0
м меон се сбогува с Паскалев" - така, малко носталгично, "Стандарт" пресъздава оставката на вицепремиера, уточнявайки времето и мястото. Събитието се разиграло в събота в 12 ч. на двучасова среща между двамата в двореца "Врана". Симеон Сакскобургготски приел оставката на Костадин Паскалев, след като му дал 48 часа за размисъл, съобщил Димитър Цонев. "Оставката е приета", известява от първа страница и "24 часа", удостоверявайки събитието за читателите си със снимка, на която виждаме как Паскалев шофира вече сам тъмносиния си форд "Орион".

"Труд", както и "24 часа", публикуват и пълният текст на оставката, озаглавявайки мотивите с фразата: "Бях лоялен, получих омраза". "24 часа" е още по-категоричен и "превежда" мотивите на Костадин Паскалев с думите: "Министрите и НДСВ ме мразят". "И аз не бих подкрепил този бюджет, парите му са грозно отрязани", цитира "Труд" изявление на Ахмед Доган, направено в Кърджали, което показва, че политическият възел около оставката тепърва ще се заплита.

А "24 часа" решава да лансира едно обяснение в дълбочина и задава следния доста важен въпрос: вярно ли е, че оставката на вицепремиера Паскалев е идва като резултат от различията между него и заместника му Хасан Хасан (който в момента го замества на поста) и как ще се отрази тази оставка на участието на "МG корпорация" на Илия Павлов в изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис? "Проектът ще се осъществява изцяло от частни фирми. Кои ще бъдат те е въпрос на бъдещо решение", е обяснил след завръщането си от Гърция правителственият говорител Димитър Цонев.

А докато въпросите си се задават в очакване на някакво бъдещо решение, "Царят взе рейса", обявява във водещото си заглавие "24 часа". Става дума, отбелязва изданието, за изнесено правителствено заседание, и то не къде и да е, а в Кърджали. И така - с резедав тризвезден автобус премиерът Сакскобургготски и министрите му отишли в събота да обсъждат в Кърджали формите на алтернативното земеделие. "Труд" показва снимка на Симеон с 15 министри в автобус и отбелязва, че мярката се налагала, за да се спестят пари. Затова министрите оставили служебните лимузини пред катедралния храм "Св. Александър Невски". Около 1000 лв. щял да излезе наетият автобус, заявява главният секретар на МС Севдалин Мавров.

Ала не щеш ли - изненада. Циганката Траянка, пише "Труд", майка на 7 деца и баба на 2 внучета, неочаквано атакувала автобуса, за да получи някой лев. Пръв на мушката й, отбелязва "Труд", попаднал вицепремиера Николай Василев. "Министре, министре, дай пари", викнала бабата, преследвайки го чевръсто с пластмасова чашка. Той, пише "24 часа", отпърво понечил да й даде някоя стотинка, но тя поискала левче. Тогава Василев видял снимащите фоторепортери и дал 20 лв. "Стандарт", известен с чувствата си към вицепремиера, е хванал заветния миг в снимка на първа страница. На нея виждаме Николай Василев, без очила, с куфар и сгънат брой на в. "Капитал", да подава двайсетлевовата банкнота. "Боже, аз изкарвам по 10 лв. на ден", не можела да скрие радостта си пред "24 часа" баба Траянка. Жената дори не знаела кой е този състрадателен министър. Не се интересувала от политика и не гласувала, защото я съкратили от "Кремиковци".

След Василев баба Траянка пресрещнала правосъдния министър. Но при бившия съдия, пише "24 часа", тя ударила на камък. "Да знаете само какъв бюджет сме гласували", започнал да я убеждава Антон Станков, но тя мигала неразбиращо. И решила да атакува направо - влязла в автобуса при министрите. Преди окончателно да изнерви охраната, твърди изданието, тя измъкнала 2 лв. от безпортфейлния министър Моллов, а също 10 лв. и по-дребни банкноти от военния министър Свинаров. За да не налети и на премиера, пише "Труд", енергийният министър Милко Ковачев дружески я прегърнал и я отвел настрани.

По сметката на изданието поне 50 лв. била заработила баба Траянка от министерските портфейли. Така че тя няма как да не повярва в интервюто на премиера Сакскобургогтски, озаглавено "Ще видите: ще има по-добър живот", което "Труд" препечатва със съдействието на Нова телевизия. Интервюто, дадено по време на посещението в Атина, е било излъчено в събота вечерта. В него Симеон Сакскобургготски се съгласява да отговори на въпроси за приватизацията на "Булгартабак", за срещата в Прага, за политическата корупция и политическите назначения, като дава най-разнообразни отговори. И така - на въпрос дали отлагането на сделката с "Булгартабак" няма да наруши платежния баланс на страната, той казва следното: "Има време за това, спокойно да гледаме нещата." На въпрос за искрите, припламнали от министрите Паси и Кунева към президента Първанов, отговаря следното: "Мисля, че всеки може да коментира. Но да се преувеличава, да се обръща изкуствено напрежение на това от страна на някои медии, не е най-положителното и най-градивното."

Журналистката Цветанка Ризова го пита обаче и за прословутите 800 дни и за това дали днес, със задна дата, не би си спестил някои обещания. Отговорът на Симеон е категоричен: "Вижте, много се говори за обещания. Ще разберете, че това не са били обещания, ами по-скоро пожелания. 800 дни са необходими, не за да се оправи всичко, ами страната да тръгне. И оставят още триста и няколко дни, така че...", не завършва фразата си той. "Броите ли ги?", пита го журналистката от "Нова телевизия". "Ами, от време навреме ми ги припомнят", отвръща премиерът.

И накрая интервюиращата го връща отново към "Булгартабак" и пита: "Ще се потърси ли отговорност, ако някой в екипа ви е причинил беда на страната?". "Бих се огледал в един много по-широк хоризонт да търсим вина или гафове, или друго", отговаря Симеон Сакскобургготски.

А междувременно пресата все пак се пита разни неща. "Стандарт" се интересува какво ще представляват трудовите съдилища за сгафили началници, обещани от министър Шулева. "Труд" недоумява как така в Пловдив са ампутирали 700 крайника само за година и не е ли това проблем на некомпетентни лични лекари. "Толкова ампутации са срам и за 10 години", твърди пред изданието доц. Андрей Андреев, председател на сдружението на хирурзите в България. "24 часа" се бои от идването на грип убиец, за който се говори в Европа и който щял да прилича на вируса "Ебола". "Стандарт" съветва читателите си да оправят покрива си сега, още преди първия сняг. А "24 часа" решава да подложи читателите си на теста: "Достатъчно ли спите?" и настоятелно пита: "Случвало ли ви се е да не чуете будилника?" Кажете де.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Тя е гост в новия епизод на подкаста "Кухнята след Ада"

Байдън обвини Китай в измама

Байдън обвини Китай в измама

Свят Преди 4 часа

Байдън: Те не се конкурират, те мамят

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

България Преди 6 часа

На място са повикани екипи на полицията и психолози

МВнР извика на среща иранския посланик

МВнР извика на среща иранския посланик

България Преди 7 часа

МВнР осъжда атаката на Иран срещу Израел

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

България Преди 7 часа

От „Има такъв народ” съобщиха, че тя е „притеснителна”

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

България Преди 8 часа

Хекимян: Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

България Преди 9 часа

От състава на СД на дружеството се освобождават и Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

България Преди 9 часа

Мавров ще изпълнява длъжността „управител“ на НЗОК до приемане на решение на Народното събрание

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

България Преди 9 часа

Искат и отстраняването от длъжност на директора на УМБАЛСМ „Пирогов“

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

България Преди 9 часа

Ако мъжът бъде обявен за невменяем, няма как да бъде осъден

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

Свят Преди 10 часа

При техниката самолетите изстрелват солни факли в облаците

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

България Преди 10 часа

Кирил Петков каза, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие, но той не е конституционно обоснован

Снимката е илюстративна

Уникално растение цъфти за първи и последен път от 20 години насам, вижте кое

Любопитно Преди 10 часа

Как е възможно растение да цъфти веднъж на 20 години четете в следващите редове

Зам.-кмет на София подава оставка

Зам.-кмет на София подава оставка

България Преди 10 часа

Георгиев: Зам.-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство

г

Чоткин си създава нови врагове в Hell’s Kitchen тази вечер

Любопитно Преди 10 часа

Червеният отбор ще участва в мастър клас с традиционна китайска кухня

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

България Преди 11 часа

Какво разкрива Дебора може да прочетете в следващите редове