0
Ук кален OLED дисплей и първият в света Motionflow 200Hz BRAVIA LCD бяха сред акцентите на представянето

Sony представи иновативни продукти и технологии за истинско High Definition преживяване, създадени с мисъл за природата и опазването на околната среда, по време на петото издание на традиционния hi-tech семинар Digi School. За първи път в България бяха показани уникален OLED дисплей и първият в света 200-херцов Motionflow BRAVIA LCD телевизор. OLED технологията се отличава със своята екологичност и намаляване на въглеродните емисии. Понеже няма нужда от задно осветяване, при производството на OLED дисплеите се използват и по-малко материали. А най-модерната технология, използвана при създаването им, означава, че енергия се консумира само когато се използва телевизорът.

Ангел Кугийски, регионален директор за Албания, България, Македония, Сърбия и Черна гора
Sony се стреми да се позиционира като водещ глобален “доставчик “ на взаимосвързани продукти в потребителската електроника и забавлението. Тази есен Sony предлага изключително силни модели във всички продуктови категории. Плановете на компанията са до 2010 год. 90% от предлаганото портфолио да бъдат взаимосвързани продукти.
Сред другите продукти, представени по време на семинара са: 40" (102 cm) Full HD 1080 BRAVIA Photo frame LCD TV; висок клас BDP-S550 Blu-ray диск плейър с 1080p Full HD и 7.1 канален съраунд звук; последен модел цифров огледално-рефлексен (D-SLR) апарат Alpha 900 с 24,6 мегапиксела; цифрови фоторамки с LCD екран - DPF-D80, DPF-D100; фотоапарати Cyber-shot DSC-T500 с елегантен дизайн и 10,1 мегапиксела с нов видео режим с HD стоп-кадри; свръх тънък модел фотоапарат Cyber-shot DSC-T77 с красив дизайн и 10,1 мегапиксела; 5.1-канална система за домашно кино Sony DAVIS50 и 2.1-каналната BRAVIA система за домашно кино DAV F200; и Rolly™, атрактивна система, възпроизвеждаща музика и движение за повече забавление.

Най-новата OLED (Organic Light Emitting Diode) технология на Sony съживява телевизията, осигурявайки смайваща яркост и наситени цветове в по-широк спектър от когато и да било преди. За разлика от традиционната LCD технология, OLED свети сам. Това означава, че няма задно осветяване, няма филтри - само специален слой, който излъчва светлина при преминаване на електрически ток през него.    OLED технологията се отличава със своята екологичност и намаляване на въглеродните емисии. Първият OLED телевизор XEL-1 е невероятно тънък  - 3 мм панел на дисплея и елегантна поставка с тегло едва 2 кг. Благодарение на бързата реакция на OLED панела от една микросекунда, бързодвижещи се изображения могат да се гледат с невероятно плавно и естествено движение над 1000 пъти по-бързо от обикновените LCD телевизори.

Първият в света 200-херцов Motionflow BRAVIA LCD телевизор налага нови стандарти в качеството на изображенията и забавленията. Използвайки усъвършенствани алгоритми, Motionflow 200Hz системата, интегрирана в модела Z4500, възпроизвежда най-плавното и ясно движение, постигано някога от LCD телевизор. Превъзходството на картината на BRAVIA Z4500 се дължи на новата версия на процесора BRAVIA Engine 2, която използва патентована технология за подобряване всеки апсект на образа, от кадър в кадър и в реално време.

Най-новият цифров огледално-рефлексен (D-SLR) апарат A900 предлага безупречни изображения, изумителна реакция при снимане и безкрайни творчески възможности. 24,6 мегапиксела, CMOS сензор с технология Exmor, първокласен визьор с пентапризма и 100% покритие, високоскоростен АФ по 9 точки, SteadyShot INSIDE и 3,0-инч. (921 000 т.) LCD екран с фотокачество са само част от неговите отлични технически характеристики.
Cyber-shot T500 се отличава с изтънчен и елегантен дизайн, висока разделителна способност от 10,1 мегапиксела с нов видео режим с HD стоп-кадри. Свръхголям 3,5-инчов сензорен екран, 5 х оптично увеличение, оптичен стабилизатор SteadyShot, подобрен „Ловец на усмивки” и лесно прехвърляне на снимки и HD филми в интернет.

В категорията ‘домашно кино’, новата BRAVIA Theatre система DAV-IS50 представя пълно кино изживяване чрез миниатюрни високоговорители с размерите на топка за голф и безжични задни високоговорители. 5.1 каналната DVD система за домашно кино постига забележителни нива на изпълнение с обща мощност 450 вата, изпълващи дори големи помещения със спиращ дъха съраунд звук. Лъскавият черен контролен център съчетава DVD/CD/MP3 плейър със слот за зареждане на дисковете, съраунд процесор и RDS УКВ/СВ тунер. Той е широк едва 21 cм и висок малко над 10 cм. По време на футболен мач, режим „Спорт” на Sony е настроен така, че гласът на коментатора да излиза високо и ясно през централния говорител, докато звукът от публиката изпълва и обгражда цялото помещение, точно както е на стадиона.

Удивително домашно развлечение с Blu-ray филми, DVD и музика поднасят новите Blu-ray плейъри BDP-S350 и S550. Усъвършенстваният BDP-S550 възпроизвежда възможно най-добрия 1080p High Definition образ и невероятно качество на звука, предлагайки и функции от ново поколение.

И тази година новата разноцветната серия WALKMAN на Sony съчетава всичко, което се желае от един MP3 плейър. Новите S-серии WALKMAN видео MP3 плейъpи позволяват забавление с личните музикални колекции с несравнимо качество и удобство. С дълбочина едва 7,5 мм, свръхлекият модел серия S е най-тънкият произвеждан някога WALKMAN. Е-серията от своя страна добавя видеокартина с блестящо качество към легендарния WALKMAN звук. Висококачественият 2-инчов QVGA LCD екран предлага превъзходни яркост и контраст. B-серията се предлага в избор от 4 цвята и се свързва директно с USB порта на РС-то за лесно Drag & Drop прехвърляне на файлове.
Една от последните иновации на Sony в сектора на аудио технологиите, е уникалният танцуващ преносим аудиоплейър със стереоговорители и превъзходно качество на звука “Rolly”. Той поддържа безжичен стрийминг на музика чрез Bluetooth и до пет часа непрекъснато възпроизвеждане. Със своите 2 GB памет, “Rolly” създава автоматични или персонализирани хореографски програми с помощта на софтуера Rolly Choreographer.
На Digi School 2008 Sony представи своята еко-платформа и дейности в четири основни насоки – опазване на околната среда на местата на производство, продукти, изследвания и разработки и популяризиране.
Опазване на околната среда на местата на производство: Sony работи, за да намали влиянието върху околната среда при производството на продукти, да оптимизира транспортирането и да подобри процедурите за пакетиране, както и да увеличи употребата на възобновяеми енергийни източници.
Продукти: Едновременно със създаването на продукти, които използват по-малко енергия, за да работят, Sony се стреми да използва рециклирани материали и да намали употребата на опасни материали.



Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 5 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 6 часа

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 8 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 9 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 10 часа

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

България Преди 10 часа

Мартин Димитров от ПП-ДБ посочи, че Денков не е подписвал договора, нито неговият енергиен министър

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 11 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 11 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 11 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 11 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 11 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 12 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 12 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 12 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 13 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 13 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen