежа ни към устойчивост чрез решенията и дейностите ни. Групата ни от водещи марки уреди, включително Electrolux и AEG, предоставя приблизително 60 милиона домакински продукта на повече от 120 пазара всяка година. През 2022 г. Electrolux Group има продажби от 13 милиарда евро и над 51 000 служители по целия свят. За повече информация посетете http://www.electroluxgroup.com/ и https://www.aeg.bg/ 

За IFA 2023 Берлин 

IFA 2023 е най-значимото търговско изложение в света за професионална и домашна електротехника, както и едно от ключовите международни събития за производители, търговци, потребители и експерти от индустрията и медиите. IFA 2023 се провежда в изложбения комплекс Messe Berlin от 1 до 5 септември.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 14 минути

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 22 минути

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 1 час

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 1 час

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 2 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 2 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 3 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 3 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 4 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 4 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 4 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 4 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 5 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 5 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция