0

"Край! Слизам от сцената", заявява в интервю за "24 часа" известният актьор Георги Калоянчев. Не искам да ставам за смях на публиката, която ме обича, казва той.

Досега имах по едно представление всеки месец, но вече нямам сили да играя, не мога дори да ходя и да говоря добре, обяснява Калоянчев. Нека ме запомнят с аплодисментите, които цял живот съм получавал, допълва актьорът.

Вестниците информират, че шефът на националното следствие Ангел Александров е подал оставка пред ВСС. Александров опъна нервите на ВСС, докато връчи оставка, пише "Труд".

Докато в администрацията на ВСС чакаха молбата му, Александров си стоеше на заседанието на ВСС, без да обели и дума, чак на финала той обяви, че подава оставка като директор на Националната следствена служба, описва ситуацията вестникът.

"Труд" информира за предложението на зам.-главния прокурор Валери Първанов за промяна в съдебния закон - националното следствие да стане специализирано звено към Върховна касационна прокуратура, а окръжните следствени служби да преминат към окръжните прокуратури.

Според "Сега" Александров е намекнал за още разкрития.

В челния си материал "Априлското въстание на Сергей Ст." "Монитор" пише, че според социалисти Станишев бил готов да ореже властта на ДПС чрез структурни промени в правителството.

Червени стратези предлагали два варианта за сливане на министерства - първият предвижда обединяване на енергийното, екологичното, строителното и транспортното, а вторият слива екологичното, транспортното и строителното.

"Царистите се стягат за още един конгрес", пише "Труд" и цитира зам.-председателя на НДСВ Николай Свинаров, според който НДСВ трябва да започне подготовката за нов конгрес през есента.

"Логиката сочи, че не е имало Трети конгрес", категорична е пред "Труд" депутатът от НДСВ Лидия Шулева. Според нея фактът, че се искат оставки на ръководството на стария Политически съвет, значи, че той е действащ орган и сега.

Шулева отбелязва, че НДСВ има сериозен вътрешнопартиен проблем, но той е характерен за всички партии. Сега трябва да намерим най-доброто решение ида продължим напред, допълва тя.

"В НДСВ не сме се били, затова и не се прегърнахме", коментира в интервю за "24 часа" Николай Свинаров. Партията нямаше нужда от спасяване, защото не беше застрашена от разцепление, вътрешните борби не бяха борби за власт, а за политика, смята Свинаров.

"Царят разбра, че не сме послушковци", заявява пред "Стандарт" Атанас Щерев от НДСВ. Не мога да изпитвам удовлетворение, преди да се проведе дебат за бъдещето на НДСВ, отбелязва той.

"Аз не обещавам нищо и това е разликата ни със Станишев", казва в интервю за "Сега" столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Моята програма се състои от една точка - борба с корупцията, ама истинска, полицейска, отбелязва той. По принцип разчитам, че ГЕРБ ще ме предложи отново за кмет на София и вероятно ще приема, защото много не обичам да си сменям работата, казва Бойко Борисов.

Според него трябва незабавно да се спре с приказките за мажоритарни вотове. Тези обществени комитети обслужват един или двама кметове, президента, но са пагубни за партийната система и ни водят към едноличен режим, допълва Борисов.

В репортаж "Обещанията на Ахмед Доган" "Сега" пише, че лидерът на ДПС е изпълнил ангажимента си към хората в с. Рибново - да се построи пряк път до Банско и те са дали почти 100 на сто от гласовете си на евровота за ДПС.

Авторът поставя въпроса - води ли ДПС избирателите си под строй да гласуват или успява да ги мотивира, като работи за тях и изпълнява предизборните си обещания.

"БСП склонна на компромис за осигурителната тежест", съобщава "Сега". Според него в управляващата коалиция тече нов пазарлък за пенсиите и осигурителната тежест.

Левите искат да намалят вноските с 3% от януари, но пък планират актуализация на старите пенсии от октомври т.г., НДСВ настоява осигурителната тежест да се намали от юли, ДПС също иска по-ниски осигуровки и са против осъвременяване на пенсиите, информира вестникът.

Заради разногласията БСП вече били склонни осигурителната тежест да се намали с 3% от 1 октомври т.г., вместо от началото на другата година, ако има финансов ресурс.

"Нужен е нов консенсус за пенсионната реформа", коментира "Сега" в приложението "Наблюдател". Според автора БСП отговаря с "да" на всички искания, отделно се лансират идеи на парче, а липсват задълбочен анализ и прогноза.

Преговорите за препоръчителния ръст на заплатите в частния сектор за тази година започнаха вчера от непримирими позиции и под надзора на премиера и няколко министри, информира "Сега".

Според "Труд" се очаква бизнес и синдикати да се споразумеят заплатите във фирмите да растат до края на тази година поне с 9-10%.

Работодателите вече са увеличили заплатите за тази година с процента, около който би трябвало тепърва да преговарят със синдикатите, допълва "Дневник". "Дума" слага акцент върху препоръката на Сергей Станишев "Без експерименти за заплатите".

Ексцентричната идея на учителите от Френската гимназия в София да поставят само отлични оценки на учениците в края на годината в знак на протест заради ниските си заплати, е една от коментираните теми в днешните вестници.

"24 часа" отбелязва, че възпитаниците на училището подкрепят каузата на своите учители и цитира мнението на образователния министър Даниел Вълчев, според който учителите нямат законово право за пишат само шестици.

"По-добре ли е да затваряме булеварди", пита риторично в "Стандарт" помощник директора Николина Панчева.

"МЗ ще прави обществена банка за стволови клетки", информира "Сега" и допълва, че се търсят 5 000 безвъзмездни донори на костен мозък.

"Докторите ни няма да избягат в Европа", категоричен е пред "Труд" проф. Владимир Овчаров, ректор на Медицинския университет в София. Той отбелязва, че българското медицинско образование е над средното европейско ниво и дипломите ни се признават навсякъде в ЕС.

В анализ "Пази се от пернишкия голф" "24 часа" пише, че някой трябва да спре бунта на малкия човек с надпис "Нямам спирачки" на колата.

Всички вестници пишат, че се очаква на 11 юли да бъдат произнесени окончателните присъди на българските медицински сестри в Либия и на лекаря Ашраф.

Темата е основна за "Стандарт" и за "Дума". Според "Дума" чуждите медии и Сейф ал Ислам загатват за замяна на присъдата "смърт" с "лишаване от свобода".

"Бавите излишно инвеститорите", твърди пред "Труд" посланикът на САЩ у нас Джон Байърли. Според него инвестиционният климат се подобрява, но в някои случаи има проблеми с разрешителните за започване на определени инвестиции.

Той определя посещението на американския президент Джордж Буш у нас като успешно, "характеризиращо се с с много добра обмяна на мнения между лидерите и придвижване напред по въпроси, свързани с икономическото сътрудничество".

Байърли коментира и други теми. ГЕРБ има силна проевропейска и проамериканска платформа и прегръща, тя прегръща борбата с корупцията като политическа стратегия, което ние смятаме, че е важно, отбелязва посланикът.

"Ще направим допълненията си след доклада на Еврокомисията", казва пред "Труд" председателят на Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг.

Неотдавна посетих София и поисках от българските власти да вземат сериозни и енергични мерки срещу корупцията, сега очаквам с интерес изводите в предстоящия доклад на ЕК, отбелязва Пьотеринг.

След като го видим, ще направим нашите допълнения, посочва той.

Според "Дневник" юнският доклад на Брюксел ще е като декемврийския. Строгото наблюдение по всички показатели за "Правосъдие и вътрешен ред" ще продължи, пише изданието.

147 млн. граждани на ЕС ще усетят евтиния роуминг, пише в материал за "24 часа" еврокомисарят Меглена Кунева. Особено облагодетелствани ще са младите хора, отбелязва тя.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 4 минути

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 51 минути

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 1 час

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 1 час

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 1 час

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 1 час

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 1 час

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 2 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

<p>Скандал в НС: Може ли да се окажем с 480 народни представители или депутати с двойни заплати</p>

Скандал в НС заради НАТО, Конституцията, "Турски поток" и депутатските заплати (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 2 часа

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 2 часа

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 3 часа

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 3 часа

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 3 часа

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 3 часа

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя