0
г гониха доносника от СЕМ". "СЕМ намаля с един доносник". "Стойков е агентът, колегите го гонят", оповестяват днешните издания. "Кой всъщност е ченгето?", пита "Труд". Веселин Стойков е бил нещатен сътрудник на бившата Държавна сигурност. Според комисията по досиетата Стойков е сътрудничил на научно-техническото разузнаване от май 1981 до април 1987 г. В архивите са открити негови собственоръчно написани донесения, разкрива "Новинар". "Човекът на Бакърджиев", както го нарича "Демокрация" - вербувал агенти на ДС. Използвал е псевдоними, допринесъл е за "преследване и ограничаване правата на засегнатите лица поради политическите им убеждения", пояснява "24 часа". "Трябва да се подготвя, да видя за какво става дума. Няма да подам оставка - нищо не съм направил, всичко това са измишльотини и цялата история е политическа поръчка", твърди пред същото издание изключеният от СЕМ.

"Не съм виновна, други трябва да се чувстват виновни", повтаря пред "24 часа" и шефката на медийната комисия Милена Милотинова, запитана защо не е поискала предварителна проверка от комисията "Андреев". Дали от недоглеждане, или от непознаване на родните закони, но жълтите депутати се изложиха сериозно, като пратиха сътрудник на бившата ДС в Съвета за електронни медиии, коментира "Новинар". Пък и сега може да се окаже, че има нелегитимни решения на СЕМ, включително и за махането на бившата шефка на БНТ Лили Попова. "Тогава що за конкурс за генерален директор на телевизията тече в момента?", логично задава въпроса изданието. Колкото и да се отрича, назначенията, а особено уволненията в БНТ след пукването на демокрацията, са чисто политически, не пропуска да напомни "Труд".

11 февруари се превърна едновременно в деня Х както за сътрудника на бившата Държавна сигурност в СЕМ, така и за кандидатите за генерален директор на БНТ, коментира кулминацията на "агентурната пиеса" "Дневник". Изданието съзира начало на нова битка за контрола над медиите. "11 в атака за БНТ", отброява "24 часа". "Битката стана интересна", констатира "Труд" по отношение на щурма. Хачо е голямата изненада, смята изданието. Името на Хачо Бояджиев отдавна е емблема за добра телевизия. Никой обаче не вярваше в неговото повторно кандидатиране. Димитър Цонев, Хачо Бояджиев, Иван Гарелов и сегашния и.д. Кирил Гоцев са основните кандидати според "Новинар". "Най-естественото нещо на този свят е да се кандидатирам. Телевизията е смисълът на целия ми живот", заявява уверено мотивите си пред "24 часа" "Мистър Панорама".
"Това е последния шанс на БНТ, за да излезе от дълбоката криза, в която е през последните пет-шест години", откроява за себе си дългогодишният любимец на публиката от "По света и у нас" - Димитър Цонев.
"Кандидатирам се заради екипа, който се захвана с мен да управлявам. Искам да докажа на СЕМ, че не е сбъркал, като ме е избрал", твърди временният наследник на Лили Попова, Кирил Гоцев.
"Няма да отговарям на нищо. На конкурс не се учавстват с демонстрации", лаконичен е за анкетата на "24 часа" Хачо Бояджиев. В конкурса не липсват и екзотични персонажи от минали битки, като вечният кандидат Радослав Главчев, отбелязва "Труд". Той се появи с празна кутия с надпис "Гроздова ракия", в която бе сложил концепцията си, разглеждаща телевизията и в исторически план.

Явно първи сме по безработни сред кандидатите за ЕС, обявява "Новинар". Дори румънците са по-богати от нас, взимат по 150 долара на месец, твърди изданието, като се позовава на Величка Рангелова, шеф на център за анализи и прогнози.
Българите все повече ще обедняват, икономиката ще затъва, а безработицата и инфлацията ще се увеличават още, изтъква "Труд". Това сочат и резултатите от наблюдението на потребителите, което НСИ прави на всеки три месеца. Корабът не потъва, но "търпението" на пътниците се изчерпва, май, отбелязва на свой ред "24 часа" и се вглежда по-внимателно - какво стана през вторите 100 дни на царя. България след 200 дни от управлението на кабинета "Сакскобургготски" прилича на дама, изтормозена от тежка диета. Тя е изгладняла, измъчена, изнервена, защото сега-засега суровият глад не дава никакви очевидни резултати, прави разбор на програмата за разхубавяване "24 часа". И тя е готова да избухне, да изхвърли програмата на боклука и да се откаже от всякакви диети въобще в името на неизвестните бъдещи прелести. Основният гаф на 200-те дни е, че промените, макар и късно, макар и хаотично, някак си започнаха, но засега не се превеждат на езика на човешкия бит. Младите, пък и не толкова младите юпита в кабинета, не можаха да разберат, че българинът има нужда от социален буфер, заключава часовият вестник.

И не пропуска да отбележи, че днес се навършват пет години, откакто Петър Стоянов издаде указ за назначаване на служебното правителство на Софиянски. "Добрият премиер мисли бързо и работи много", споделя рецептата си самият Софиянски пред "24 часа". "В НДСВ употребяват премиера", търси обяснение на сегашната ситуация депутатът Стефан Данаилов в интервю за "Труд". "Често чувам как хора от НДСВ са едва ли не през ден при "Негово величество". Чета, че премиерът работи много. Но, честно казано, не знам кога работи, ако трябва да изслуша всички тези хора. Едно време имаше други, които все се хвалеха, че ходят при Тодор Живков", споделя пред изданието депутатът, който очаква промени в кабинета през май.

"Ако има грешка, която НДСВ е допуснало до днес или по време на парламентарния си живот, то е, че не успя да скъси дистанцията между политиците и хората", опитва да се обясни пред "Монитор" депутатът от движението Мирослав Севлиевски. "Новата администрация ще е гарант на държавността", уверява пред финансовия ежедневник "Пари" министър Димитър Калчев.

Възможно ли е хората от висшата администрация да носят отговорност? Върху този въпрос разсъждава пред "Демокрация" антропологът Харалан Александров и стига до извода, че е самоубийство да се управлява с колонки и цифри. "Това е отговорност мениджърска, технократска. Съвършенно друг тип е отговорността, която носиш като политическа фигура. Обществото не е корпорация и хората не се назначават", твърди този, който изследва човешките общности.
"Живеем на магия", добавя "Новинар" към мненията в днешната преса и това на председателя на Националния стачен комитет Валентин Никифоров.

А каква по-голяма магия от любовта, обръща страницата в съвсем романтична посока същото издание. Бонбони или цветя? Това са най-честите подаръци, за които се сещат влюбените в навечерието на Св. Валентин. Но от тази година на мода излизат и романтичните пътешествия, отбелязва "Новинар". Поръчайте си амурче, дявол или трубадури, съветва изданието. Най-малко 16 лева ще струва удоволствието, но ако включва серенада плюс свитък със стихове от Шекспир, Бърнс или Шели, цената нараства двойно. Но ако все пак твърдо сте решили да почетете само Трифон Зарезан, вестникът напомня - не пренебрегвайте естетиката на пиенето. Избийте си от главата чашите без столче и евтините тирбушони.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Свят Преди 3 минути

Модификациите на пода на микробуса първоначално не били забелязани от полицаите

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

България Преди 1 час

Идеята на проекта е да даде посока за размисъл към християнството

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Свят Преди 2 часа

Франция продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане, на терен, в конфликта около Украйна, заяви Дмитрий Песков

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

България Преди 3 часа

Необходимото за първото презареждане количество от новите касети беше доставено на 20 април

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Свят Преди 4 часа

Съпругата му Йонат е убита при първоначалното нападение

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Любопитно Преди 4 часа

Нейната мисия включва събиране на проби от далечната страна на Луната

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

България Преди 5 часа

Компанията беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Свят Преди 5 часа

Израелските сили обявиха и промени в генералния щаб

Яхия Синуар, лидер на "Хамас" в ивицата Газа

Лидерът на "Хамас" в Газа иска промени по предложението за прекратяване на огъня

Свят Преди 5 часа

Синуар продължава да настоява за гарантиран край на войната и иска дори писмен ангажимент за "безусловно прекратяване на боевете"

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

България Преди 6 часа

Едното е подписано през февруари 2023 г., а другото през ноември

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

България Преди 6 часа

Облачно и мъгливо е и има условия за валежи от дъжд през целия ден

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

България Преди 7 часа

Не пропускайте на Великден след централната емисия новини

<p>Засилени мерки за сигурност&nbsp;в София на Велика събота и 6 май</p>

НСО въвежда мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

България Преди 7 часа

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус хиляда метра и с център пл. „Свети Александър Невски“

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Любопитно Преди 7 часа

Каква е тайната за свежестта на лимоните четете в следващите редове

<p>Къде в София има най-много кърлежи</p>

Проф. Кантарджиев за кърлежите: Избягвайте местата, обрасли в бръшлян

България Преди 8 часа

Той даде няколко съвета как да се пазим от паразитите

Този огромен космически балон може да е първият дом на човечеството на Марс

Този огромен космически балон може да е първият дом на човечеството на Марс

Любопитно Преди 8 часа

Остава да видим дали Max Space ще накара технологията да сработи, или това ще бъде още един стартъп, за който светът скоро ще забрави