0
Си ии гневни на натиск от МВР. Това е водещото заглавие на "Труд", който обяснява, че 266 магистрати от Софийския апелативен регион протестират в писмо до премиера, заради грубия натиск, оказван на съда от изпълнителната власт.

"Борисов руши авторитета ни", цитра съдиите "24 часа", като публикува дословно протестната декларация. В нея се призовава премиерът да сложи край на коментарите и критиките на МВР и главния му секретар генерал Бойко Борисов за работата на магистратурата.

Ропотът на "черните тоги" би звучал много по-силно, ако те самите не се опитваха да ни убедят, че излизат на сцената целите в бяло, àко и да е оцапана публиката, коментира "Труд". Пък и подписките, знае се, донякъде приличат на вещите лица - тоест готови са да се явят за всяка от страните.

Ако броят на парафите бе правопропорционален на решаването на проблемите решават проблемите, то главсекът на МВР Бойко Борисов можеше да събере много такива - и от ченгетата, и от близките на убитите от следователския син във Враца, и от комшиите на Клюна, който бе наказан да си седи у дома, завършва изданието.

12 месеца неплатен отпуск за дете до 8 г., е заглавието на "Новинар" по повод приетите вчера на второ четене промени в Кодекса на труда, които влизат в сила от 1 август. Българите вече ще могат да ползват 4 години отпуск по майчинство, а 12 месеца от тях може да бъдат отлагани до навършването на 8 г. от децата, допълва "Стандарт". Досега майките имаха право на 2 г. платен и една година неплатен отпуск след раждането, допълва ежедневникът.

За работа в неделя - повече пари и почивка, подчертава "24 часа". "Кодексът по европейски", пише и "Труд", защото извънредната работа в почивните дни вече ще се компенсира не само с повече пари, но и със задължителна почивка от 24 часа през следващата седмица.

Кому е нужно социално лицемерие, контрира "Монитор" в характерния си стил. Този текст ще си остане едно от най-романтичните пожелания на властта, тъй като няма никакви изгледи да се прилага като действащ закон. Дори и най-хуманно настроеният работодател да гори от желание да спазва буквата на закона, той ще се препъне в сметките на главния си счетоводител. И ще спре допълнителните пари и за извънреден труд и за 24-часова компенсация, констатира изданието.

Днес затваряме три преговорни глави с ЕС, научаваме от "24 часа". Това са главите "Земеделие", "Регионална политика" и "Бюджет и финанси".

Ще пробием в Европа с шкембе чорбата, казва вицепремиерът Пламен Панайотов, цитиран от "Стандарт". Бъдете уверени, че страната ни ще стигне много далеч със своите шкембе чорба, ракия и вино, заявил Панайотов пред студенти в Софийския университет. Иначе новината е, че 500 млади специалисти ще бъдат одобрени за работа в структурите на ЕС в Брюксел като представители на страната ни, допълва "Стандарт".

Същевременно десните партии бяха поканени в Будапеща от Европейската народна партия. Провал в Будапеща, е заглавието на първа страница на "Монитор", който има специален пратеник там. Той съобщава, че новата пария на Иван Костов Демократи за силна България заедно с Демократическата партия на Александър Праматарски отказали да подпишат така наречения "пакт за ненападение" между десните сили заедно с партията на кмета Софиянски.

Разединени и без да пестят нападки помежду си седнаха на една маса вчера в Будапеща лидерите на пет десни български формации, пише също пратеникът на "Труд". Приоритетът на партията на Иван Костов Демократи за силна България (ДСБ) е след предсрочни парламентарни избори да застане начело на десноцентристко правителство. Това каза Константин Димитров - един от лидерите, преди срещата на десните формации в Будапеща вчера, цитиран от "Новинар". "И аз искам да съм Мерилин Монро, но не съм", коментирала от своя страна Диляна Грозданова, представител на ССД.

Нова секира за студента, е водещото заглавие на вестник "Виж", който обръща внимание на повишаването на университетските такси с от 5 до 30 лв. Увеличението е най-голямо за медицинските специалности и бъдещите лекари ще плащат по 410 лв. за магистратура.

Все пак има и добра новина за българската младеж. Българче е на път да стане световна кинозвезда, тъй като ще участва в четвъртата серия на филма "Хари Потър", обявява "Труд".

Тинейджърът Станислав Яневски е избран за ролята на Виктор Крум в култовата екранизация на романа на Джоан Роулинг "Хари Потър 4". Малчуганът учел и живеел в Лондон, но независимо от това е наше момче, радва се изданието. Изискванията на компанията "Уорнър Брос" били сносен английски и външност, наподобяваща футболиста Гонзо.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В къщи имаше един нормален човек - баба. Готвеше, говореше с нас, помагаше ни. Мама и тате и подариха лаптоп. И...загубихме и нея!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

България Преди 1 минута

Той е бил установен в хотел в центъра на София

<p>Бивш директор на НСО с коментар за покушението срещу Фицо</p>

Бивш директор на НСО за покушението срещу Фицо: Реакцията на Словакия не беше на нужното ниво

Свят Преди 15 минути

Покушението срещу Роналд Рейгън е пример как охранител е застанал на пътя на опасността, каза ген. Красимир Станчев за NOVA NEWS

Тежка катастрофа с два влака в Белград, 13 са ранени

Тежка катастрофа с два влака в Белград, 13 са ранени

Свят Преди 1 час

Инцидентът стана на около 4 километра от центъра на Белград

<p>Украйна и Словения подписват споразумение за сигурност</p>

Зеленски: Украйна и Словения подписват споразумение за сигурност

Свят Преди 1 час

На среща на върха на НАТО във Вилнюс лидерите на Г-7 приеха съвместна декларация в подкрепа на Украйна

България РСМ

"Началото на проблема между РСМ и България е отпреди повече от век"!

България Преди 2 часа

Всичко започва от една налудничава идея, категоричен е специлистът Иван Николов

<p>Словашкият здравен министър: Оптимисти сме за състоянието на Роберт Фицо</p>

Словашкият здравен министър: Оптимисти сме за състоянието на Роберт Фицо

Свят Преди 3 часа

Зузана Долинкова разкри, че операцията е допринеса за увеличаване шансовете на премиера за живот

Активисти на летището в Мюнхен

Осем души бяха арестувани заради протест на летището в Мюнхен

Свят Преди 4 часа

Вижте каква е причината за задържането

Панагюрското съкровище

Отбелязваме Европейската нощ на Музеите

България Преди 4 часа

Вижте кои музеи, галерии и работилници може да видите с безплатен вход в събота

Хилари Клинтън и Кирил Домусчиев

Хилари Клинтън в София: Продължаваме да се борим за правата на жените

България Преди 5 часа

Бившата първа дама на САЩ е в България по покана на Кирил Домусчиев

<p>Тежка катастрофа на &quot;Тракия&quot;, има загинал (СНИМКИ)&nbsp;</p>

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има загинал

България Преди 5 часа

Инцидентът е станал около 9:30 часа тази сутрин

Харков

Украйна е евакуирала близо 10 000 души от техните домове в Харковска област

Свят Преди 6 часа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква още по-сериозна офанзива от руските сили

д

Как е бил убеден бившия полицай от Пловдив да се предаде

България Преди 7 часа

Какво е казал осъденият за убийство бивш служител на реда