0
Над 30 процента ръст на доходите до Нова година, съобщава във водещото си заглавие "Труд". Над два пъти ще скочат доходите в бюджетната сфера до края на годината, твърди изданието. Първото увеличение щяло да е още през октомври с 10 процента, а второто - около Нова година с още 20 процента. Правителството вече разработило пакет от мерки, които щял да огласи премиерът Саксккобургготски през идната седмица. Той включва не само увеличение на бюджетните заплати, мислело се и за пенсиите. Доходите щели да растат плавно и догодина. Затова мерките за повишаване на жизнения стандарт включвали и промени в данъчните закони, които да стимулират бизнеса и потреблението.
Разиграват 20 варианта за дохода без данък, разкрива "24 часа". Специална работна група пресмятала възможностите за данък без доход в интервала от 100 до 200 лева месечно. В момента българинът не плаща данъци, ако взема месечно до 100 лева и до 1200 лева на година, отбелязва вестникът.

И добавя - В търсене на джакпота банда граби тотопунктове. Последният удар - 7 обекта в 4 града едновременно. Задигнати са общо 3471,71 лева. Най-ошушкан е маданския пункт с 1800 лв. При един от случаите е правен опит да се проникне в компютърните данни, вероятно с цел да се открие късметлията, печелил наскоро голямата сума, за да го изнудят. Дни преди да станат обирите, полицията е предупредила тотослужителите, че се очакват кражби, пише "24 часа".

Нов "комар" ще жили престъпния свят от днес до неделя, научаваме от "Новинар". Масирани проверки по пътищата започват в 10 часа. До края на седмицата полицаите ще проверяват из цялата страна за оръжие и наркотици. Съмнителните типове ще бъдат спирани по улиците. Проверките ще погнат всички, които ползват сини сигнални лампи, изрежда изданието. Правилно от националната полиция са се сетили да поискат ред в безразборната употреба на сините лампи, по-известни като "буркани". Защото "бурканджиите" наистина станаха безчет. Сигурно сме на първо място в света не само по консервни, но и по сини буркани на глава от населението коментира проф. Драгомир Драганов пред "24 часа". "Почвам незабавна проверка", казва пред същото издание назначения за шеф на ГУ "Митници" Емил Димитров, известен като Ревизорът.

През последните три месеца контрабандният износ на стоки е толкова голям, колкото през миналата година. През последния месец масово са изнесени или подменяни документи. На виновните ще търся безкомпромисна отговорност, включително с уволнение от работа и даване на прокурор, твърди той. На въпрос на "Новинар" как ще разбие стройната система за контрабанда у нас, шефът на агенция "Митници" отговаря: "Това й е най-хубавото, че е стройна. За 4 години хората се подредиха по места и лесно ще ги изолирам".

Изведнъж България стана интересна, констатира посланика на Великобритания у нас Ричард Стаг в интервю пред вестник "Труд". Според него проблемът на българската система е в това, че решенията се вземат по върховете, което дава илюзията за власт, но тя не е реална. Две неща, определя посланик Стаг, за успеха или провала на това правителство. Първо е изборът на личностите, които ще извършат реформите. Второто е набелязването на приоритетите. Ако имаш правилна вътрешна политика, това ще се отрази и на международния образ на страната. Няма условие, което мога да напиша или да кажа, че да го изпълните, за да отмени Лондон визовия режим за българите, както шенгенските страни отмениха визите.

Бизнес за милиони секна след падането на шенгенската бариера, коментира "Новинар". Четири месеца след падането на Шенген Париж е на път да накаже свои дипломати, работили в България, заради неправомерното издаване на визи с цел лично облагодетелстване. Заради аферата преждевременно бе прекратен мандатът на френския посланик Доминик Шасар, който успя да изкара само две години у нас, отбелязва изданието. Френското външно министерство обаче не потвърди информацията, пише "Монитор" като се позовава на френския икономически ежедневник "Ла Трибюн". В момента Доминик Шасар дори не може да напуска френска територия. Според френските власти Шасар е просто извикан в Париж в рамките на започналото вече съдебно разследване, разкрива "Монитор".

Говорител на френското външно министерство обяснил пред журналисти в Париж, че един служител от посолството в София, натоварен с издаването на визи, е преместен в централната администрация, а по случая се води събедно разследване, добавя "24 часа". Тайнственият служител е вероятно Руди Деманж, предполага изданието и добавя, че историята на Деманж бе свързана с една бивша секретарка на туристическа фирма от Пазарджик. Тя използвала интимните си отношения с французина, за да пробутва свои клиенти за виза. Повечето от хората, които пазарджиклийката Петя Бонева уреждала били потенциални емигранти. Случаят "Деманж-Бонева" бил подробно описан и изпратен в министерството на външните работи в Париж. В доклада се посочва, че Петя Бонева предлага с абсолютна гаранция френски визи срещу 200 германски марки, отбелязва "24 часа". А "Монитор" пак позовавайки се на "Ла Трибюн" предполага, че Доминик Шасар след няколко дни ще трябва да предаде ключовете от престижната резиденция на френското посолство в София на приемника си Жан-Лу Тюн.
Малко вероятно е посланик Шасар да е лично замесен в аферите на своите подчинени. Както във всяко едно учреждение обаче, той е длъжен да поеме отговорност дори и заради чужди грешки, коментира "Новинар".

Кандидат-областни погазили законите, алармира на първа страница "Демокрация". Номинираните за областни управители на Сливен и Бургас Иван Благоев и Стефан Корадов грубо са нарушили законите на страната. Благоев като съдия в Районния съд в Сливен заверил фалшива нотариална декларация, за което е обвинен от прокуратурата за тежко документно престъпление. Корадов пък бил свързан със скандална сделка с корейски автомобили "Хюндай" и "Тико", когато преди три години беше шеф на бургаската безмитна зона.

Царският часовник явно не отмерва първия месец на управлението, констатира "Монитор". Едва три са досегашните важни решения на властта. Едното засяга промяната в Закона за горите, второто избор на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация. Дори третата е някак наполовина, тъй като 23-мата от втория ешелон на властта, са част от хората, от които държавната машина има нужда. За останалите назначения - тези на областните управители - пък се разрази първият в историята скандал на НДСВ, коментира изданието.

Пускам телевизора и се ужасям, признава в интервю за "Новинар" композиторът Юри Ступел. Вълнувам се за всичко, което става тук, всеки ден си купувам наши вестници. И виждам как българските политици са се превърнали в шоумени. Не би трябвало да е така - станеш ли шоумен, преставаш да бъдеш сериозен политик, смята композиторът, който написа навремето музиката за хитовия спектакъл на Стефан Цанев "Любовни булеварди".
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Hell"s Kitchen

Още един звезден участник напусна Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 2 часа

Златните изгубиха и двата си кулинарни двубоя срещу Черните куртки

Димитър Главчев

Официално: 295 млн. "украинска помощ" за земеделските производители

България Преди 6 часа

Подпомагането се предоставя под формата на преки безвъзмездни средства

Експерти за ученията край Украйна: Готви ли ядрен удар Русия?

Експерти за ученията край Украйна: Готви ли ядрен удар Русия?

Свят Преди 7 часа

Готви ли русия ядрен удар четете в следващите редове

Дрейк и Кендрик Ламар си разменят обиди в новите си парчета

Дрейк и Кендрик Ламар си разменят обиди в новите си парчета

Свят Преди 8 часа

Подобни сблъсъци между известни изпълнители са част от хип-хоп културата

Как се стигна до това? Рита Ора и Doja Cat полуголи на най-шикозното модно събитие

Как се стигна до това? Рита Ора и Doja Cat полуголи на най-шикозното модно събитие

Любопитно Преди 8 часа

Met Gala 2024 се състоя в понеделник, 6 май, в музея "Метрополитън" в Ню Йорк

насилие

ЕС прие първото законодателство за борбата с насилието над жени

Свят Преди 8 часа

Все още обаче страните членки не могат да постигнат съгласие за общо определение за сексуалното насилие

Без ръце и крака с "дяволски пръсти": Мистерия около 4 скелета, открити в квартира на Хитлер

Без ръце и крака с "дяволски пръсти": Мистерия около 4 скелета, открити в квартира на Хитлер

Свят Преди 8 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Десетки миряни отново се събраха в Роженския манастир на третия ден от Великден, когато се чества чудотворната икона "Света Богородица – Вратарница"

Почетоха чудотворната икона „Света Богородица – Вратарница“ (СНИМКИ)

България Преди 8 часа

Копието на чудотворната икона, което е в Роженския манастир, е изработено през 1790 г.

войник

Американският войник, задържан по обвинения за кражба в Русия, остава в ареста

Свят Преди 9 часа

По първоначални информации, той ще бъде задържан до 2 юли

Торнадо „широко миля“ причинява масово унищожение в Оклахома (СНИМКИ)

Торнадо „широко миля“ причинява масово унищожение в Оклахома (СНИМКИ)

Свят Преди 9 часа

По данни на метеорологичната служба най-малко 15 торнада са се спуснали в централната част на САЩ

<p>Напредък в строежа на&nbsp;Националната&nbsp;детска болница</p>

До края на май събарят старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница

България Преди 9 часа

Делото по обжалването на обществената поръчка вече е приключило и дори има избран изпълнител за събарянето

<p>&bdquo;Един милион процента&ldquo; руснак: Стивън Сегал се появи на клетвата на Путин&nbsp;</p>

Стивън Сегал присъства на встъпването в длъжност на Путин (СНИМКИ)

Свят Преди 9 часа

Сегал е приятел на Путин от години

Президентът на Украйна Владимир Зеленски

Двама украинци са задържани, готвели убийството на Зеленски

Свят Преди 10 часа

Заговорът е бил координиран от Русия

<p>Актуална информация за подготовката на изборите</p>

Заместник-председателят на ЦИК: Подготовката на изборите върви нормално и в срок

Избори 2 в 1 Преди 10 часа

До момента в ЦИК за членове на ЕП документи за регистрация са подали 24 партии и коалиции