0

Първото нещо, което си представяме, когато чуем думата „вода”, е обикновената течност, без която не можем да живеем, но тя е нещо много повече, ние сме тук на Земята, само заради нея можем да живеем, защото тя е главен фактор за създаване на живот, именно за това първото нещо, което човек открива, е водата. Тя е неделим спътник от живота на всеки един организъм на Земята, било то животно или висше създание като човека. Всички се нуждаят от чиста вода, за да се развиват пълноценно, но с всяка изминала година става все по-трудно, та осмелявам се да твърдя този факт поради нарастващия брой човеци тук на Земята.

Днес човечеството е изправено пред мисията за опазване на този елемент във времето, за новото поколение, за да може то да израстне пълноценно, също като прадедите си. Всички тези заводи са пряка опасност за унищожаването на чиста питейна вода. Тя може да бъде замърсена от преторяване на обработваемите земи, от където човек получава своята прехрана. Дъждовната вода отнася вредните торове и различни препарати директно в почвата, което замърсява подпочвените води. Един от най-болните въпроси за човека е замърсяването на моретата и океаните, което в повечето случаи бива причинено от разливи на нефт. Това често довежда до унищожаването на животни, някои от които са редки и „защитени” видове бозайници. За да се предотврати това явление, се строят пречиствателни станции и се употребява хлор, който въпреки неприятната си миризма, се справя с пречистването и дезинфекцията на водата, без да вреди на водните обитатели. Днес на всеки час умира по едно защитено животно и тези статистики стават все по-плашещи за учените, защото нищо не може да спре човека, така както собствената му гибел и денят на страшния съд пред Бог.  

В миналото водата се е използвала за пречистване на душата, за различни култови обичаи, което доказва нейното огромно значение за света. Тя е дори по-важна от храната, защото, защото приемането на повече течности е полезно, научно доказано е, че човек може да издържи най-много 5 дни без вода, а при храната резултатът се променя драстично с около 4-5 пъти повече. Всеки се нуждае най-малко от 8 чаши вода на ден, за да компенсира загубите на енергия и вода от ежедневието. Ако не се приема достатъчно количество, се стига до обезводняване, а от там и до редица болести, много опасни за човека. Та именно фактът, че човек има повече от 40 литра вода в себе си, доказва, че сме зависими от водата, именно затова от цялата Слънчева Система само на Земята може да се развие общество. Необходимостта  от този така наречен материал е неизмерима, кой отрасъл от промишлеността например се практикува без вода?

Та тук е времето да си зададем въпроса, дали наистина водата е дар, или е вредител? Тук може да се  поспори, та и за това има две страни. Водата е дар, защото чрез нея всички процеси се извършват нормално, без нея живот не може да се създаде, дори и растенията се нуждаят от нея, тогава ще се запитаме защо ли  пък може да бъде опасност или наказание, изпратено от Бог и природата. Тя може както да ни помогне, така и да ни разруши за част от секундата. Природни бедствия като цунами, наводнение и суша са по нейна вина, но това е играта на природата, а ние сме нейни марионетки, никои не може да промени този цикъл, повтарящ се отново и отново през вековете.

На всички ни е ясно, че въпреки всички тези източници на вода, един ден тя ще изчезне, а с нея и човечеството, но все още го осъзнават млацина. Аз мисля, че по този въпрос трябва да се направи нещо, все пак нея я има от хилядолетия, а ние сме тук от около 40 000 години и вече я изхабяваме напразно. Тя ще изчезне, ние също, но границата,това, което ни различава  е, че тя ще се възроди отново.  

Водата е нужна на всеки  и трябва да се приема редовно, в противен случай балансът  се нарушава. Тя служи за пренасяне  и разграждане на веществата  в тялото, както и за други важни процеси, и след изчезването и всичко при нас ще свърши, но не и при нев – тя ще се върне отножо след години под влияние на времето, тя ще се пренесе чрез различните астероиди, които се разбиват в останалите планети. И след като тя се върне, няма да има хора, които да я униожават, и тя е успее да се възроди, цикълът ще започне да се повтаря, всички епохи, животни, дървета, всичко отново и отново, докато се стигне до появата на т. нар. висши същества, готови да отнемат най- скъпото – живота на всички.  

Водата, един невероятен елемент, криещ  в себе си свойства, за които човек не подозира, може би за това е толкова търсена и скъпа. В последно време всички телевизионни медии са препълнени с вести относно потънали кораби, катастрофи, загинали хора, наводнения, цунами и всичко е по вина на тази стихия, въпреки че човек си го заслужава, щом не зачита околните по-ниски от себе си организми. На нас ни остава просто да се молим и да вярваме, че това е нашата съдба, коята не би с порменила, а резултатите от всичко това да стават все по-трагични с всяка година.

Още от първия ден, когато Господ събрал всичката вода и я нарекъл „море”, а сушата, която останала, нарекъл „земя”, всичко се применило. Минали дни, но все още било тихо и пусто, затова изрекъл: „Нека бъде морето, пълно с  риба” и всичко оживало. Така е започнало цялото това чудо, всички странни, но красиви по свои начин неща в природата, животът, растенията, организмите, всичко толкова красиво, докато накрая не дошъл моментът на разруха, в който човек се е явил на този свят. С времето е започнало да става все по-опасно. Човечеството е станало официална заплаха за природата, та точно тогава са започнали и всички бедствия, целящи спирането на привидно необратимите процеси, които са щели да бъдат предизвикани. Започва се строенето на улиците, високите сгради. Новата ера,започваща с компютрите, които днес са на път да завладеят умовете на околните. Започва се строенето на корабите, което пък довежда до отнемането на много невинни човешки животи. Автомобилите и другите видове транспорт пък от своя страна замърсяват въздуха, а това не може да се върне назад, все едно нищо не се е случило. Всичко идва от съзнанието н човека, което на този етап под влиянието на новите технологии не може да бъде променено, но всичко е преходно, както и животът, който скоро може и да приключи.    „Всичко, което има начало, има и своя край.”

Водата – божият дар, благословът на Бог към хората, материята, далечна от съзнанието, мистерията, неразкрита с векове. Лечебни сили, скрити от света, но всичко остава просто една голяма тайна.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 44 минути

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 1 час

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 2 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 2 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 2 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 2 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 2 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 3 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 3 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 3 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 4 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали

И шефът на БНБ не иска да е премиер

И шефът на БНБ не иска да е премиер

България Преди 4 часа

Димитър Радев: С идеята да решим конюнктурен проблем ще създадем дългосрочни проблеми

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Мъжът е дърпал вратите на официалния вход на институцията

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 4 часа

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

Свят Преди 4 часа

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласуват не само по пощата, но електронно и лично