0
Т ази година агитацията за местните избори тече усилено и в интернет, констатира "Новинар" вчера. Въпреки че според статистиката едва 30% от софиянци ползват достъпа до световната мрежа, кандидатите за кмет на столицата не жалят усилия и прилагат оригиналните си идеи и в специални сайтове за изборите, коментира изданието и описва виртуалното присъствие на някои от топкандидатите:

- Сайтът на кандидата на Нова левица Sofia-kmet.net въобще не е с червен цвят, а изцяло в цветовете на трикольора. При отварянето му към посетителя се приближава една ухилена снимка на Стоян Александров. За фон са използвани цветовете на националния трикольор. От едната страна е изписан слоганът "Работя за вас", а от другата е гербът на София.

В специален банер са отделени мненията на приятелите на Александров за него. Засега (в началото на седмицата - бел.ред.) това са само Нешка Робева, проф. Андрей Пантев и Вежди Рашидов. Има обаче и място, посветено на конкуренцията. Само при представянето на Надежда Михайлова от щаба на червените са си позволили коментарни елементи. За синята кандидатка пише между другото: "Михайлова е символ на СДС или поне на това, което е останало от него".

В червения сайт на три дни се сменя въпросът за анкетата към посетителите, който винаги е свързан с проблемите на София. На същото място от няколко дни виси въпросът: "Кой трябва да стане кмет на София?" Разбира се, Александров води с 29%, втори е Софиянски с 22%, а трета - Михайлова с 15%.

Другата нестандартна идея са публикуваните снимки с боклуците и грозотиите на столицата. Читателите могат пък да добавят вицове за Александров. Повечето от разказаните са свързани с работата му като преподавател в УНСС и си правят шегички с имиджа му на "малка секира" за студентите.

Форумът не е често посещаван, но от преди два дни посетител е задал 12 въпроса към Александров за "чистота на кмета". Най-щекотливите са: знае ли кандидат-кметът откъде се включва компютър; не се ли притеснява, че Софиянски и Любен Дилов го превъзхождат по чар; ако му гори къщата, какво ще изнесе първо и т.н.

Въпросите висят без отговор, тъй като някой от името на Стоян Александров, а може би самият той, се е включил във форума, но преди седмици.

- Този похват очевидно не е уникален, защото в сайта на кандидата на НДСВ Васил Иванов-Лучано - STebSum.org, ситуацията е същата. Дори на един от по-острите въпроси, в които е намекнато, че е "жълт идиот", кандидатът отговаря: "Ако аз ти преча като жълт идиот, както мило си ме нарекъл, вземи се обади да се разберем като мъже. Телефонните номера на щаба ми са в сайта."

Участниците във форума се изказват и кои са според тях най-големите проблеми на София. Един от тях, редом с мръсотията, транспорта, престъпността и кучетата, е добавил и провинциалистите. Според него те са най-виновни за "хауса" (sic!). Според друг любител на дискусиите и съветите жълтият кандидат трябва да извика на помощ големия мафиот Лъки Лучано, иначе нямало да стане.

Страницата на Лучано е наситена с плакатите му, обстрелват те със слогана "С теб съм!", а във фотогалерията пък в раздел "Лични" са снимките на спортния министър като първолак като млад баща пред родилното и др.

И тук има снимки на София, но красиви. Има и фотоси с приятели, но доста неясни. Най-открояващата се снимка е в прегръдка с шефа на БОК Иван Славков.

- Най-постен е сайтът на Надежда Михайлова. Той не е създаден специално за кампанията, а е част от СДС.bg (sds.bg). Това, което се набива в очи, е призивът за дарения заедно с банковите сметки. "Помогнете за кампанията", призовават оттам. В същото пространство е поместена и карта на България, върху която може да се кликне в отделните области и да се видят кандидатите на СДС за кметове из страната.

- Кандидат-кметът на коалицията между "Гергьовден", БЗНС-НС и ДП Любен Дилов-син също разчита на сайта на движението (Gergiovden.noxis.net), чийто идеолог е. Там могат да се видят двата му предизборни плаката с мотото "Време е да се ядосаме", както и да се прочетат предизборните му програми. Пуснати са и интервютата на Дилов като кандидат-кмет.

Линковете са илюстрирани с характерните за "Гергьовден" овце. Единствено входът за форума, който е озаглавен "Налайте се", се пази от зло куче. Основна тема в него сега е кандидатурата на Дилов за кмет на София. Мненията варират от: "И тоя не струва" до: "Защо пък да не спечели". Анонимен участник във форума горчиво се вайка, че в неговия град нямало кандидат като Дилов, за да гласува за него. Градът ни е задръстен, Слави ни пропуска в турнетата си вече за трети път, обяснява симпатизантът на Дилов.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 11 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности