0

Най-вероятно я помните като най-атрактивния участник в последното издание на Х Фактор. Енергична, вечно усмихната, с великолепен тембър и очарователно присъствие, Йоана размахваше шарените си плитки на сцената на Х Фактор и без усилие спечели огромна подкрепа от журито и публиката, както и място на големия финал. След края на предаването Саня, в чийто отбор беше певицата, подписа договор с нея и в момента за кариерата на талантливото момиче се грижи екипът на „Вирджиния Рекърдс“.

Дебютът на певицата е песен, написана от румънския композитор и музикален продуцент Monoir, който стои и зад тоталния хит в изпълнение на 4Magic - „Together (Вечерай, Радо)“.

Източник: Вирджиния Рекърдс/Коко Кръстев

"За мен бе огромно удоволствие да се запозная и да работя с Йоана. Не знам каква е тайната, но както с нея, така и с останалите български артисти на Вирджиния Рекърдс, с които работя успявам да постигна перфектно разбирателство. Обожавам енергията и излъчването на Йоана и мисля, че "Да не спим", което в английски вариант се казва “Issa Game” страшно много ѝ подхожда! Щастлив съм от шанса да работя с нея. Надявам се всички да усетят положителния заряд помежду ни, който реално роди тази песен. Със сигурност ще имаме и други общи проекти в бъдеще", казва Monoir.

Парчето излиза и в българска, и в английска версия. Автор на българския текст е не кой да е, а Любо Киров, който като член на журито в Х Фактор никога не е крил симпатиите си към Йоана, въпреки че тя не беше в неговия отбор.

“Цял живот очаквах този момент – да имам свой сингъл! Всичко започна още зимата, когато Саня ме прати в Румъния при Monoir. С влизането ми в студиото му, притеснението ми се изпари, веднага започнаха да валят идеи и магията се случи. Представете си емоциите, които изпитвах в този момент – Monoir прави песен за мен, Любо Киров пише текста, а Саня Армутлиева ме напътства във всеки мой ход. Ако има дума по-силна от благодаря, бих я казала точно на тези трима човека!“, споделя YOANA.

В екипа от хора, замесени в проекта, се включва и Люси Иларионов, който режисира видеото към „Да не спим“.