0
Си ия пред режим на тока, алармира съботната преса. След като крадци на метал събориха вчера четири стоманени стълба на резервен далекопровод край магистрала "Тракия", уточнява "Труд". В малките часове на деня крадците разбили четирите стомамени стълба в основата им. Според полицаите от Осмо районно управление и служителите на столичната фирма "Електроразпределение" бандидите са трошили стоманата с чук, като резултат от което арматурата е била оголена и след това изрязяна. Бандитите не успели да свалят проводниците. Заради аварията обаче електрозахранването в цялата източна част на столицата е едностранно и без резервна връзка, добавя "Монитор". Апашите избягали, без да успеят да задигнат проводниците, но са нанесли тежки поражения на подстанцията. Столицата засега разчита само на другата подстанция - Юг, която при авария няма да може да осигури ток на източната част на града, и то за неустановен срок от време, изтъква "Демокрация".

Затова от енергетиката ще поискат да се забрани изкупуването на цветни метали и да се присъжда затвор до 15 години за крадци на проводници, пише "Новинар". Изглежда сме обречени да съжителстваме в тясна близост с електрификации, топлофикации, телекомуникации и прочие доставчици на светлина, топлина или звук, констатира изданието.

И в същото време пожар пред парламента, акцентира на първа страница "Монитор". Пожарът е избухнал в Младежкия театър, а пламъците са тръгнали от сцената по време на репетиция. Актьори и сценични работници били евакуирани за няколко минути. 10 пожарни коли с близо 40 огнеборци са се опитвали да спрат стихията, на са имали проблеми с водата. Един от тях е ранен.

След пожара - бомба. В дискотеката на шоубандата "Тутурутка" във Фестивалния и конгресен център във Варна, отбелязва "24 часа". Парче тенекия прелетяло над двуетажна страда и паднало в двора й, на около 35 м от мястото на взрива. Шефовете на тв предаване твърдят пред "Монитор", че не са получавали заплахи. Взривното устройство е подхвърлено през отдушника на дискотеката и вероятно е задействано дистанционно. Жертви няма, актьорите от "Тутурутка" отговарят на атентата със сапьорски скечове, допълва "Република".

Сигнал за поставена бомба затвори и столичната Съдебна палата вчера сутринта, добавя "Демокрация". И парламентът спря работа. Няма депутати, обяснява "Монитор". Парламентът гласува законите на празна зала, подчертава "Труд". Законите се приемат с по 54 души в залата. Всеки ден влизат максимум по 60 депутати и от мнозинството гласуват с по 10 карти, твърди Муравей Радев, отбелязва "Монитор". Празната зала провали дебата за фонд "Земеделие" категоричен е "Труд". Скандал спря доклада за фонд "Земеделие" - на друго мнение е "24 часа". Синият депутат Муравей Радев поискал поименна проверка на депутатите. Оказало се, че са 115 вместо 121. И докато вървяло броенето, 5-6 от сините избраници се измъкнали от залата. ОДС приложи стар парламентарен трик с кворума, твърди "24 часа".

Нов и стар, но президент, се срещат, когато му дойде времето, отбелязва Труд". Сега се срещат Първанов и Петканов. Двамата се договорили за незабавно придвижване на оставката на ген. Атанасов и временно назначаване на полк. Драшков. Назначават Драшков за и.д. шеф без съгласието на Стоянов, репликира "Демокрация". Иван Драшков, сегашният зам.-директор на Националната служба "Сигурност", става неин временен шеф, обяснява "Република". Първанов държал указът за титуляра на службата да бъде подписан лично от него, след като встъпи в длъжност на 22 януари.

До два месеца може да има и нов шеф на БНТ, прогнозира пред същото издание Георги Лозанов от СЕМ. На свое заседание съветът е обсъдил цели пет критерия за избор на генерален директор на телевизията. Новият шеф трябвало да има обществена подкрепа, "публична биография" - т.е. да е известна личност, управленски опит и идеи за превръщането на БНТ в обществена медиа. "Малцина ще искат да оглавят БНТ с чисти намерения, твърди пред "Новинар" Ясен Бояджиев, шеф на УС на Българска медийна коалиция. Прецедентът, който създаде СЕМ, прекратявайки мандата на Лили Попова по този начин, ще доведе до негативни и дълготрайни последици за стабилността и независимостта не само на т.нар. обществени медии, а и в цялата медийна среда, прогнозира Ясен Бояджиев.

Костов писал 4 по марксизъм на новия и.д. шеф на БНТ, разкрива "24 часа". Кирил Гоцев е свой човек за тв коридорите. Носил е кабели, лампи, бил момче за всичко. Първият му кабинет бил в мазето, после се прехвърлил в субтитриращата апаратна, оттам в новините. Сега журналистката Нина Спасова поема новините. Няма да има свалени от екран, водещите са най-малкият проблем, защото са много добри. По-скоро има нужда от повече редактори, доверява пред "Демокрация" съпругата на посланика ни в Либия.

Добрата новина по 8 декември е, че все още има студенти у нас, сменя темата "Труд". Дори от година на година се увеличават. За разлика от първолаците, които намаляват. Близо 70% от изкласилите гимназия продължават да учат в университети и академии. Честит им празник! Да са живи и здрави, щастливи и ученолюбиви! - пожелава им "Труд" и добавя: затова нека държавата и властниците се сещат за порасналите деца не само по празници и избори. И да дават за просветата щедро и в делник.

С коренно различна атмосфера и малко студенти премина тази година студентският купон на Петър Стоянов. Стоянов празнува със студентите за последно, отбелязва "Република". Баладите на Васко Кръпката веднага паснаха на настроението, добавя "Труд". "Когато падаш, а си мислиш, че летиш...." Танцувайте сега, че догодина ще го правите на "Партизан за бой се стяга", прикани ги Кръпката, опитвайки се да внесе оптимизъм сред публиката, отбелязва изданието. "Ела и живей в България сега! Имаш цял един мандат ", обяви пък в речта си студентката по българска филология Вера Илиева. Тя спечели наградата в традиционния конкурс за "президентско слово", пише вестникът.

"Родна реч омайна, сладка", приглася в съботния си очерк "24 часа". С право наричат спортистите посланиците на България по света. "Стоичков" отдавна вече не е просто футболист, а международният паспорт на българина, визитката на бизнесмена, пропускът на ГККП-то. Така "24 часа" подхваща темата за приноса на спортистите ни за разпространението на родната реч по света. Още на третия месец от трансфера на българина в "Барселона" всички рефери в Испания научиха за "мамата". Гигантът Любо Ганев започнал с 10 думи на италиански, но след няколко години вече водеше предаване по популярен канал на Апенините, изтъква вестникът.

Днес пресата отделя и специални страници на празничната телевизионна програма. Кеч, кючек и Снежанки навръх Нова година. БНТ заложи на концерт на живо, Би Ти Ви - със Слави и на празника, а голите новинарки по телевизия МСАТ стават "джуджанки", научаваме от "Труд". Националната ни телевизия ще посрещне 2002 година на площада пред Президентството. На голяма сцена най-известните български изпълнители ще забавляват публиката в очакване на стрелките да се слеят в цифрата 12, издава "24 часа" и продължава - лицата на НТВ сядат в стола на богатството срещу Ники Кънчев.

Може би заради магическата дума богатство истинска хазартна треска е обхванала българина преди Коледа. От лека кола и апартамент до плюшени играчки обещават търговци. Но подаръците за Коледа и Нова година изберете заедно, съветва "Монитор". Защо пък да не напишете писмо до дядо Коледа? Възможно е добрият старец да донесе скъпа играчка (след като се консултирате със семейния съвет и бюджет). И накрая - 21 години без Ленън, напомня "Република". Само преди седмица пък от този свят си отиде другият велик "бръмбар" Джордж Харисън. Така от легендарната ливърпулска четворка останаха само Пол Маккартни и Ринго Стар.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 3 минути

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 11 минути

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 1 час

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 1 час

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 1 час

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 2 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 2 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 2 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 3 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 3 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 3 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 3 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 3 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 3 часа

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

България Преди 4 часа

От левицата представиха доклада от дейността на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства около подписването на договора с турската газова компания "Боташ"

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Свят Преди 4 часа

Арестуваните заподозрени ще бъдат прехвърлени в Литва