0

О коло десетина души, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване, бяха арестувани във Варна.

Вчера в морската ни столица беше разбита организирана престъпна група за склоняване към проституция и трафик на хора. По време на акцията бяха задържани няколко от участниците в нея. В различни подразделения на МВР бяха доведени много проституиращи жени, които след разпит са били освободени.

Претърсени са били различни обекти и моторни превозни средства, откъдето са иззети доказателства за престъпната дейност, се посочва в комюникето.

Голяма част от задържаните лица са познати на органите на реда, а някои от тях са осъждани и са в изпитателен срок по наложените им присъди.

Зад инициалите на един от задържаните - В.Х.Д., се крие името на Веселин Христов Данов, син на покойния конституционен съдия и бивш министър в правителството в кабинета "Попов" Христо Данов, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Пресцентърът на МВР съобщи, че сред претърсените обекти е била и заложна къща "ВИП", което Данов държи.

Веселин Данов е избран за общински съветник от Народняшка земеделска партия "Никола Петков" и е член на комисията по архитектура и устройство на територията във Варненския общински съвет.

По неофициална информация още през 2002 г. за него има събрани достатъчно данни, че е финансирал отпечатване на фалшиви пари. Поради намеса на магистрати и политически дейци, уличените за това лица са освободени от съда, откритата машина за печатане на задгранични паспорти и фалшивите пари е запалена, а впоследствие е изчезнала. Игнорирани са иззетите като веществени доказателства фалшива валута, мастила и други допълнителни елементи, пише БГНЕС.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@