0

100% разлика в цените на една и съща стока, обявява "Сега" и уточнява, че амплитудите в цените на месото и колбасите са огромни.

В началото на август килограм кайма например е вървял от 3,20 лв. в Ловеч до 8,10 лв. в столицата. Врачани пък са купували мляно месо както за 3,80 лв., така и за 7,29 лв. за килограм. 

Застрахователни компании са почнали масово да съдят общините и държавата заради дупките по пътищата, пише още вестникът. Това се случва, когато неремонтиран път е повредил кола и собственикът й се е възползвал от застраховката "Автокаско".

След като платят обезщетението, компаниите могат да си търсят парите от виновниците за вредите - общините, които стопанисват улиците.

В друг материал изданието посочва, че въпреки ремонта "Цариградско шосе" има бабунки и настилката е нагъната. Ремонтът приключи преди четири дни, а неравностите се усещат и при преминаване с автомобил.

"Труд" допълва, че ще бъде изследвано качеството на новия асфалт на булеварда.

Имотите на "Агро финанс" достигнаха 34 хил. дка, съобщава "Дневник". Имотите, собственост на "Агро финанс" АДСИЦ, са достигнали 34 127 дка към края на юли, съобщиха от дружеството.

От обявление, публикувано на сайта на БФБ - София, става ясно, че средната цена, платена за парцелите, с включени всички разходи пък е 207 лева за декар. Увеличението на земите само през юли е 7000 дка, каза Кристина Николова, директор за връзки с инвеститорите в "Агро финанс".

Най-голяма част от инвестициите на фонда са насочени към земи между трета и пета категория - 28 хил. дка. Втори по дял са придобитите терени от шеста категория -2900 дка, а след това се нареждат терените първа и втора категория - 1300 дка, и седма до десета - 1567 дка.

Естонски инвеститори ще строят индустриален парк край София, информира още "Дневник". Близо 400 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проекта за изграждане на "Индустриален парк - Мрамор" край София.

Това съобщиха изпълнителният директор на естонската инвестиционна компания "Истърн Юръп риъл естейт инвестмънт тръст" (EEREIT) Урмас Лаур и директорът по развитието Янус Юс при връчването на сертификат за инвеститор първи клас на българския филиал на EEREIT "Делта Марина".

Индустриалната зона ще се изгради край софийското село Мрамор върху площ 560 хил. кв.м. Първият етап от проекта се планира да приключи до 2015 г. и за изпълнението му ще се вложат 120 млн. лв.

В "Индустриален парк - Мрамор" ще има предприятия от леката индустрия, офиси, дистрибуторски центрове и складове.

ЕК чака от България заявки за запазени продукти, обяснява още "Сега". България и Румъния трябва в най-скоро време да решат кои имена на свои традиционни национални продукти искат да запазят, заяви вчера говорител на Европейската комисия.

Продуктите влизат в списък на ЕС, който засега наброява около 800 запазени марки за произход и названия от защитени географски райони. Всички 27 членки имат запазени продукти, само новоприетите България и Румъния още не са сложили печат върху нещо собствено и специфично за нацията им.

Вчера комисията добави към списъка още три продукта. Италия патентова вид ориз, Испания - национална подправка, а чехите - специфичен хляб.

"170 хил. нови работни места в частния сектор" е друго от заглавията в "Сега". За година броят на наетите в обществения сектор пък е намалял с 37 700 души.

Това показват сравнителни данни на НСИ за второто тримесечие на тази година спрямо същия период на 2006 г. За това време общият брой на заетите в България е нараснал със 114 хил. души и за второто тримесечие на тази година вече е 3,253 млн.

С 18 хил. души обаче са намалели самонаетите, работодателите и неплатените семейни работници.

Чакъров проверява строежите в Рила, пише още "Сега". Ден след като група екоорганизации протестира в Рила екоминистърът Джевдет Чакъров разпореди да се извърши незабавна проверка на градежите в националния парк.

 Днес екип на министерството му ще посети мястото над курортното село Паничище, където се разширява и асфалтира старият път към хижа "Пионерска". Над хижата пък се поставят основите на лифт към х. "Рилски езера".

Наши инкасатори на работа в Чехия, обявява "Стандарт". Родни инкасатори ще засичат електромерите на чехите и ще изчисляват сметките им.

Компанията CEZ, която е собственик на Енергото в София, областта и Плевен, ще събере трите дружества в едно и ще съкрати близо 400 души. Това обявиха синдикалисти пред "Стандарт".

Освободените от работа ще получат между 10 и 18 средни месечни заплати като обезщетение, обявили от CEZ. Такава е договорката със синдикатите.

Някои от специалистите ще бъдат запазени, като ще им се предложи работа в други дружества на компанията, например в Чехия. Трите дружества ще бъдат слети в едно на общо събрание на 4 септември.

Пращат призовки за укрити доходи, предупреждава още "Стандарт". Данъчните привикват за справка гражданите, в чиито декларации са открити грешки или опит за укриване на доходи от 2006 г.

За софиянци поканите за явяване в данъчното ще започнат да се изпращат от първите дни на септември. Данъчните първо сравняват обявените от гражданите доходи със справките, които дават работодателите за изплатени възнаграждения.

В голяма част от районите на София това сравнение е приключило. Данъчните засичат и декларациите на родителите, за да се провери дали и двамата не са ползвали облекченията за деца.

"Мобилтел" с над 10% ръст на приходите, остава пазарен лидер, констатира "Монитор".

С ръст 14,7% при средно изговорените от абонат минути, както и в резултат на значимия ръст на броя на клиентите, приходите на "Мобилтел" са се увеличили с 10,3% до 158,9 млн. евро през второто тримесечие на годината.

Това съобщиха от оператора, управляван от Йозеф Винацер. Ръстът е основно в резултат на по-големите приходи от трафик - повече използвани минути, увеличени приходи от услуги, свързани с пренос на данни, както и по-големи постъпления от роуминг.

В същото време оперативната печалба преди данъци и амортизационни отчисления (EBITDA) е нараснала с 8% до 91,5 млн. евро спрямо второто тримесечие на 2006 г.

Въпреки по-високите капиталови разходи и амортизационни отчисления, оперативната печалба на "Мобилтел" е нараснала със 7,1% до 54,6 млн. евро през второто тримесечие на годината - спрямо същия период на 2006 г.

"Девин" АД вдигна капитала до 17,9 млн. лв., съобщава още "Монитор". С решение от 16 август т.г. Смолянският окръжен съд вписа в регистъра на търговските дружества увеличението на капитала на "Девин" АД от 14 891 306 лв на 17 891 306 лв чрез издадените нови 3 млн. безналични акции с номинална стойност 1 лв. за всяка една.

Това съобщиха вчера от компанията, ръководена от Цветан Лъжански. На 25 юли 2007 г.  беше проведено първично публично предлагане на акции на "Девин", при което бяха разпределени освен новите 3 млн. акции, още 225 хил. броя съществуващи, което стана след решение на мажоритарния собственик да бъдат включени и половината от предварително обявените съществуващи 450 хил. акции.

"Суровината - капан за млекари и месари" е едно от заглавията в "Пари".

Схватката около преходния период сред преработвателите е първият гърч от задаващата се катастрофа. Българското прясно мляко е недостатъчно за всички производители у нас и трябват спешни мерки, за да се предотврати криза, алармират експорти от бранша.

"Химимпорт" и "Мултигруп" искат останките от морския флот, пише още "Пари". Собственикът на речното корабоплаване "Химимпорт" е сред кандидатите с най-голям шанс за приватизацията на 70% от Параходство Български морски флот (БМФ).

Изданието се позовава на списъка на дружествата, които са купили документи за участие в процедура по раздържавяване на БМФ.

Испанската FCC започна строителни работи по Дунав мост-2, информира още "Пари". Инженерите на испанската компания FCC, която е главен изпълнител на проекта за Дунав мост-2, са започнали работа по изграждане на сложното съоръжение, казва Георги Андреев.

Материалът припомня, че първата копка на моста, който ще свърже Видин и Калафат, бе направена в средата на май.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 49 минути

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 4 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 4 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 5 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 6 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 6 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 7 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 7 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 7 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 7 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 8 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 8 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 8 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 8 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 8 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите