0

С екторите енергетика, технологични производства и недвижима собственост са във фокуса на "Дойче банк" в България. Интерес в тези сфери представляват мащабни сливания и придобивания, които банката може да финансира или рефинансира.

Това обявиха представители на финансовата институция при откриването на офиса й в София. Официален представител на "Дойче банк" (Deutsche-bank.de) у нас е Павел Езекиев, бивш изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции.

Дейността на банката в България ще бъде съсредоточена в три приоритетни области - подготовка и финансиране на мащабни инфраструктурни проекти, предоставяне на финансови услуги на частни компании и услуги към индивидуални клиенти за управление на лични активи. Банката има интерес и към публично-частното партньорство.

На въпрос дали проявяват интерес към финансиране на проектите за изграждането на двете автомагистрали "Тракия" и "Хемус" и дали са водени разговори с новите собственици на летищата в Бургас и Варна, Езекиев отговори положително.

Засега "Дойче банк" не е преговаряла с правителството за участие в изграждането на втората АЕЦ в Белене, но има готовност да реагира, когато настъпи момента за това, каза Тесен фон Хайдебрек, главен административен директор на финансовата институция.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@