0
Бк кот на бутона. Депутатите са наскачали прави, чудейки се как да гласуват. След като се оказа, че не могат да се справят с новата система, се наложи да стават от място и да викат дали са "за", " против" или "въздържал се" описва вчерашния хаос в парламента "24 часа". Поведението на депутатите вчера се движеше между комичното и трагичното. Цирк с гласуването на депутатите, кратко коментира "Труд". "Правят ни на играчи в бинго-зала", оплаква се пред "Монитор" Рамадан Аталай от ДПС.

Депутатите от НДСВ бойкотираха шефа на парламента. Герджиков стана за смях , отбелязва "Демокрация". Четири неуспешни опита направи Герджиков да установи дали има кворум в залата чрез новата система, измислена срещу гласуването с чужди карти. На 1 февруари той трябва да подаде оставка, както сам обеща, ако не се справи с гласуването с чужди карти, напомня изданието. Председателят на Народното събрание избягваше въпросите за фалстарта на препрограмираната система за гласуване. За да получат отговори журналистите тичаха след него в кулоарите, а той говореше без да се спре или да погледне питащите, пише "Труд". " Не трябваше ръководството на Народното събрание да се занимава и измисля такива унизителни начини" репликира пред "24 часа" Диляна Грозданова. Като ще слага сензори, да сложат такива и на задните ни части, и те да светят в червено, синьо, жълто на сини ивици, та да ни разпознават отдалеч. А ако депутат сбърка в гласуването, да го удря токов удар, опитва се да се шегува депутатката. Извън шегата тя смята, че трябва да се върне старата система и ръководството да се заеме с работата си. Връщат старата система за гласуване другата седмица. Ще следват изключвания от царската група при две отсъствия от зала, известява в аванс "24 часа". Няма да върна парите, системата си работи перфектно, заявява пред "Новинар", Димитър Цветков, управител на фирмата, която инсталирала новата система за гласуване. Според него депутатите нямали интерес да се научат да я ползват, защото с нея никога няма да има кворум. Цветков обещава, че ако се наложи ще върне системата безплатно.

Ако са толкова несхватливи за елементарни механични операции, как стои проблемът с далеч по-сложната материя , наречена законотворчество, пита основателно вестник "Труд". Но що е време пред тях е. Ще стигне и за дълги воаяжи по света, и за беседи по кулоарите, и за заседания в комисиите . Репортерите измамиха системата и проиграха гласуването с две карти едновременно. Ако се бяха консултирали с тях, депутатите можеха да демонстрират грамотност по въпроса. И щяха да дадат пример на обществото, че отношенията управляващи- медии невинаги са конфликти, прави заключение изданието.

Лидери бесни, че научили от вестниците кога се учредяват, пише "24 часа". Скандалът се разгорял вчера в парламентарната група на НДСВ заради предстящата регистрация на партията. Царю не ти трябва партия. Гарантирам : това е грешка, която ще бутне царските хора от властта, съветва в анализа си за "24 часа" Драгомир Драганов. Докато през 2001 година имаше такава харизматична личност - гласуването си българите категорично показаха, че не гледат на г-н Сакскобургготски като на "един от нас". Но дали пък обличането на една "партийна униформа" не би отнело част от харизмата. И ако все пак мераците движението да се облече в дрешките на Закона за политическите партии надделелят, гарантирам, че само след около година и тези мераклии ще си задават сакралния за поколения български политици въпрос "Ти ли ме бутна или сам паднах", прогнозира авторът.

Освен това партията не прощава на онези, които са се обърнали срещу нея. Няма да прости и на Софиянски. Защото партията има и неписан устав - омертата. Който наруши клетвата за мълчание, изпращат му куршум в плик. На Софиянски му изпратиха призовка и му връчиха обвинение с парична гаранция 10 000 лева, коментира "Труд" новината за обвиненията срещу столи чния кмет за еврооблигациите. Еврооблигационният заем бе пуснат от общината през 1999 година и срокът му изтича на 3 юни т.г., припомня вестникът. Според обвинението кметът е иззел функциите на общинския съвет при емитирането на облигациите, вземайки еднолично решение , и по този начин са били облагодетелствани банката посредник "Пари ба" и агенцията "Стандарт енд пуърс", определяща кредитния рейтинг на общината, обяснява "Демокрация". Обвинението срещу него е за нанесени щети за 60 000 долара, уточнява "Новинар". Според "Монитор" градоначалникът е ощетил бюджета на общината с над 100 000 долара.

Спокойно. Няма нищо нередно. Ще обжалвам , казва пред "24 часа" кметът. Той не се притеснявал. Облигационният заем бил в рамките на бюджета и е проверяван от Сметната палата и Държавен финансов контрол. Според осведомени разследването е провокирано преди изборите под натиск на лидери на СДС, отбелязва изданието. Столичният кмет остава на свобода, но според закона той може да влезе до 10 години в затвора . Пак според закона магистратите имат право да поискат и отстраняване от длъжност на кмета до изясняване на случая. До момента обаче такова искане не е правено, изтъква "Монитор".

Ако обичате да се занимаваме с градивни неща, вместо да търсим винаги виновници. Да гледаме други работи, не оставки, лансира мнението на премиера Сакскобургготски "24 часа". Премиерът вречи вчера 13 тона помощи от международната асоциация "Кралица Елена", събирани под патронажа на братовчед му принц Виктор Емануил Савойски. Идеята за дарението се родила на среща между двамата през октомври. "Понеже са роднини, казаха: Вместо да изпращаме отново в Чехия и Унгария, този път да дойде в България" , обяснява простичко пред "24 часа" Симеон. Продължавайки кралската роднинска линия изданието посвещава съботния "Възход и падение" на предстоящата визита на крал Михай. Румънският крал, жена му кралица Ана, най-голямата им дъщеря Маргарете и зет му Раду идват днес при своя приятел и роднина Симеон във "Врана". Това е първото гостуване на 80-годишния крал в България , подчертава изданието.

Наследствено обременени, но само дуо, са пианистите Аглика Генова и Любен Димитров, които имат честта да открият Олимпиадата в САЩ. Засега имената на двамата говорят нещо само на отявлените меломани. След месец обаче те ще станат известни поне на 2 млрд души. Толкова се очаква да последят откриването на зимната олимпиада в Солт Лейк Сити по телевизията, отбелязва "Монитор". Срещнеш ли ги на улицата, можеш да ги вземеш за студенти, които почти веднага подхващат темата за глобализацията : "Крайно време е българският народ да осъзнае тази глобализация и да я приеме . Навсякъде ни приемат като европейци, като част от света. Оценяват ти качествата, това, което носиш вътре в себе си. На Запад и в Америка никой не прави тази разлика между хората", споделят двамата пианисти.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Русия с поредна среднощна атака срещу Одеса</p>

Русия с поредна среднощна атака срещу Одеса, има 13 пострадали

Свят Преди 19 минути

Черноморският град отново бе атакуван с балистични ракети

Отмениха закон, налагащ пълна забрана на абортите в Аризона

Отмениха закон, налагащ пълна забрана на абортите в Аризона

Свят Преди 1 час

Аризона отмени закон от 1864 г., налагащ пълна забрана на абортите

<p>Първомайски протести в Париж: Сблъсъци между полицията и протестиращите (ВИДЕО)</p>

Първомайски протести в Париж: Сблъсъци между полицията и протестиращите, има арестувани

Свят Преди 1 час

Протестите бяха насочени главно срещу цената на живота и промяната на обезщетенията за безработица

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България

<p>На фона на обвинения в корупция: Зеленски с нови рокади в Украйна&nbsp;</p>

На фона на обвинения в корупция: Зеленски уволни високопоставен служител на СБУ

Свят Преди 1 час

Зеленски обеща да продължи стриктната борба с корупцията и присвояването на държавни средства

<p>След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия (ВИДЕО)</p>

След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия

Свят Преди 2 часа

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне демонстрантите

Обвиниха в убийство мъжа, нападнал хора с меч в Лондон

Обвиниха в убийство мъжа, нападнал хора с меч в Лондон

Свят Преди 2 часа

14-годишният Даниел Анжорин бе ранен фатално във вторник, докато отиваше на училище в Хейно

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

България Преди 2 часа

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 3 часа

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 3 часа

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>&quot;Съобщават на околния свят за своето страдание&quot;: Растенията също крещят&nbsp;</p>

Проучване доказа, че растенията също крещят

Любопитно Преди 3 часа

Интересни факти за растенията може да прочетете в следващите редове

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Любопитно Преди 3 часа

Цюрих често се пренебрегва като междинна спирка между летището и зимните курорти

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 3 часа

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 3 часа

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса