0
Со олет Чесна падна в нива. Снимката на разбития самолет стои по всички първи страници на днешните издания като сензация. Самолетът е паднал само две минути, след като е излетял от летище Горна Оряховица, отбелязва "24 часа". Пилотът и капитанът на самолета са оцелели по чудо. Машината не е успяла да набере нужната височина и е паднала от 10 метра височина. Тя се влачила по корем поне 300 метра, като дясното й крило е съсякло на две стълб за високо напрежение. Той пък е пробил един от резервоарите и поне 300 литра керосин са се разлели по земята, описва "Труд" инцидента. Истински шанс е, че не се е стигнало до експлозия, която е щяла да бъде фатална за екипажа, добавя изданието.

Най-вероятната причина за инцидента е загуба на скорост след внезапно падане на мощността на мотора, обяснява "Новинар". "Чесна" е куриерски самолет, който е трябвало вчера по линията София-Атина с международна поща на борда. При катастрофата са разкъсани важни електропроводи. Движението е отклонено от гара Горна Оряховица и се очакват големи закъснения на влаковете, пише "Труд".

КАТ ще засили контрола върху скоростта на движението. 40 души по-малко загинали в катастрофи по време на акция "Колани", изтъква изданието. Коланите стават задължителни и за пътниците на задната седалка. Таксиметровите шофьори и катаджиите също са длъжни да слагат колани, подчертава "Новинар". Ако някой види ченге без колан, ще може да сигнализира на специален телефон, който ще може да бъде обявен скоро.

Бесен от депутатите, ген. Борисов поиска: "Г-н премиер, свалете им бурканите!", изтъква "24 часа". Сините фарове са достатъчни, смята и шефът на ДНСП ген. Васил Василев. "Бурканите са за уважение", обясняват обаче соцдепутатите Петър Мутафчиев и Димитър Дъбов. Според тях не било редно чиновниците от министерствата да имат служебни коли с буркани и да ги използват по повод и без повод, а в същото време народните избраници да си карат като простосмъртни. Синият Иванов, който се отцепи опозиционно, ще предложи да се разшири списъкът на елита, без право да слага буркани. Освен депутати той настоява в него да влязат министри и чиновници.

Докато в тази държава умните се намъдруват, човек може да си умре заради най-обикновено лекарство, репликира "Новинар". Засега хаосът с илачите засягаше само джоба ни. Чиновническите недомислия обаче станаха смъртоносни. Затварят болници - няма лекарства, констатира "Труд". Спряха операциите - няма медикаменти, алармира "Демокрация". Проблемът с недостига на лекарства в болниците не е в Министерството на здравеопазването, а в производителите им, обяснили пред "Труд" от ведомството. Производителите нямали право да не продават медикаменти на здравните заведения. Министър Финков щял да се срещне с шефовете на фармацевтичните заводи, за да им изясни с колко могат да оскъпят лекарствата си.

"Балканфарма" за разлика от МЗ реагира по-бързо на скандала и обеща веднага да поднови доставките на животоспасяващите болнични медикаменти, отбелязва "Демокрация". В същото време във финансовото министерство зам.-министър Кацарчев обясняваше на журналистите, че цената на лекарствата след регистрация с ДДС дори трябва да стане по-ниска от сегашната. Според цитирания от "Новинар" зам.-министър производителите настояват да вдигнат цените на илачите между 10 и 60%. Заводите обаче трябва да ги намалят, твърди той.

Всички лекарства имат полезни и вредни действия. Амидофенът водел до рак. Освен това хапчето намалявало левкоцитите и организмът ставал по-податлив на инфекции, пише "24 часа", като се позовава на проф. Нина Бакрачева, шеф на Катедрата по клинична фармакология към Медицинския университет. Хапчето е спряно за възрастни, детската форма по настояване на педиатри все още се продава. Амидофенът убива, твърдят лекари и пред "Новинар".

Патентът уби малкия човек, уверява пък "Труд". Новите размери на патентните данъци убиха предприемаческия дух, всички илюзии и надежди за постигането на по-висок жизнен стандарт. А в някои случаи успяха да погребат дори вярата в оцеляването. Вместо обещаните 30-40% налозите в страната скочиха средно със 150%, а в крайните квартали на София - дори до 400%. За всички, които са създали работни места и осигуряват хляба на поне още двама души, подострянето на данъчната тесла стига до 600-700%, коментира изданието. В повечето страни в Европа не познават такова чудо като патентния данък. У нас държавата трябваше да насърчи по някакъв начин предприемаческата инициатива. И тогава... дойде патентният данък. Законът обаче убива всякаква инициатива. Иначе държавата се борела да възпре емигрантската вълна, декларират нонстоп по форуми и в парламента политиците.

Драмата на новото време. Вестниците пишат и за това какво се случва в НДСВ вътре и извън него. Не случайно среди от жълтата ПГ признават, че евентуално им превръщане в партия ще подсигури политически процеси, които вече са в ход. Именно затова, обясняват те, е без значение какви ще бъдат програмата и уставът на бъдещата формация. Появата й е проект еднодневка. Той трябва да стане временен спасителен пояс за потъващия "Титаник" и за неговия капитан и да отвори вратите на 40-ото НС пред част от жълтите партийни строители, коментира "Демокрация".

Само 800-те души, които са получили покани за днешното учредително събрание на партията НДСВ, ще имат достъп до форума, отбелязва "Труд". Гардове от "Ипон", специално наети от партийния форум, ще проверяват на входа на зала 2 в НДК делегатите за пропуски. Стотици хора се обаждали в МС и в двореца Врана, за да молят премиера Сакскобургготски да ги покани на учредяването, допълва вестникът. Всеки от делегатите на учредителното събрание ще трябва да даде по 5 лева. Парите щели да отидат за плащане на сметките по организирането на форума, като се очаквало събранието да струва около 7000 лева, разкрива "24 часа". След учредяването на партията в нея щели да се влеят всички 5000 членове на Евродесницата. Така НДСВ щяла да стане електорална, а не елитарна партия.

Лидерът на царското движение обаче не искал форумът да бъде отразяван както по конгресите на БКП преди 1989 г. БНТ поискала да предава пряко учредяването на НДСВ, научил "Труд". Предложението дошло от новините на държавната медия.

Какво губи и какво печели управляващото мнозинство при реализирането на вариант партия? Възможно ли е отново НДСВ да не получи регистрация, какво вече се случи веднъж, опитва се да гадае "Демокрация".

Само с карти златно Таро не може да се мами, твърди "24 часа". "Златното Таро на пирамидите" е единствената колода у нас и третата в света, в чиито карти е вградено златно фолио. Първото у нас Таро е изложено в Народната библиотека. От края на миналата година луксозната колода, подчинена на египетското изкуство, е на нашия пазар. Колодата е придружена от справочник, който помага на начиенаещите бързо да станат вещи в занаята. Гадателските Таро са прародителите на съвременните карти за игра. Подредени под формата на кръст, пет карти от Златното Таро са вариант на гадаене, който дава отговор на конкретен въпрос. Тарото е и най-сложният печатен продукт, създаден у нас, изтъква изданието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Василев: Стана ясно, че е имало договорка с президента

Василев: Стана ясно, че е имало договорка с президента

България Преди 2 часа

Василев: Договорът с „Боташ“ носи по 1 милион лева на ден щета за българската държава

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 2 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 4 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 5 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 5 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 5 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 5 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 5 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 6 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 6 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 6 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 7 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 7 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 7 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 8 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 8 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона