0

Теодора Стефанова, известна още като екстрасенската на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, пристигна в София, за да преговаря за старта на бъдещо свое предаване в една от големите родни телевизии. Засега тя не иска да говори повече за новия си проект, но разкрива, че работата вече е в доста напреднала фаза.

Заради футболните си прогнози българката от години постоянно е търсена от няколко италиански канала. Разговорът с нея непрекъснато е прекъсван от звъна на някой от трите й мобилни телефона. Търсят я от страната на Ботуша. Искат съвети, молят за предвиждания.

Българката отдавна се е утвърдила в Италия като човек, на чиито прогнози може да се вярва.

Исак Гозес: Г-це Стефанова, нека започнем с въпроса, който най-много вълнува родните запалянковци. Ще бием ли коравите албанци в Тирана?

- Първото полувреме ще бъде изцяло наше. Ще играем атакуващо с много хъс. Виждам доста странен мач. Много движение и динамика, много положение за нас, но гол няма. Албанците също ще имат своите възможности. Дори първи ще вкарат гол. Случаен, нелеп, но гол. Играта ще е равностойна, ще има жълти картони, разправии със съдията, нерви и напрежение особено в нашия отбор. Второто полувреме наистина ще покажем какво можем. Ще отбележим. Виждам победа за нас - измъчена, дискутирана, трудна, но победа. Това виждам.

Единственото, което може да ни попречи, е съдията - ако отмени наш гол или не ни даде дузпа, която е безспорна. Иначе българите ще играят много добре. Ще има интересни смени през второто полувреме. Залагам на Бербатов, Мартин Петров и Чавдар Янков.

А ще успее ли прословутият късмет на Димитър Пенев да ни класира за европейското първенство?

- Не знам какво ще стане, всичко е съдба, карма, но мисля, че имаме голям шанс да се класираме за финалите на Европейското. Особено след победата в Албания.

Каква ще е по-нататъшната съдба на Христо Стоичков?

- Стоичков е уникален, голям, много голям човек. Само му вадят очи, а всъщност му изписват вежди. Той нито се е провалил, нито е станало нещо фатално. Просто е искал да прибави в биографията си и работата като треньор в Селта. Той дава всичко от себе си. Едни го мразят, други го обичат...

Така е, когато човек е известен. Прогнозирам, че сега пак ще му се отворят врати И като треньор, и като футболен ръководител. Не само в Гърция, но и от Италия може да го повикат. Дори Челси. Предстои му кариера, ако не като треньор, то като спортен деятел. Той сега е на кръстопът. Ще анализа ситуацията около себе си и ще реши какво точно иска да прави. Това му е кармата. Познавам го и шапка му свалям.

Той никога няма да бъде забравен. Знаменита личност. Особен характер, но като кажеш Стоичков и в Китай, и в Япония, ти се усмихват и ти става приятно, че си българин. Предстои му развитие, кариера. Ще дойде време да влезе в политиката. След три-четири години пак ще говорим за него.

Учителите стачкуват. Как виждате края на кризата? Ще изкара ли правителството мандата си?

- След още 2-3 много важни срещи ще се стигне до решение. Преговарящите страни ще се разберат. Ще намерят компромис. Няма да има нулева година за училищата.

Веднага след това обаче ще започнат други стачки: горски, селско стопанско, предприятия, мините, цялата държава. До април-май правителството ще бъде в жестока криза. От Брюксел ще ни се скарат.

Ще има два големи скандала, злоупотреби, убийства Някои трябва да си подадат оставката и да си тръгнат. Даниел Вълчев ще бъде притиснат, ще атакуват и Румен Петков. Ще има смяна на министри.

Тройната коалиция ще се разцепи. В крайна сметка правителството може и да изкара мандата си.

Кандидат-кметовете са в усилена надпревара. Кажете имената на някои победители?

- Театърът е голям. В София ще стигнат до балотаж двамата генерали. Бойко Борисов ще бъде атакуван, срещу него ще има голям натиск, но ще победи, това е истината. Всички останали кандидати работят за популярността си да станат депутати в следващия парламент.

Бойко ще остане пак кмет. Заимов може много да разбира от финанси, но хората не го познават. Докато Бойко го знаят и децата.

А как ще се развият изборите като цяло в страната? Коя партия ще спечели най-много кметски места?

- Ще има големи скандали. Фалшификации. Очакват се много гласоподаватели, но всъщност избирателната активност ще бъде много ниска. Срив, който ще покаже, че хората вече са уморени и въобще не ги интересува политиката.

Ще има ли изненади на 28 октомври?

- Да. Големи: в Пловдив, Кържали, особено там, няма да кажа какво точно ще стане. Кирил Йорданов ще си остане във Варна, но промени ще има в Пазарджик, Банско, Несебър, Самоков, въобще туристическите центрове. В Бургас също очаквам промяна. ГЕРБ и БСП ще бъдат най-силни, ще вземат най-много кметски места. Ще вървят ръка за ръка.

Но не изключвайте ДПС, няма да мине без тяхно участие. Не трябва да се подценява и "Атака", оттам също могат да се очакват големи изненади. НДСВ е затрита партия.

Царят ще си ходи ли?

- Ще ходи в Брюксел. Тук няма лидери. Това е драма. Искаш ли да ти кажа кой ще оправи България?

Кой?

- Жените. Те ще дойдат на власт. Жени ще станат премиер, президент, ще навлязат в правителството. Те ще оправят страната, с тях ще има възход. Те ще казват кои мъже да влязат в политиката. Има такава карма в съдбата на България.

Какво добро ни очаква? Не сте голяма оптимистка?

- Как да бъда: влиза еврото, събуждате се, цените умножени по две. В страната ще дойдат много чужденци, ще купуват земя. Това не е чак толкова лошо, но нова вълна кадърни млади хора ще замине в чужбина. С Македония в момента не сме в прекрасни отношения, но тя все повече ще се приближава към България. Турция ще влезе в ЕС, но след години съюзът ще се разпадне.

Ще ни пази ли природата, или ще ни връхлетят бедствия?

- Ще има катаклизми, земетресение, наводнения. Водите са голямото богатства на България. Трябва да се ценят реките, да се направят диги, иначе ще продължават да се случват трагични неща. Не бива да се допуска преливане на язовирите. Трябва да се вземат мерки.

Ще се опитат да заразят морето Тези, които строят масово, трудно ще избият парите, банките ще приберат имотите на мнозина. Огромни вълни ще отнесат много от хотелите. Събуждаш се и го няма. Цунами. Прогнозите ми са негативни, но това виждам, моля се да греша.

Все пак какво нещо хубаво, което очаква българите?

- Ще има работни места, но хората ги мързи. Младите нямат дисциплина, трудови навици. Старите си отиват. Каквото могли, са направили. Най-кадърните отиват в чужбина. Спасението е те да се върнат с пари и знания. В Италия е станало точно това. Страната е била дори по-зле от нас. Но са се върнали емигрантите с опит и капитали и ето днес каква държава е.

Такъв вариант е много възможен и за България. Бог ни е дал красива, хубава страна, кадърен, но заедно с това и мързелив, злобен, завистлив народ. Занапред очаквайте шарени коалиции. Някои от евродепутатите ще се върнат преждевременно. За първи път български филм ще бъде забелязан в надпреварата за наградите "Оскар".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Израел се подготвя да разшири офанзивата си</p>

Израел се подготвя да разшири офанзивата си, нареди евакуации в Рафах

Свят Преди 35 минути

Сраженията в Газа се изострят, като в покрайнините на град Рафах се стигна до тежки сблъсъци между израелските сили и палестински бойци

Президентът ще участва в тържественото отбелязване на 148-годишнината от Априлската епопея

Президентът ще участва в тържественото отбелязване на 148-годишнината от Априлската епопея

България Преди 1 час

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй и ще произнесе слово

От понеделник: Оптимизира се движението на влаковете през гара София-Север

От понеделник: Оптимизира се движението на влаковете през гара София-Север

България Преди 2 часа

Промените в движението се правят с цел да се облекчи натовареността в самата гара

<p>Стартира удостоверяването на машините за гласуване&nbsp;</p>

Министърът на електронното управление: Стартира удостоверяването на машините за гласуване

Избори 2 в 1 Преди 2 часа

Не съществува риск да няма машинно гласуване, категоричен е той

<p>ОАЕ порицаха Нетаняху, ето каква е причината</p>

Обединените арабски емирства порицаха Бенямин Нетаняху

Свят Преди 3 часа

ОАЕ често критикува Израел заради войната и големия брой жертви сред цивилното население

Герои на четири лапи: Обучават кучета за действия при разрушителни земетресения

Герои на четири лапи: Обучават кучета за действия при разрушителни земетресения

България Преди 3 часа

Винаги щом кучето открие човека, то получава награда – първо чува искреното "Браво!", а после започва игра с любимата му играчка

<p>Алпаките имат странен сексуален живот</p>

Уникални сред бозайниците: Как се размножават алпаките

Любопитно Преди 3 часа

Това може да изглежда странен метод на размножаване, но има еволюционни ползи за любопитните камили

Орландо Блум и Кейти Пери

Орландо Блум: Влюбих се в Катрин от Санта Барбара, не в Кейти Пери

Любопитно Преди 3 часа

Холивудската звезда Орландо Блум "открехна вратата" към личния си живот

18-годишният син на Тръмп няма да е част от делегатите, излъчващи кандидат-президента

18-годишният син на Тръмп няма да е част от делегатите, излъчващи кандидат-президента

Свят Преди 3 часа

Новината съобщи канцеларията на съпругата на Тръмп - Мелания

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в събота

България Преди 3 часа

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове с Турция и Република Северна Македония

Изи след Hell’s Kitchen: Не си правете изводи за Гърдева от предаването!

Изи след Hell’s Kitchen: Не си правете изводи за Гърдева от предаването!

Любопитно Преди 4 часа

Изабел сподели пред водещия на подкаста Станислав Иванов, че е очаквала да бъде сред първите изгонени

<p>&quot;Най-дългото хоро&quot; ще се извие пред НДК, ето кога&nbsp;</p>

"Най-дългото хоро" ще се извие пред НДК

България Преди 4 часа

Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми

<p>Светла събота е!&nbsp;Какво повелява традицията</p>

Светла събота е! Почитаме паметта на светите солунски братя Кирил и Методий

Любопитно Преди 5 часа

Те създали азбука на славянския език и направили първи преводи на най-нужните християнски книги

<p>Мисията на ООН в Ирак се изтегля от страната, ето защо&nbsp;</p>

До края на 2025: Ирак призова за изтегляне на мисията на ООН от страната

Свят Преди 5 часа

Това се казва в писмо, адресирано до Съвета за сигурност на ООН, от премиера на Ирак Мохамед Шия ас Судани