0
"Д вама министри на аванта в Атина", четем на първата страница на вестник "24 часа" днес. Разкритието е направено от журналисти на седмичника "168 часа", на чиято първа страница тази седмица можем да видим колаж, на който министрите Василев и Церовски много майсторски висят едновременно на халки и на банкнота от 200 евро.

"Министрите Церовски и Василев са единствените членове на правителството, приели да бъдат спонсорирани от частни гръцки фирми. Ваканционни покани са отправяни и към Соломон Паси и Меглена Кунева, но те ги отхвърлят", научаваме още от страниците на "168 часа".

Използвайки офертата на домакините, двамата министри не плащат нито лев за супер луксозните хотели, които ползват, за самолетните билети за тях и семействата им, за наемите на лимузини, вечери, закуски, коктейли и освен това получават безплатни билети за олимпийските игри.

"Министър Церовски е в отпуск на посещение при приятел", обяснили служители на Министерството на регионалното развитие. Приятелят очевидно е добър и щедър, коментират разследващите журналисти, според чиито данни става дума за гръцкия телеком ОТЕ.

Информацията потвърждава и "Монитор", който изкарва в каре на първа страница "Церовски на Олимпиадата за сметка на гръцката ОТЕ". "Стандарт" пък твърди, че притежава поканите съблазнили държавните мъже и представя факсимиле на страниците си.

"Ще си платя всичко сам", оправдава се Николай Василев от страниците на "24 часа". Колегата му Валентин Церовски обаче казва "Няма, много работих".

Съвсем логично "24 часа" прави аналогия със случая на немския военен министър Рудолф Арпинг, принуден да подаде оставка преди две години заради 140 000 марки, получени като хонорари от частни фирми.

Затова, че председателят на родното народно събрание Герджиков ще нощува у посланик Стоянов по време на посещението си в гръцката столица, което започва от днес, научаваме отново от часовия вестник.

"Треска за посланици" пък е заглавието на страницата за политика на "Труд". Сред гледащите към чужбина били шефката на правителствената информационна група Цветелина Узунова, шефът на премиерския кабинет Ради Найденов, както и шефът на външната комисия професор д-р Венко Александров, твърдят от вестника.

"24 часа" пък посвещава цяла страница на "Семейния тим на посланик Плугчиева". "Дъщерята Евгения пее, съпругът Пламен пише стихове и рисува, но всички го правят само за удоволствие", идилично отбелязват от вестника.

"Попове разколници въоръжени като кърсердари", връща ни към действителността водещото заглавие на "Труд", под което най-старателно са изброени "арсеналът на брат Джон, въоръжението на отец Инокентий и пушкалата на поп Камен".

"Не ни стигат бандитските кръвопролития, само престрелки между калимявки са ни кусурът, та факторите от ЕС да ахнат" е коментарът на изданието.

"Полицията прибра арсенал от водачите на алтернативния синод", пише по темата "Монитор", който ни информира и за цената на карабината "Щаер" на брат Джон - 3500 лв.

"Бандитска държава сме", цитира "24 часа" олимпийския медалист Йордан Йовчев. "Крадци наръгаха в гърба брата на Йордан Йовчев", уточнява изданието на вътрешните си страници. Нападението станало, след като Георги Йовчев предотвратил обир в пловдивски магазин.

"Свалят лихвите за добри клиенти" е водещата новина на "24 часа", който публикува на вътрешните си страници интервю с шефа на ДСК Красимир Ангарски. Нередовните длъжници пък щели да връщат повече.

"Отново пускат с потници и чехли в БНБ", пише "Виж", без да уточнява обаче към коя категория спадат поразголените клиенти - към добрите или лошите?

"Наводнения, плъхове и хлебарки в Студентски град", изкарва в каре на първа страница "Монитор". 450 евро на квадрат струват новите жилища в района, твърдят брокери.

Недоволните заминават да учат в чужбина, ако могат. Български младежи могат да следват във Франция напълно безплатно, информира по този повод "Стандарт", цитирайки зам.-директора на Френския институт в България Бернар Есмен.

Всяка година оттам се отпускали поне 30-40 стипендии за нашенци. Още толкова давала и международната франкофонска организация. Швейцария също дава стипендии на наши висшисти, продължава по темата "Монитор".

Името на столичния кмет присъства неотлъчно в пресата и днес . "Човекът на Софиянски вкаран в "Софийски имоти" незаконно", пише "Монитор", като пояснява, че кметът се опитва да запази контрола си над Общинска банка именно чрез "Софийски имоти".

Не му е лесно на лидера на свободните демократи, а и Костов и Надежда са заедно срещу него, десните щели да подкрепят БСП, пише "168 часа". Иван Костов обаче не е в много по-добра позиция, ако съдим по написаното в седмичника, а именно, че втори властови център иска да управлява партията му.

Иначе лошите новините са си същите : "Пак ни критикуват от МВФ", "Грози ни "луда крава" и чума по прасетата, заради закупените от земеделското министерство лоши ваксини", научаваме от "168 часа".

"Пропуските в законодателството обслужват организираната престъпност", твърди председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Владимир Дончев, в интервю за "Монитор".

"Режат заплатите в четири министерства", "Измамници грабят пенсионери", "5000 българи ослепяват на година", пише "Стандарт".

Българите пък "пишат жалби през ден", научаваме още от "Стандарт". Молбите до президента, премиера и парламента били заради липса на пари. Столичани пък се оплакват от шумни кръчми и незаконни строежи, пише още изданието.

Каякарите бият след ужасна нощ, проваля се обаче двойният сребърен медалист от Сидни Петър Мерков, пише "7 дни спорт". "Назарян остана с бронз", четем още от страниците на спортния ежедневник.

Звездата в класическата ни борба загуби от корееца Хюн Юнг, който е новият шампион в категория до 60 кг, научаваме от първата страница на "Топ спорт.

Величко Чолаков дебютира с бронз, информира "Стандарт". В художествената гимнастика Пейчева е шеста, Паисиева - 13-а след първите два уреда. Кабаева изпуска уред, но води във временното класиране, пише "Топ спорт". "ЦСКА издрапа до 1-ви кръг на УЕФА" е водещото заглавие на "7 дни спорт". Два гола срещу "Омония" спасили главата на треньора Спасов.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 3 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 4 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 4 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 5 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 6 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 6 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 6 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 6 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 7 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 7 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 7 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности