0
Оа ата стойност по петте поръчки надхвърля 470 хил. лв. без ДДС.

Изпълнението на пет договора, свързани с развитието на електронните услуги и подобряването на техническата обезпеченост на администрациите, започва от 15 октомври. Документите бяха подписани от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и ръководителите на петте фирми, избрани за изпълнители на поръчките.
Доставчик на UPS устройства (непрекъсваеми токозахранващи устройства) е „Стемо” ООД.
Срокът на рамковото споразумение е 24 месеца, общата сума на договора за доставката на 200 MGE Nova 625 AVR – за компютри, и за 20 MGE Evolution S 2500 AVR – за сървъри, е 62 520 лв. без ДДС. Предвидено е гаранционно обслужване в рамките на 24 месеца. UPS устройствата ще бъдат предоставени на 11-те гранични контролно-пропускателни пункта, които са външна за ЕС граница за обезпечаване на работата на системата „единен фиш”, както и на общински администрации, включени в проекта за Пилотна интеграционна система на електронното правителство (общини от областите Добрич, Стара Загора, Бургас).
Доставчик на периферна техника на стойност 115 811 лв. без ДДС е „Парафлоу Комуникейшънс” ООД. Срокът на рамковото споразумение е 24 месеца. Доставката включва цветни копири, лазерни принтери, скенери, мултимедийни прожектори, мултифункционални устройства и др. Гаранционното обслужване на техниката ще бъде 36 месеца.
Периферната техника ще бъде предоставена на структури от системата на правосъдието и вътрешните работи, които имат най-голяма нужда от ново оборудване, както и на по-малки общински администрации и кметства. При предоставянето на нова техника на общинските администрации МДААР ще отчита дали са премахнали незаконния режим за регистрация на търговски обект (ако са имали такъв) и дали са изявили съпричастност към останалите проекти на министерството. С предимство ще бъдат администрациите, изразили готовност да се включат в средата за електронни разплащания.
За изпълнител по договора за доставка на компютри е избран „Ай Би Ес България” ЕООД. Срокът на рамковото споразумение е 24 месеца, сумата на договора е 93 950 лв. без ДДС. Поръчката включва 20 настолни компютъра THINKCENTRE M57E с монитор THINKVISION L197W и 50 преносими THINKPAD R400. Гаранционното обслужване е 36 месеца.
Компютрите ще бъдат предоставени на структури от системата на правосъдието и вътрешните работи, които имат най-голяма нужда от ново оборудване, както и на по-малки общински администрации и кметства. При предоставянето на нова техника на общинските администрации МДААР ще отчита дали са премахнали незаконния режим за регистрация на търговски обект (ако са имали такъв) и дали са изявили съпричастност към останалите проекти на министерството. С предимство ще бъдат администрациите, изразили готовност да се включат в средата за електронни разплащания.
Предоставянето на компютърна техника е част от политиката на МДААР за модернизация на държавната администрация, съдебната система и институциите, предоставящи обществени услуги. Мерките по подобряване на технологичната екипировка на администрацията започнаха в през 2006 г. Оттогава досега министерството е предоставило общо близо 6200 бр. компютри, около 1100 бр. лаптопи и повече от 320 бр. сървъри. При предоставянето на нова техника през 2008 г. акцент бяха администрациите в по-малките населени места (включително кметства), както и структурите на съдебната система.
За изпълнител на поръчката за доставка на сървъри е сключен договор с „Индекс България” ООД. Срокът на рамковото споразумение е 24 месеца. Сумата на контракта е 102 210 лв. без ДДС. Предмет на доставката са 30 броя DELL POWEREDGE 2900 III с монитор Е 178 FP. Гаранционното обслужване е 38 месеца.
Сървърите ще бъдат предоставени на 11-те гранични контролно-пропускателни пункта, които са външна за ЕС граница за обезпечаване на работата на системата „единен фиш”, на областни администрации, които имат нужда от поддържаща техника за електронен документооборот (Хасково, Ловеч, Сливен и др.), както и на администрации, включени в проекта на МДААР за интегрирано административно обслужване (Агенция по заетостта, Агенция по кадастър, Изпълнителна агенция „Морска администрация” и др.).
Доставчик на антивирусен софтуер е „Компютел” ООД. Договорът е част от рамково споразумение, подписано между МДААР и избрания изпълнител през декември 2007 г. със срок 18 месеца. Предмет на доставката са 10 000 тригодишни лиценза за антивирусен софтуер Panda за персонални компютри и сървъри, към които са включени и лицензи за домашно ползване. Стойността на поръчката е 98 900 лв. без ДДС. Предвиденото гаранционно обслужване е за 36 месеца.
Лицензите представляват цялостно решение за защита от вируси, spam, adware, phishing, scareware, spyware и потенциално опасни приложения, както и за защита от злонамерени атаки през интернет или локална мрежа чрез персонална защитна стена (personal firewall). Защитата на пощенски кутии през mail gateway включва както защита от вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща.
По рамковото споразумение през декември 2007 г. МДААР закупи лицензи за защита на 1500 сървъра и за персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии, които бяха предоставени основно на областни и общински администрации.
През юли 2008 г. МДААР закупи още 10 000 лиценза, а днешният договор е за предоставянето на допълнително количество от 10 000 бр. Тези общо 20 000 лиценза ще бъдат разпределени в администрациите в цялата страна по заявките, които МДААР получава за необходимостта от такъв софтуер. Голяма част от тях – 13 000 бр. – са предвидени за структурите на съдебната система (Главна прокуратура, Министерство на правосъдието и Висш съдебен съвет).


Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 7 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 7 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

<p>Никол Кидман с отличие от Американския филмов институт (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Никол Кидман с отличие за цялостни постижения на Американския филмов институт

Любопитно Преди 8 часа

Актрисата Мерил Стрийп връчи статуетката на Кидман

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 9 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 9 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 9 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 10 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 11 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 11 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 11 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 11 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 12 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 12 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 12 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 13 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ