0
Вн на. Днешната преса е успяла да реагира буквално в последните минути преди приключването на броевете на ответните удари на САЩ. От първа страница на "24 часа" виждаме снимка на Джордж Буш, който обявява пред американската нация, че се отваря "нов фронт срещу тероризма". "Труд" съобщава за читателите си за ударите по Афганистан на фона на архивни снимки от разрушения Световен търговски център в Ню Йорк. А "Демокрация" прави кратка хронология на поразените цели в Кабул, Кандахар и Джелалабад до 21 ч. вчера вечерта. Президентът Петър Стоянов по време на ударите беше в работния си кабинет, съобщава "Демокрация". "Новинар" и "Пари" явно не са успели да реагират поради ранно приключване на броевете си, поради което ни потапят в текущите ни дребни проблеми.

А такива не липсват. "ЦИК върна Инджова, издирва Кире Либерало", отбелязва "Новинар". Инджова и Илов трябвало да внесат някои документи за гражданското състояние на родителите си, а Либерало да представи действителен телефон, защото на дадения в ЦИК отговаряла жена, която твърдяла, че няма нищо общо с пернишкия либерализъм. "Труд" пък дори е успял да избере Либерало в Перник, където той пиел за кураж. И да запише неговите мисли за политиката. "Разкъсвам се между Георги Първанов и Богомил Бонев, казва председателят на партия-либерали, Перник. И то защо? Ами защото "отвътре му идело да подкрепи Бонев, нали той бил от Радомир. Но пък Първанов си бил перничанин. Значи като му дойде времето по съвест ще призова избирателя да гласува за единия от двамата, отсича по царски Кирето", четем в изданието. Затова и "Труд" озаглавява репортажа си така: "ЦИК търси Кире Либерало да го прави президент".
След което пък попада и на г-жа Инджова, която отговаря още по царски - "ще кажа всичко като му дойде времето". И отговаря на всички въпроси с "Да, да, да дойде времето... всичко хубаво".

След което читателите на деншната преса сигурно биха изпаднали в пълна депресия, ако не ги подпираше новината "джакпотът падна", която ни стряска от първите старници на "24 часа" и "Монитор". Ама и там засега кой е печелившият не е известно, утешението е поне, че това време дойде.

Както дойде и трудно отшумява загубата по футбол от чехите. "Новинар" за пореден ден лепва на първа страница едно "позор" и изписва с червени цифри резултатът "0:14". А в коментарната колонка в "Демокрация" Атанас Свиленов пита докога още ще вярваме в чудеса. Защото се бяхме хванали като удавник за сламка за мача в Прага, с мечти за някакъв втори Парк дьо Пренс. Не изтрезняхме ли от пиянството на 17 юни, пита "Демокрация", та все още не виждаме, че се разминаваме с чудесата?

След което "Монитор" попарва още надежди: "Парното нагоре с още 15 %". И което е още по-лошо - увеличението май влиза в сила преди края на отоплителния сезон. "Демокрация" пък съобщава и за ново повишение на цените на тока, обявено вчера от заместниците на комитета по енергетика Минков и ал Джебури. Тежестта трябва да се поеме от хората, колкото и финансовото им състояние да е тежко, публично са заявили шефовете на енергетиката.

А "Труд" и "Монитор" изведнъж соридарно въстават срещу здравната ни система и по-точно срещу Правителствена болница. Причината - отказвали да прелеят кръв на Владимир Грашнов. Три дни според "Труд", и два според "Монитор" продължавало това. След което и двата вестника излизат с едно и също заключение - не дават кръв на човека дал милиони за българското здравеопазване. Според главния лекар на болницата Любомир Спасов на Грашнов наистина не е била преливана кръв, защото той не се е нуждаел спешно от това, тъй като страдал от хронично намаление на хемоглобина. И отбелязва, че в този случай кръвопреливането не е терапия, а пожелателна мярка. Отговорът обаче не удовлетворява "Труд", който говори за дефицит на милосърдие и в обширни карета изброява кому бившият шеф на "Мобилтел" е дал в благотворителните си жестове и как с негова помощ е била изградена църквата "Успение Богородично" в Пампорово.

Абсурдно е да се застреля президент, твърди пък от страниците на "24 часа" шефът на НСО ген. Владимиров по повод на вчерашни публикации, че е бил застрашен живота на Борис Трайковски. Така изглежда, че още една тема за бродещия терорист край Хилтън ще се излезе пораздут сапунен мехур. Пък и ако сме сред престъпен елит, това е елитът на автокрадците, убеждава ни от страниците на "Демокрация" Самуел Гомес, признат експерт в тази област към испанската полиция. Проблемите са и в нашата правораздавателна система, гадното е, че пускат престъпниците, казват пред "Труд" двамата полицаи задържали човека с картечния пистолет по време на конференцията на НАТО. И разказват за други следи - на няколко пъти вече ловели наркоманче, племенник на бивш известен футболист. То гледало да докопа нещо, примерно някой мобилен телефон и бягало. Те го задържали, откарвали в полицията, а на другия ден отново го виждали на свобода и трябвало да го гонят по улиците. Такива нашенски работи.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 6 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности