0
Бг гарските порнографски сайтове се появяват все по-често в Интернет. Вече излизат и на първите страници на вестниците. "Разбиха канал за детско порно", информира "Монитор". "Разкрита е педофилска мрежа", добавя "24 часа".
Разследването било предизвикано от майка на 16-годишно момче. Тя се оплакала на полицията, че снимки на сина й в различни голи пози са разпространени в порностраница в Интернет, съобщава изданието. Софийска агенция одобрявала моделите, които били фотографирани в специално студио. Разплитането на аферата тръгнало от Сливен. Полицията издирва сводник, замесен във веригата.
Предполага се, че той е работил и в други градове. За "24 часа" е бил задържан мъжът Райко, фотографирал тинейджърите от Сливен, твърдят източниците на "Монитор". Интересно е, че за това престъпление законът предвижда затвор до 1 година и глоба до 3000 лева, отбелязва изданието. Митко, сводникът, давал поръчки на още няколко младежи като Райко. Срещу суми от 50 до 100 лв. те набирали предимно момчета. Полицията издирва и други младежи, на които са правени снимки срещу заплащане.

Слагат издирвани на билбордове, уведомява "24 часа" всички близки на изчезнали, откривайки рубрика, посветена на изчезналите.

И "Труд" се вълнува от темата изчезване, но на цигарите. Търговците скриха най-масовите български цигари. Изкуствен дефицит се развихри из цялата страна. Сбъдва се прогнозата, че ще настане хаос на пазара, ако от 1 януари се продават цигари със стари бандероли, но на нови цени - с 30% по-високи, коментира вестникът. 15 млн лева гушват търговците от разликата в цените, изчислява "Република". Министерството на икономиката няма вина за цигарения дефицит, твърди пред "Новинар" министърът на икономиката Николай Василев. Най-вероятно днес кабинетът ще одобри новите цени на цигарите родно производство. А от утре желаещите да получат микрокредити по проекта "Гаранционен фонд за микрокредитиране" ще могат да попълват необходимите формуляри, с които да кандидатстват пред банките, известява "Република". Броят 13-а заплата, ако бюджетните организации имат спестени пари, добавя "24 часа". Това гласи заповед на премиера Сакскобургготски. Добавките ще се дават на база последно брутно възнаграждение на служителя, внася уточнение "Новинар".

Премиерът Сакскобургготски вчера се повози с експрес "Корона" от гара Генерал Тодоров до гара Петрич. Симеон попътува с влака, с който преди 55 години беше прокуден, отбелязва "24 часа". Премиерът призна, добавя "Труд", че последно се е возил във вагон 051 от царската композиция на 16 септември 1946 г. Повод за пътуването бе официалното откриване на електрифицираната жп отсечка Дупница-Кулата, пише "Демокрация" и припомня, че линията от Дупница до Кулата беше последната нееликтрифицирана българска част от транспортен коридор №4. "Влакът България-Европа закъснявa?! - отговаря премиерът на въпрос на изданието. - Абсолютно не. Не виждам защо тия дни изведнъж закъснявал. Всичко си върви както трябва", твърди Сакскобургготски в блицинтервюто, дадено в прословутия вагон 051.

Но възниква логично въпроса защо тогава искаме помощ за влизането в ЕС. До 7 февруари 2002 г. кабинетът е длъжен да представи стратегия за водене на преговорите с ЕС и проект за национална позиция по дебата за бъдещето на съюза, отбелязва решението на депутатите "24 часа". В опит да изяснят причините защо България не е сред 10-те споменати в Лаакен днешните издания цитират министър Соломон Паси - "2004 г. за приключване на преговорите и 2006 г. за влизане в ЕС, поискани от предишното правителство". Изтъква се и мнението на жълтия депутат Даниел Вълчев, че е възможна вълна от евроскептицизъм, да ни пакетират с други страни, 10-те държави да започнат да получават пари от фондове и разликата между нас и тях да се увеличи.

От България очакват и еврофалшификати, изтъква "Труд". На нас вече ни излезе име на страна, в която се печатат фалшификати. Съмненията към страната ни са основателни. Затова, смята вестникът, появата на първите добри фалшификати на еврото ще се свърже с България. Може дори да се очаква, че за около година престъпниците ще са способни да организират производство на суперфалшификат на еврото. Такъв засега има само на долара, отбелязва изданието.

Засега обаче на дневен ред стои въпроса за успеха или неуспеха в социалната област на сегашното правителство, които ще бъдат решаващо условие за съдбата на управляващата сила, напомня "Монитор". Кой би допуснал преди 10 години, че политическият елит ще отиде на крака при КНСБ, подкрепя тезата "Труд". Конгресът започна с националния химн и вдигна на крака гости и делегати, сред които бяха новоизбрания президент Първанов, министрите и лидери на политически партии. Сигурно мотивът за посещението им е бил различен, изразява все пак съмнение изданието. Но къде ще ходят, та няма да отидат! Нали само преди дни съдът отмени решение на правителството за повишаване на тока и парното. Ищец на това бяха синдикатите. Които показаха, че без тях тия работи няма да минат.
"Не на бедността и безработицата" е лозунгът на синдикалния конгрес, който ще продължи до петък, добавя "Демокрация".

"Стискайте ми палци и всеки да се моли на своя бог", призова външният министър Паси преди да замине за първото си посещение в Либия. Чака се отговор на молбата за свиждане с подсъдимите българи, известява "Новинар". Подарък за полковник Кадафи носи със себе си външният министър, разкрива "Монитор". Тъкано ковьорче е изненадата, която сам министър Паси е избрал. Ликът на либийския народен водач е избродиран на парче плат, опънато на рамка с ориенталски мотиви. А рамката е внимателно подбрана и поръчана в най-модерния столичен магазин за обзавеждане "Мосю Бриколаж". Вестникът предполага, че подаръкът ще бъде връчен на сина на полковника, с когото министърът има среща.

"Елате ни чуйте", призовава в интервю за вестник "Труд" политологът Иван Кръстев. "В политиката единствената реалност е представата на хората за реалността", твърди шефът на Центъра за либерални стратегии. "Понякога имам усещането, че докато другите четат за магическия свят на Хари Потър, ние просто живеем в него. И знаете ли кое e най-магическото?", пита политологът. "Най-магическото е, че всички се държим като че ли нищо особено не се случва. А когато едно общество загуби способността си да се удивлява, това е тревожен симптом. Ако гледаме обществото отгоре, то е нормално, но ако се опитаме да го нарисуваме отдолу, то се оказва едно гърчещо се множество, в което границите са размити и всичко е възможно."
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя. - Ееее, Данче, защо все най-лошото си…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Войната в Украйна върви към &quot;корейски сценарий&quot;</p>

Белгийски полковник: Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"

Свят Преди 3 минути

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Kак да постигнем идеалната температура и чист въздух у дома през всеки сезон?

Kак да постигнем идеалната температура и чист въздух у дома през всеки сезон?

Любопитно Преди 12 минути

В търсене на икономични решения, все повече хора се обръщат към локални решения за контрол на климата в отделните стаи

<p>&quot;Убиецът на градове&quot; премина край Земята&nbsp;</p>

"Убиецът на градове": Огромният астероид се приближи до Земята

Свят Преди 1 час

Астероидът за пръв път може да се види с любителски телескопи

Нивото на река Урал продължава да се покачва, 65 000 души са принудени да се евакуират

Нивото на река Урал продължава да се покачва, 65 000 души са принудени да се евакуират

Свят Преди 1 час

В град Курган, административен център на областта, е прекъснато електрозахранването

Снимката е илюстративна

Подводна „хибридна война“ заплашва сигурността на 1 милиард души

Свят Преди 1 час

Това предупреждава командир на НАТО

<p>НАСА разкри какъв е мистериозният предмет, разбил се в къща в САЩ&nbsp;(СНИМКИ)</p>

НАСА потвърди: Мистериозният предмет, разбил се в къща във Флорида, е от МКС

Любопитно Преди 1 час

Парчето метал е тежало 0,7 килограма и е било с размери 10 сантиметра на 4 сантиметра

Кавали с журналистката Джей Джей Мартин

Роберто Кавали - бащата на "крещящата" секси мода

Любопитно Преди 1 час

Модното наследство, което 83-годишният италианец остави зад себе си, го превърна в безсмъртен

<p>Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети

Свят Преди 1 час

Сезонните дъждове са причина за чести свлачища и наводнения в Индонезия

<p>&quot;Всяко действие срещу Иран&nbsp;ще бъде посрещнато с&nbsp;болезнен отговор&quot;&nbsp;</p>

Ебрахим Раиси: Всяко действие срещу Иран ще бъде посрещнато с тежък и болезнен отговор

Свят Преди 2 часа

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

Любопитно Преди 2 часа

Специалният формат, с водещи Лора Крумова и Драгомир Симеонов, ще бъде излъчен на 21-ви и 28-и април

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

България Преди 2 часа

Според нея е необходимо министър-председателят да даде подробна и задълбочена пресконференция

Вулкан на Антарктида изхвърля златен прах, но е свързан със смъртоносна трагедия

Вулкан на Антарктида изхвърля златен прах, но е свързан със смъртоносна трагедия

Свят Преди 2 часа

257 души загиват при самолетна катастрофа в района

<p>Израел призова за още санкции срещу Иран</p>

Дипломатическа атака: Израел призова за още санкции срещу Иран

Свят Преди 2 часа

Групата на седемте най-големи икономики в света - Г-7, вече работи по пакет от координирани мерки срещу Иран

Поругаха гроба на патриарх Неофит

Поругаха гроба на Негово Светейшество патриарх Неофит

Свят Преди 3 часа

Органите на реда са уведомени за случая

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

България Преди 3 часа

Измененията в Конституцията не само засягат основни правни принципи, но и правната сигурност и стабилност, изтъква прокуратурата в становището си до КС

Иран с ядрено въоръжение

Иран временно затвори ядрените си съоръжения

Свят Преди 3 часа

Основните съображения са сигурност покрай евентуален отговор от страна на Израел