0
Лд дон спря визите за всички българи, съобщава "Труд". Това стана с изричното нареждане на британския вътрешен министър Дейвид Бланкет, пояснява изданието и уточнява, че мярката бе наложена заради твърдения, че български граждани получават бизнесвизи с фалшиви документи.

България никога не е била сред страните, представляващи потенциална заплаха от имигрантска вълна на хора, търсещи убежище, отбелязва "Дневник" думите на премиера Тони Блеър пред депутатите в британския парламент. Там срядата е ден за въпроси към министър-председателя и това бе използвано от опозицията за остра атака по имигрантските въпроси, пояснява изданието.

Лондон е започнал проверка по скандала, известява "24 часа". В интервю за вестника британският посланик Джеръми Хил уверява, че преустановяването на издаването на визи е временно, но самият той не се ангажира да каже дали ще се възстанови нормалната процедура. "Рано е да се каже дали ще има затягане на визовия режим", допълва в интервюто Джеръми Хил.

"Румъния остро протестира пред Великобритания за временното прекратяване на издаването на визи за нейни граждани, ние - не", подчертава в заглавие "Сега". Властите в Букурещ са привикали британския посланик Куинтън Куейл и са изразили загриженост от мярката, която засяга по несправедлив начин румънските граждани, посочва изданието. Хората на Соломон Паси обаче решиха да дедраматизират ситуацията.

Според говорителя на Външно министерство Любомир Тодоров проблемът е на Великобритания. Той сравни ситуацията с ударен автомобил, който не може да се кара, докато не му се отстрани повредата, пише "Сега".

Вървим към безвизов режим според Външно, разкрива "Монитор". Загряха телефоните в английското посолство, консулската служба спря да работи, констатира проверка на "Стандарт".

"Нито сме наркотрафиканти, нито търгуваме с крадени коли или проститутки. Защо ни слагат в един кюп с бандитите и не ни дават визи?" С този въпрос група студенти се опитаха да влязат в британското посолство в София, пише "Стандарт".

Туроператорите очакват загуби, поне две седмици разрешения за влизане ще се издават само в краен случай, допълва "24 часа". България бе посечена с визов сатър от съюзник само ден след като стана член на НАТО, коментира часовият вестник. Едва ли това е най-важната тема в момента. Така премиерът Симеон Сакскобургготски отговори при завръщането си от САЩ, изтъква "24 часа".

С очевидно чувство за добре свършена работа се завърна от Вашингтон премиерът Симеон Сакскобургготски вчера, отбелязва "Новинар". Въпросите на журналистите извън темата за НАТО обаче той посрещаше с видимо раздразнение, допълва изданието. На въпроса на "Новинар" "88 семейства са на улицата, г-н премиер?", последвалият отговор бил: "Едва ли имам времето, слизайки от самолета тука, да мога да ви отговоря по един рационален и интелигентен начин, а не като сензация."

Вицепремиерът Пламен Панайотов и военният министър Николай Свинаров пък нагло се изсмяха над орисията на 88 семейства, изхвърлени на улицата от колегата им Валентин Церовски, отбелязва в редакционния си коментар "Труд". Първият ден от оставащата им вече само една седмица изброиха вчера отчаяните обитатели на бл. 156 в столичния квартал "Дружба 1", пише вестникът. Блокът е старо общежитие на "Метални конструкции" и вече е продаден от строителното министерство, отбелязва "Труд".

"Сега" се възмущава от толерирането на отговорен служител в бившата финансова пирамида "Лайф чойс" за международен пост. Външният министър Соломон Паси е препоръчал бившия финансист на пирамидата "Лайф чойс" Владимир Митков за международен служител от квотата на България в ООН, разкрива изданието. Митков е заминал като завеждащ финансовата служба на мисията ни към ООН в Ню Йорк веднага след назначаването си във Външно преди около година. А е известно, че "Лайф чойс" спонсорира преди години с 50 000 долара Атлантическия клуб.

Говорителят на Външно Любомир Тодоров казал за "Сега", че когато Митков постъпил на работа в министерството, не е посочил в биографията си трудов стаж в "Лайф чойс", а в "някаква варненска банка". Освен това Митков представил чисто свидетелство за съдимост. За да се провери дали тези документи са редовни, трябва публикация, за да самосезира ведомството, допълнил пред вестника Тодоров.

Вдигнете данъците на богатите, отразява призива на шведския премиер "24 часа". Йоран Першон заплаши, че скандинавските си страни, членуващи в ЕС, няма да търпя източноевропейците да щадят богатите си за тяхна сметка. Новите ни партньори да не седят със скръстени ръце, а да развиват структурите си за мироопазващите мисии, съветва в интервю за "24 часа" генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер. НАТО ще ви пази от тероризма, заявява в интервюто генералният секретар на пакта.

Блокират София като за папата, известява за мерките за сигурност, които ще пазят концерта за НАТО утре, известява "Стандарт". Тримата първи ще бъдат заедно при вдигането на флага за НАТО, обявява "Труд".

Министрите пък ще са диджеи за НАТО, информира "24 часа". Соломон Паси, Пламен Панайотов, Николай Свинаров и Васил Иванов-Лучано ще се качат на платформите на диджеите от "Метрополис" за стрийтпарада за членството ни в пакта. Около 500 фланелки и 300 шапки ще получат най-големите фенове на НАТО. В началото му като символ на мира ще бъдат пуснати 26 бели гълъба, колкото са вече членките на НАТО, отбелязва "Новинар".

Рекламните материали са финансирани от Външно министерство, а на певците плащало спортното министерство, прави справка "24 часа". Декларация, приветстваща влизането ни в пакта, прие за пет минути Народното събрание вчера, допълва часовият вестник. Против нея се обявили само Андрей Пантев, Александър Паунов, Любен и Огнян Сапарев от левицата, изтъква "24 часа".

Площад "Централен" в Пловдив ще бъде измит с 50 литра шампоан "Зелена ябълка" по повод утрешните тържества за приемането ни в НАТО. След това ще излеят 30 литра парфюми "Лилия" и "Жасмин", отразява надпреварата в подготовката за честванията "Новинар".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Украински танк в района на град Часов Яр обстрелва руски позиции, 29 февруари 2024 година

Унищожават "всичко, което се движи в посока на града“: Яростната битка за Часов Яр

Свят Преди 4 минути

Руските войски се опитват да превземат Часов Яр в Донецка област преди 9 май

<p>&quot;Летящи таксита&quot;: Париж обяви мащабни планове за трафика на града</p>

Ще се возим ли на въздушни таксита след два месеца в Париж?

Технологии Преди 23 минути

И дали прословутото Velocity ще дебютира на Олимпиадата през юли

Виена

Докъде пътуват българите за Великден и майските празници?

България Преди 51 минути

Топ 7 предпочитани дестинации от българите дестинации за празниците

Земетресение разтърси гръцкия остров Крит

Земетресение разтърси гръцкия остров Крит

Свят Преди 1 час

Епицентърът му бил на дълбочина 14 км, на 62 км североизточно от Ираклио

Холера

Масово заразяване с холера на френски остров

Свят Преди 1 час

Идва ли още по-сериозен апокалипсис със здравната обстановка в Европа?

Стачка на летище „Хийтроу”, стотици служители спират работа

Стачка на летище „Хийтроу”, стотици служители спират работа

Свят Преди 1 час

Недоволството им е срещу промените в условията на труд

<p>&quot;Това&nbsp;е национална криза&quot;</p>

Австралийският премиер: Домашното насилие е национална криза

Свят Преди 1 час

Хиляди протестираха из цяла Австралия, за да привлекат вниманието към смъртта на 27 жени от началото на годината в страната

Тежка автобусна катастрофа в Мексико, 14 загинали и 31 ранени

Тежка автобусна катастрофа в Мексико, 14 загинали и 31 ранени

Свят Преди 1 час

Инцидентът е станал в покрайнините на столицата

<p>Hyundai Ioniq 5 N е онова, което другите EV-та не са (тест драйв)</p>

Hyundai Ioniq 5 N е всичко онова, което другите EV-та не са (тест драйв)

Технологии Преди 1 час

Не е най-бързият, предлага „едва” 650 „коня”, но със сигурност е най-емоционалният електромобил на пазара, изключвайки екземпляри с няколко пъти по-висока цена, който може да шамари повечето М-ки и AMG-та, както и повечето други безшумни EV-та

Принц Хари и Меган ще посетят Нигерия за игрите "Инвиктус"

Принц Хари и Меган ще посетят Нигерия за игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 1 час

Принц Хари основа игрите, за да подпомогне рехабилитацията на ранени и болни военнослужещи и ветерани

Четирима ранени при масов бой в дискотека (ВИДЕО)

Четирима ранени при масов бой в дискотека (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Има един задържан по случая

Извънредно положение в Оклахома: Торнадо отне живота на 4 души

Извънредно положение в Оклахома: Торнадо отне живота на 4 души

Свят Преди 2 часа

Сред загиналите има четиримесечно бебе, ранените са десетки