0

И здирват бившия главен прокурор, обявява под глава "Труд". Пред изданието Никола Филчев обяснява, че това е кампания срещу него, организирана за дискредитирането му. Той не се яви за пореден път на делото за откритите в дома му подслушвателни устройства.

Заплата на Филчев пред запор, отбелязва "Сега". Софийският военен съд ще изпрати до Агенцията за държавни вземания изпълнителен лист за двете глоби по 500 лв., които Филчев дължи, защото отказва да се яви като свидетел по "Бръмбаргейт".

Велчев поиска две оставки и едно обяснение,

обобщава "Дневник". По времето на управлението на Филчев прокуратурата е изпълнявала политически поръчки, каза вчера приемникът му Борис Велчев, цитиран от "24 часа".

Много трудно могат да бъдат събрани доказателства за това, но се създава усещане, че така са стояли нещата, уточнява той.

"Труд" допълва, че проверката във върховните прокуратури ще продължи с делата, за които има съмнения, че са били "поръчкови" и не са издържали в съда.

Велчев е предложил на висшите обвинители Цеко Йорданов и Ангел Илиев до понеделник да подадат оставките си, информират още изданията.

Йорданов и Илиев са най-провинилите се висши прокурори, които ревизията на държавното обвинение разкри дотук, припомнят всекидневниците.

Парламентът се оправда за черната каса на депутатите,

коментира "Сега" съобщение на Народното събрание по повод твърдения на независимия депутат Мария Капон. Според нея има черна каса на депутатите, в която потъват над 2 млн. лева.

В съобщението си парламентът определя като напълно безпочвени твърденията на Капон и се позовава на годишните отчети на Сметната палата. В тях не били констатирани никакви нарушения и не са отправяни препоръки по разходване на бюджета.

"Не е изненада, че името ми се сочи като кандидат на НДСВ за президент. Твърде е рано обаче да се обръща особено внимание на това", извежда "24 часа" на първа страница от интервюто си с депутата от НДСВ Огнян Герджиков.

Според Герджиков е нормално НДСВ да издигне свой човек за поста и това не поставя под въпрос коалиционните отношения с БСП. Ако Бойко Борисов не опита предсрочни избори след 1 януари, шансът му намалява.

НДСВ ще определи действията си според новата социално- политическа ситуация, казва още Герджиков.

Борисов можело и да се бори за държавен глава,

констатира "Труд" и цитира кмета на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Ако няма единна кандидатура за президент и се стигне до вътрешни избори в десницата, ще се включа и аз или ще излъча друг човек да участва от мое име".

"Половината от министрите си обявиха имотите", съобщава "Сега" и допълва, че заедно с тях декларация за имотното си състояние е подал и премиерът Сергей Станишев.

Жълтите министри са най-заможни,

констатира "Монитор"; Станишев най-беден в кабинета, подчертава "Стандарт".

Симеон вреди на НДСВ с мълчанието си, коментира в интервю пред същия вестник зам.-председателят на НДСВ Николай Свинаров. Според него Бойко Борисов ще загуби, ако се разграничава от жълтата партия.

"НДСВ срещу БСП за мината на Първанов" е заглавие в "Новинар". Изданието пояснява, че партията на царя ще иска обяснение от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров за отдаването под наем на мина "Бобов дол".

"Труд" научил, че депутатът от "Атака" Ваньо Христов е заплашен от сваляне на имунитета. Срещу него имало разследване за длъжностно престъпление по чл. 283а от Наказателния кодекс.

Държавата започва да субсидира здравната каса,

обявява "Сега", като цитира зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев. Пред здравната комисия в парламента той обяснил, че от 2007 г. държавата ще налива пари в здравната каса, за да има с какво НЗОК да плаща лечението на гражданите.

Ананиев обяснил, че това се налага, защото догодина няма да се увеличава здравната вноска и няма да са достатъчни парите на касата.

В личното дело на агент "Гоце" има доклад за извършена работа, оценка за извършената работа и доклад за получени пари, съобщава за "Монитор" бившият зам.-шеф на комисията по досиетата Евгени Димитров. Той допълва, че агент "Гоце" е работил за Първо главно управление на ДС.

Лидерите на ЕС са уверени, че Румъния и България ще успеят да постигнат достатъчен напредък, за да се присъединят догодина, се казва в проектодекларация от срещата на върха на ЕС, съобщава "Дума".

Предпазните клаузи не ви правят член втора категория,

казва в интервю за "Дневник" посланикът на Франция у нас Ив Сен-Жур. За момента позицията на страните членки е ясна - те изразяват волята си България и Румъния да влязат в ЕС през 2007 г., при положение, че изпълнят ангажиментите си, посочва той.

Управляващата коалиция не се изчерпва с влизането в ЕС, коментира в интервю за "Сега" председателят на Парламентарната група на "Коалиция за България" Михаил Миков. Според него към момента няма нужда от промени в кабинета.

Десет свидетели, чиито показания не са публично известни

до този момент, ще призове на следващото заседание на Наказателния съд в Триполи (20 юни) адвокат Осман Бизанти, отбелязват вестниците.

Тези свидетели са либийски граждани и са давали показания през 1999 г. пред полицията и следствието, като в тях признават, че сънародничките ни са били измъчвани.

Със сериозен успех завърши учението "Стражеви лъв 2006 г.", обявява "Българска армия". На закриването на българо-американското учение на авиобаза Граф Игнатиево са присъствали министърът на отбраната Веселин Близнаков и посланикът на САЩ у нас Джон Байърли.

В импровизиран въздушен бой влезе посланик Байърли с български изтребители МиГ-21 преди закриването на учението, отбелязва "24 часа".

Пловдив даде евтино Стария град на частник,

обявява "Сега". Общинския съвет в Пловдив се отказа от контрола върху управлението на смесеното дружество "Пълдин туринвест" АД. Другият акционер в него е бизнесменът Георги Гергов, посочва изданието.

Градската управа ще предаде 12 възрожденски къщи, два терена в Стария Пловдив, 19 дка до аквапарка на хотел "Санкт Петербург", чийто собственик е Гергов, и паркинга пред Международния панаир.

Общинска банка се изплъзна от ръцете на Христо Ковачки, коментира "Сега", след като Столичният общински съвет отхвърли решението си за увеличаване на капитала на Общинска банка.

Борисов надви смърфовете,

пише "24 часа" и обяснява, че се спира и подготовката за приватизация на фирмите "Софийски имоти", "Галатея", "Спортна София", "Софинвест" и "ГИС-София".

Има идея държавните служители да плащат лични осигурителни вноски, информира в интервю за "Труд" министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. От 1 юли ще даваме помощи само 18 месеца, допълва още тя.

Със 17,98 лв. са нараснали разходите на българина за една година, съобщава "Сега", позовавайки се на данни на Националния статистически институт за потреблението в домакинствата през април 2006 г. в сравнение със същия месец миналата година.

Потребителите ще могат да си възстановяват 10% от месечната сметка за вода, ако операторът им е предложил некачествена услуга, пише още вестникът.

Русия има всички шансове да спечели конкурса за строителство на АЕЦ "Белене", заявява министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, цитиран от "Стандарт".

НДСВ предлага кметовете да стопанисват плажовете,

съобщава "Сега". Кметовете да стопанисват плажовете, които не са предоставени на концесия и не са от толкова голямо значение за държавата, а плажовете на курортите и занапред да останат държавна собственост, са предложенията на НДСВ по Закона за устройството на българското Черноморско крайбрежие.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 4 часа

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 4 часа

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

<p>&quot;Ние сме гражданско общество и редът трябва да надделее&quot;</p>

Байдън: Редът трябва да възтържествува

Свят Преди 7 часа

Това заяви президентът по отношение на общонационалните протести в университетите за Газа

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Свят Преди 7 часа

Миналия месец Турция ограничи износа за Израел заради войната в Газа

Сърбия избра ново правителство

Сърбия избра ново правителство

Свят Преди 8 часа

Премиер ще бъде Милош Вучевич, а вицепремиер ще бъде Александър Вулин

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

Свят Преди 8 часа

Съединените щати изразиха загриженост относно грузинския законопроект за "чуждестранно влияние"

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

България Преди 9 часа

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР

д

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Любопитно Преди 9 часа

Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от вашата диета

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Любопитно Преди 9 часа

На борда на кораба са били както най-богатият човек по онова време, Джон Джейкъб Астор, така и имигрантски семейства, всеки с мечта да започне нов живот

Жена загина заради буря в Северна Франция

Жена загина заради буря в Северна Франция

Свят Преди 10 часа

57-годишната жена загина днес при свлачище

Снимката е илюстративна

Поглед към древното минало: Реконструираха лицето на 75 000-годишна неандерталска жена

Любопитно Преди 10 часа

40-годишната неандерталска жена е починала в спяща позиция под огромен вертикален каменен знак

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

България Преди 10 часа

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна

.

Защо интернет се влюби в историята за късметлията, спечелил $1,3 млрд. от лотарията

Свят Преди 10 часа

„Как ще имам време да похарча всички тези пари? Колко дълго ще живея?“

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

България Преди 11 часа

Столична община въвежда временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски"

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 11 часа

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 11 часа

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок