15 години иновативни напитки с фокус към бъдещето
0

Компанията HELL ENERGY отбеляза своята 15-годишнина в глобален план наскоро. Какви постижения можете да откроите за този период?

Малко компании са постигнали такива успехи за 15 години. Построихме три модерни завода, направихме бърза експанзия в над 50 държави и се превърнахме в добре познат глобален бранд. Привлякохме един от най-известните актьори в света в наша подкрепа, а именно Брус Уилис. Малко могат да се похвалят с такова лице на бранда си. Създадохме изключително иновативни продукти в категориите, в които оперираме. Започваме строеж на нови заводи, за да задоволим търсенето и да посрещнем бъдещето. Гледаме много години напред, като вярвам, че това е една от причините за бързото ни развитие.

Ние знаем, че алуминиевите кенове са най-добрият избор за опаковане на напитки и поради тази причина изградихме един от най-мoдерните заводи за кенове в света. Пластмасовите бутилки могат да бъдат рециклирани малък брой пъти и то не за опаковки на храни или напитки. Огромна част от пластмасовите опаковки са отпадък, който отива в световния океан. Вече обявихме, че ще намалим обема на пластмасовите бутилки в своето портфолио до 1% през 2025 година и всички останали 99% от нашия обем ще бъдат опаковани в алуминиеви кенове, за да затвърдим позицията си на зелена компания.

Какъв е приносът на България към глобалния успех на бранда?

След стъпването на HELL в България през 2013 г., страната ни се превръща в много важна част от глобалната карта на компанията. Само за по-малко от година и екип от трима души, включително мен самия и двамата ни регионални мениджъри – Детелин Димитров и Тинка Николова, станахме пазарен лидер в категорията на енергийните напитки.

Тук брандът се развива много успешно и България е вторият по обем експортен пазар на компанията в света. С нашите партньори дистрибутори не сме си и помислили, че можем да бъдем нещо по-малко от лидери. Никога не сме обсъждали нещо друго освен да бъдем доминацията в категорията и да бъдем първи. Преди нас категорията беше много еднообразна и беше време някой да я разтърси. Създадохме уникален за пазара бизнес модел, направихме отлична стратегия, обучихме екипите на дистрибуторите, вдъхновихме ги и навлязохме бързо и успешно. Особено много се гордеем, че сме доминиращ пазарен лидер и въпреки това продължаваме тенденцията с добри ръстове, което е резултат от духа на екипната работа на всички в компанията ни. Създадохме една добре смазана машина от продажби, маркетинг, производство, логистика и финанси. Гордеем се не само с обема, а и с представянето на нашите продукти в обектите за търговия на дребно.

Винаги съм изисквал от екипа си да бъдат перфектни на терен и много държа на това. Това е ключът на нашия успех. Преди по-малко от две години стартирахме и новата ни категория - готово за консумация кафе под марката ENERGY COFFEE, и нещата се повтарят. Отново станахме лидери за много кратко време, което говори, че имаме отлични партньори, търговски представители и мениджъри и работим категорично и с размах на пазара. Ние сме едно HELL семейство, в което всеки дава сърцето и страстта си. Спокойно мога да кажа, че сме прекрасен екип и всеки работи с любов към марките ни, което е изключително важно за успеха. Използвам случая да благодаря на абсолютно всички за това и да кажа, че се гордея с всички тях.

Иновациите са една от основните ви движещи сили. Имате ли иновации, с които особено много се гордеете, и как стигнахте до тях?

Всяка иновация, която предприемаме, трябва да има минимум три компонента - своето положително въздействие върху потребителите, своя принос в опазването на околната среда и да предизвика любов в консуматорите. Ние можем и правим това. Мисията на HELL е да произвежда функционални напитки с допълнителни ползи и конкурентни предимства. В това отношение се стремим да анализираме и посрещаме нуждите на нашите потребители – постоянно да разработваме нови серии с различни функционални ползи за всеки момент от ежедневието и да създадем любим момент. Например тази година представихме новата си серия енергийни напитки, насочени специално към геймъри – HELL ENERGY Gamer Edition, с добавени аминокиселини, кофеин и витамини от група В, които спомагат за намаляване на умората, с имена и продуктова визия, която препраща към гейминга, а гейминг общността е голяма и в нея са изключително интелигентни хора.

Имаме продукт HELL STRONG Focus, който е известен с това, че е специално разработен за усилена умствена дейност и спомага за подобряване на концентрацията.

Изцяло новата категория под марката ENERGY COFFEE, която добавихме през 2020 г. е готово за консумация кафе в кен, което съдържа ултра пастьоризирано мляко и истински екстракт от кафе. Тук отново ще наблегна, че ние влагаме в производството му истински екстракт от кафе, а не произвеждаме ароматизирано мляко с вкус на кафе. Това е огромна разлика с по-висока себестойност, но е важно да произвеждаш истински и най-добрия продукт, за да спечелиш търсенето. Сигурен съм, че консуматорите ще го оценят. Тази наша категория посреща различни нужди от традиционната категория на енергийни напитки и създава нови различни наши потребители, които да ни харесват и които да се докоснат до нашите марки.

Нашите продукти се продават в алуминиеви кенове и това е поредният пример за отговорността ни към околната среда и устойчивостта, защото алуминият е един от най-добре рециклируемите материали, който може да бъде преработван безброй пъти, без да губи качеството си. Отново можеш да произведеш нов кен от отпадъка му само за 60 дни. Това е наша социална отговорност и важна част в мисленето на компанията ни. Миналата година обявихме, че ще удвоим производството на алуминиеви кенове в завода си. След завършване на инсталацията на новата линия, производственият ни капацитет ще нарасне до 3 милиарда кена.

Има ли локални специфики или интереси на вашите потребители в България и как ги посрещате?

HELL традиционно е бранд, силно свързан с потребителите си. Държим да изградим с тях връзка и да им донесем емоция. Можем да кажем, че ние произвеждаме емоция, а не напитка. Успешни сме в създаването на интересни продукти, които дори се разпространяват като реклама от уста на уста сред хората и се изтъкват нашите предимства.

Гордея се с нашите продукти и суровините, които влагаме в тях. Спокойно мога да кажа, че продуктите ни са на най-високо ниво – най-добрите съставки, съчетани с най-модерните поточни линии за производство и в най-добрата опаковка. С открито лице мога да препоръчам нашите продукти за консумация.

В България стартирахме локална инициатива – хип-хоп фестивалът HELL ENERGY FEST, който събира на една сцена най-големите български изпълнители и ги среща с публиката по вълнуващ и запомнящ се начин. Имаме прекрасно партньорство с едни от най-обичаните български изпълнители, като например DARA.

Каква е оценката ви за последните 2 предизвикателни години и какво да очакваме занапред?

Няма да говоря негативно за последните две години, защото на хората им е омръзнало да чуват само негативни новини, а има толкова много позитивни, които не се и споменават. Ние сме компания, която вижда възможности. Стараем се да намираме възможностите и да ги обръщаме в своя полза. Това е важна функция на мениджъра. Горди сме, че миналата 2021 година беше най-успешната година за HELL от стъпването си в България и ще продължаваме да радваме нашите консуматори с още нови продукти и иновации.

Последните години още по-категорично показаха колко важни са гъвкавостта и готовността за нови решения, за да си успешен и това е нашата посока. Част от мотото ни е „HELL ENERGY – ако си жаден за успех“, а ние определено сме!

 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 5 минути

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 21 минути

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 1 час

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 1 час

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 1 час

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 1 час

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 1 час

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 1 час

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 2 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 2 часа

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 2 часа

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

България Преди 2 часа

Винаги, когато един избор е лимитиран, не може да доведе до най-добрия възможен резултат, заяви президентът

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 2 часа

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 2 часа

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

Свят Преди 2 часа

Вижте по-отблизо живота на тези в светлината на прожекторите, които наскоро са се сблъскали със страшната диагноза