0
Др рдж Буш поздрави България, отбелязва от първа страница "Труд" и публикува снимка на Буш и текста на цялото приветствие, дошло по случай поканата ни за пакта, в което четем, че сме "демонстрирали силен ангажимент към общите ценности на алианса: демокрация, зачитане на човешките права, върховенство на закона". Приветствието, ако се вгледаме в текста, носи обаче подписа на държавния секретар Колин Пауъл, макар и пратено от името на американския президент.

"Стандарт" на първа страница също излиза със снимка на Буш, под която четем: "Бог ни се усмихва". Но не на нас, разбираме от "Стандарт". "Виждам дъга в небето, това означава, че днес Бог ни се усмихва, вие сте велика нация", е казал Джордж Буш в Букурещ пред няколко хиляди румънци, които на Площада на революцията стоически издържали проливния дъжд вчера следобед.

Ала това, че Бог не ни се усмихва, съвсем не е попречило на нашия елит да празнува поканата за пакта, ако се вярва на "24 часа" и "Труд". Часовият вестник излиза с репортаж за "нощно вино при Първанов", което събрало накуп политици, които иначе трудно могат да бъдат видени заедно, отбелязва изданието. Според "Труд" на сбирката държавният глава призовал "да не се нагнетява за момента войнствена атмосфера", тъй като до този момент от страната няма конкретно искане за евентуални действия срещу Ирак. Същото заявил и премиерът Сакскобургготски: "Нека не се съсредоточаваме върху тази тема".

"Труд" обаче подчертава, че двама политици са отсъствали от сбирката - Петър Стоянов и Иван Костов. Фотообективът на "24 часа" е засякъл бившия президент Стоянов да празнува в Пловдив с приятели поканата за алианса: "Обещал съм им го - заявява Петър Стоянов, - защото те мечтаеха за НАТО от 30-40 години."

Ала въпреки наздравиците в пресата не липсва тътенът от бъдещи парламентарни вотове. "Утре и БСП пуска атака срещу Симеон", четем в "24 часа" новината на същата страница, на която виждаме как политиците празнуват. Дали БСП и СДС обаче ще се обединят за вота относно "Козлодуй" било на втори план, защото гласовете им така и така не стигали. Решението за това ще дойде от царските депутати, заявява пред изданието Георги Божинов от БСП.

"Труд" в коментарната си колонка отбелязва, че си имаме работа с "постоянно падащ кабинет". Друг е въпросът, отбелязва изданието, че избори май не се задават. Според проучване на агенция "Медиана" доверието в БСП е към 13%, а към СДС - около 8%. Картината е ясна, пише "Труд" и е категоричен, че единствената заплаха пред кабинета е в НДСВ, доколкото само жълтите могат да предизвикат криза.

"Монитор" обаче твърди в днешния си брой, че "червената тръба вече свири за избори". Специално за "Монитор" зам.-председателят на БСП Румен Петков е прогнозирал, че Костадин Паскалев може да е следващият служебен премиер. А по повод на изявлението на председателя на парламента Герджиков, че "не очаква мравки, не очаква бръмбари и смята, че нещата с вота ще минат относително добре", "Монитор" пита: "А подготвил ли се е шефът на парламента за появата на жълти пеперуди? Знаем, пише изданието, че още Фердинанд е имал богата колекция от пеперуди. А и името пасвало на жълтите избраници, понеже до един те долетели при Симеон, водени от силната светлина, която той излъчвал преди година и половина. Концентрацията на власт и международните ограничения, твърди "Монитор", с времето обаче са помрачили царския ореол. Логично е и пеперудите да се разлетят на различни страни. Фактът, че все още не са го сторили, настоява "Монитор", се дължал на едно: че Симеон все още държи в ръка карфицата, с която, по примера на дядо си, може да ги направи част от колекцията си."

А иначе новините и през уикенда са си обичайните. Всички издания от първите си страници се вълнуват от "показния разстрел на сводник". "Труд" уточнява, че младият мъж е бил ликвидиран с шест куршума в събота, а под джипа му полицията открила неизбухнала бомба с 400 грама тротил. Според "Стандарт" ликвидираният Аспарух Борисов, освен че въртял бизнес с платена любов, имал и заложна къща.

"24 часа" съчетава тази тема с разкрития за друг показен разстрел, на друг персонаж от подземния свят - Димитър Стаматов-Мастара, погребан от мъже в черно на бургаските гробища, напълно в стилистиката на "Кръстникът".

Освен всичко друго "Труд" съобщава, че вече ще се отнемат и международни паспорти при непокрити данъчни задължения над 5000 лв. "Стандарт" е силно развълнуван от факта, че царската депутатка Антония Първанова е успяла да продаде своя картина, рисувана в Лос Анжелис за 650 лв. (парите отивали все пак за благотворителна цел).

"Труд" е узнал за номинация за екологичен гаф на годината. Призът попадал в екоминистърката Арсенова заради неумението й да информира относно унищожаването на ракетите СС-23. "24 часа" съобщава, че за сметка на това в селото на Долорес Арсенова за първи път щели да гледат телевизия. Коренът на министърката бил от чипровското село Равна, където хората най-сетне събрали пари за ретранслатор и се потопили в глобалния свят. Часовият вестник е подочул и за друго двоумение в кабинета - на специална среща с премиера Сакскобургготски военният министър Свинаров щял да настоява да си отиде някой, виновен заради сделката с "Терем". Сиреч или самият Свинаров, или заместникът му Мехмед Джафер.

От страниците на "Стандарт" писателят Марко Ганчев, току-що получил наградата за деца "П.Р.Славейков", се опитва да ни разсмее с твърдението, че най-сетне бил разбрал какво отличава човека от животното. И това били банковите сметки. А иначе известният сатирик бил принуден да напусне къщата си в Горня Диканя, освиркан в местната кръчма, настанила се в съседство с неговата вила. Така че сега той довършвал новата си книга "Лай по кервана" в тишината на столицата, където бил намерил спасение от шума на село. Не че в града липсва шум, напротив.

"Знаете ли как се танцува асерехе?", строго пита "24 часа". И за незнаещите разяснява, че новите латиноритми подлудили не само тинейджърки, но и чичковци и лелки по цял свят. За целта и с демонстрационна цел в София пристига нашумялата испанска група "Лас Кетчуп", за да могат софиянци от трите усмихнати дъщери на Дон Домат, да усвоят нужните стъпки. И така: двете ръце, със сгънати под прав ъгъл лакти, се кръстосват на височината на кръста. Дясната над лявата, лявата над дясната, броите 1-2 или 3-4. Изобщо следва много хореография и пояснения. Но какво да ви разправям, нали скоро така и така се очакват "кетчупените ритми"... Въпросът, както би казал Марко Ганчев, е в децибелите...

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Най-дългата атака от началото на войната между Русия и Украйна</p>

Най-дългата атака от началото на войната: Размяна на удари между Украйна и Русия, има жертви

Свят Преди 26 минути

Въздушната тревога в Харков е продължила над 16,5 часа

Ивицата Газа е спряла да получава гориво

Ивицата Газа е спряла да получава гориво

Свят Преди 1 час

Най-големият недостиг е в южната част на анклава, съобщава ООН

<p>Какво знаем за смъртоносните гъбички, устойчиви на лекарства</p>

Открити в ушния канал на 70-годишен пациент: Най-опасните гъбички за хората

Любопитно Преди 2 часа

Опасните гъбички се появяват на три континента

<p>Вижте на кого отдава почит църквата днес</p>

Почитаме паметта на св. мъченик Николай Софийски и на Баташките новомъченици

Любопитно Преди 2 часа

Свети Николай Софийски бил християнин, роден в град Янина

Украински дрон е убил майка и 4-годишното ѝ дете при атака в Белгородска област

Украински дрон е убил майка и 4-годишното ѝ дете при атака в Белгородска област

Свят Преди 2 часа

Бил е поразен автомобилът им в село Октябърски

<p>Кларксън е най-секси мъжът във Великобритания</p>

Джеръми Кларксън е най-секси мъжът във Великобритания

Технологии Преди 2 часа

Това определение той печели за втора поредна година, изпреварвайки Том Холанд и Принц Уилям

Барикадиралият се в Пловдив полицай се е предал доброволно

Барикадиралият се в Пловдив полицай се е предал доброволно

България Преди 2 часа

Рано тази сутрин бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото

.

Трагичната история на крал Бран Благословения, повелител на гарваните

Любопитно Преди 2 часа

Интересна информация за краля може да прочетете в следващите редове

Съветът на ректорите с извънредно заседание

Съветът на ректорите с извънредно заседание

България Преди 3 часа

На него ще се решава дали ВУЗ-овете ще излязат на протест

<p>Какво е състоянието&nbsp;на жената, пострадала при катастрофата с кола на НСО</p>

Тежко остава състоянието на жената, пострадала при катастрофата с кола на НСО

България Преди 3 часа

Тя е настанена в болница "Света Анна" във Варна

ЕС разследва дали Meta не вреди на децата

ЕС разследва дали Meta не вреди на децата

Технологии Преди 3 часа

Проверката обхваща Facebook и Instagram

Решиха 200-годишна загадка, поставяйки мини раници на птици

Решиха 200-годишна загадка, поставяйки мини раници на птици

Любопитно Преди 3 часа

Как изследователите проследяват птиците четете в следващите редове

Слънцето се показва в петък, какво време ни очаква през уикенда

Слънцето се показва в петък, какво време ни очаква през уикенда

България Преди 3 часа

Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 19°

Това е "труден момент": Битката за Рафах е решаваща за Израел

Това е "труден момент": Битката за Рафах е решаваща за Израел

Свят Преди 10 часа

Това заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху

Анализатори: Москва не се готви за мир

Анализатори: Москва не се готви за мир

Свят Преди 10 часа

Според оценки на американски официални лица войната в Украйна вече е струвала на Русия повече от 200 млрд. долара

Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell’s Kitchen 6

Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell’s Kitchen 6

Любопитно Преди 11 часа

Талантливият кулинар спечели финала срещу изненадата на сезона Станислав