0
Пв веряват 2730 охранителни фирми. Акцията в страната е заради убийството на Петър, обяснява "24 часа". При масовата проверка на полицията ще бъдат проверявани и страничните дейности на охранителните дружества. Ще бъде отнеман и лицензът на тези, при които бъдат открити тежки нарушения. Във времето на междувластие /парламентът разпуснат, правителството пред оставка/ се видя по-ясно от всеки друг път у нас върховенството на петата власт. "Коя ли е тя?" пита "Труд".
Ами властта на криминалитета. Властта на престъпността на обществото. Власт неограничена и авторитарна, която се крепи на страха. Страшното ескалира напоследък. Страхът пак се завръща, пише журналистката на "Труд" Анна Заркова. Разстрелът на второкурсника Петър Маринов отприщи паниката на населението, че полицията, на която плаща, не може да го опази от посегателства. Нещо повече дори: полицаят с пистолет представлява опасност за обикновения данъкоплатец. Понеже понякога той бива пиян и стреля напук и напосоки, заключава Заркова. "Трагедията в такива случаи е, че полицаите убийци намират подкрепата на държавата", заявява пред "24 часа" бащата на 23-годишния Боян, застрелян по време на купон от служителя на Гранична полиция Георги Янков. Има изменение на НПК, според което държавата не отговаря за полицаите си, когато същите не са на служба. Ако не се промени основно режимът на носене на служебно оръжие, такива инциденти ще има, предупреждава Борислав Зюмбюлев в анализа пред "24 часа". Това е положението и преди, и след като 44 процента от народа поверва на Симеон Втори, констатира "Труд". Няма да им е лесно на царските хора за срок от 800 дни да повдигнат правото над групата злодейска или самозащитна сила. Те сигурно ще се постараят. Но нека имат предвид, че за майките на възможните още 800 убити срокът за победата над бандитизма изтича още сега... още в тази минута.

Царските депутати вече си имат свой "дом" в Народното събрание, отбелязва "24 часа". Те си харесаха бившия президентски кабинет в парламента заедно с досегашната стая на Народен съюз. Така по думите на шефа на тяхната парламентарна група ще имат спокойна обстановка за работа. 39-тият законодателен орган е отремонтиран основно и като пълнеж, и като дизайн. Цялото квалифицирано мнозинство от нови муцуни сяда утре в пленарната зала. Тръгва парламентарното надлъгване, оповестява "Монитор".

В същото време пресата е вторачила поглед в последните дни на ОДС. Кабинетът "Костов" - 50 месеца, 6 лъжи, преброява "24 часа". Утре кабинета подава оставка. Това бе десетото правителство след 10 ноември 1989 г. и първото, изкарало пълен мандат. Според изданието единствените мерки, които се предприемаха, бяха насочени към създаването на огромна паяжина от братовчеди, разбойническо-мениджърски дружества, скъпо платена чиновническа структура. В този дух са и поредните разкрития на вестник "Труд". Шефът на ДЗИ кредитиран от "Олимп", за 2000 година ДЗИ е загубил над 1 млн. марки от продажба на валута, сключен е договор за 2 млн. долара с "Фадата" ООД с неясен ефект, над 450 долара на кв. м излязъл ремонтът на офиса на ДЗИ в Пазарджик, изрежда вестникът. ОДС оставят 3,5 млрд долара валутен и 2,7 млрд фискален резерв, отбелязва "Демокрация". Сините наследиха от Жан Виденов по-малко от 500 млн долара припомня изданието. Двете предизборни послания на НДСВ ще се сблъскат в реалната власт прогнозира пред "Демокрация" д-р Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии. Причината според него да не се сблъскат двете послания е, че двете толкова различни групи от представители на електората на Симеон "не говорят по между си". Едните оформят групата на предприемачите, на по-икономически активните, които искаха да чуят и чуха за радикални мерки в икономиката - падане на данъците, намаляване на корупцията, подобряването на инвестиционната среда и т.н. И другите, които искаха да чуят и чуха, че ще има повече пари за харчене.

За да се пести от данъци и осигуровки качват заплати с купони за храна информира "24 часа". Купони за хранителни стоки в размер до 1 минимална заплата да дават фирмите на персонала, предлага "Подкрепа". Това е изгоден начин да се вдигнат надниците, без фирмите да се натоварват с допълнителни данъци и осигуровки, смята лидерът й Константин Тренчев. Ваучерите ще важат за определени магазини. НДСВ и ДПС вече дали съгласието си. Царските хора обещали да променят осигурителния кодекс.

Сините не се разбраха с царя пак, отбелязва "24 часа". Симеон не кани сини в кабинета, допълва "Труд". Преговорите за коалиционен кабинет с ОДС са пред провал след вчерашната втора среща на контактната група на царското движение и лидерите на коалицията, четем на страниците на "Монитор". "Честно казано не знаем точно за какво се коалираме. На нас вотът ни отсъжда друга позиция", цитира вестникът думите на председателката на сините Екатерина Михайлова. Няма ясен отговор на това как те виждат евентуално коалиране. Едва ли може да се говори за някакъв напредък, коментира преговорите Александър Праматарски.

Изборът на премиер и правителство е не само тест за НДСВ, но и предпоставка за това доколко морално ще се практикува бъдещата власт, казва в интервю за "Стандарт" Стою Недин, председател на Българската асоциация по приложна психология. Ако това не стане, излиза че ще трябва да внасяме модел на политика. Ще създадем в България партия, която ще стои в истинския център и ще бъде в действителния център на човешките проблеми, цитира "Монитор" част от изявлението пред журналисти на графиня Мария Луиза фон Варбург. Не е логично в центъра да има само една партия като ДПС, смята графинята. Според нея либералната идея ще бъде изградена изцяло по германски образец и дори ще ползва същите документи, както Германската либерална партия. Идеята за новата партия според фон Варбург се родила в България преди няколко месеца, когато станало ясно, че негово величество се завръща в родината си завинаги. Формацията на германската графиня се готвела за коалиционен партньор на НДСВ до края на годината.

А основният приоритет на движението е влизането ни в НАТО, се разбира от посланието на президента Стоянов предадено на генералния секретар на алианса Джордж Робъртсън. Дали другият е влизането в ЕС, след като Белгия се готви пак да ни сложи визи. Белгия има проблеми с български граждани, които идват в страната за кратък престой, предава думите на белгийския посланик у нас "Стандарт". Посланик де Вилде е съобщил, че ЕС подготвя европейска полицейска служба за борба с престъпните гурпировки, която ще бъде по-ефикасна от Интерпол. Европа идва в Брюксел, напомня "Демокрация".
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 1 час

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 4 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 4 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 5 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 6 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 7 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 7 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 7 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 8 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 8 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 8 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 8 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 8 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 8 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 9 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите