0

В ластта без евтин курорт, обявява на първа страница "24 часа". Началниците ще плащат наравно с обикновения народ. Депутати, министри, висши съдии и прокурори няма да почиват вече евтино в правителствените почивни станции.

Министърът на държавната администрация Николай Василев е издал вчера заповед, с която се отнема тази привилегия. Между 2 и 10 лева скачат нощувките. В предпочитания от депутатите Слънчев бряг стаята с две легла става 60, вместо 50 лева. Преди избраните плащаха 30 лева.

Мешере гони студент от ВУЗ след гейскандал. Любопитната история, разказана първо от великотърновския вестник "Борба", е публикувана в "24 часа".

Студентите Димитър Киров и Борислав Петров били изхвърлени от специалността "Начална училищна педагогика и ромски език" във великотърновския университет в края на миналата година.

Ромите от потока на третокурсника Димитър му спретнали и студентско мешере, което преценило, че той не е достоен да учи в университета. Причината, според тях е, че разпространявал слухове за хомосексуални отношения между доц. Кючуков и ромски студенти. И преподавателят, и студентът са от ромски произход.

Цигански съд не може да ми заповядва, казва обаче ректорът проф.Иван Харалампиев и обяснява, че само той може да отстранява студенти.

Изядохме 25 тона болни пуйки, това страшно заглавие е на челно място в "Труд". Става дума за партида пуйки от Бразилия, заразени със салмонела. Те са били изядени от българи по Нова година, е съобщил вчера шефът на лабораторията на ДВСК в София д-р Румен Арсов. Вносител на партидата болни пуйки е "ДП Груп" със седалище в село Герман, Софийско, собственост на Петър Тодоров Михайлов.

Системата "Дакси" е показала, че през съдружници фирмата е свързана с ВАИ Холдинг на разстреляния през лятото на Сълнчев бряг Георги Илиев. Болните пуйки са пуснати на пазара, след като референтната лаборатория по салмонелата в Централния ветеринарен институт е издала писмо с невярно съдържание, според което зараза нямало. Директорът на института д-р Неделчо Неделчев, чийто подпис стои под това писмо, е признал, че са допуснати груби процесуални грешки и закононарушения. Тепърва ще се умува какви мерки да се вземат.

Също на челно място покрай по-голямата заплаха, птичия грип, "Труд" ви съветва: Не пипайте домашни и диви птици, не яжте рохки яйца и недобре сварено пилешко, мийте ръцете си често и в продължение на 20 секунди.

Оставка под натиск няма да подавам ? думите са на шефа на Софийската градска поркуратура Бойко Найденов. Труд е научил, че за една седмица две негови молби са постъпили във ВСС. В първата от 30 декември той е поискал да бъде освободен от поста. На 6 януари обаче той е оттеглил декемврийската молба с изричното заявление, че желае да остане на поста. В интервюто Найденов обяснява: Поискаха да се оттегля заради среща с Бойко Борисов.

Борис Велчев е кандидатът на властта за главен прокурор. Това вече е в. "Сега", който допълва, че БСП, ДПС и НДСВ подкрепят съветника на президента Първанов. Засега той събира най-много гласове и във ВСС. 43-годишният юрист е внук на някогашния член на Политбюро на ЦК на БКП Борис Велчев, който беше прогонен от Тодор Живков. Председател е на Правния съвет към президента.

Договорката между Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган била постигната на среща при държавния глава във вторник.

Спортна и за съжаление - лоша, е другата челна новина. Каратанчева - аут от тениса за 2 години.

Младата звезда на българския тенис Сесил Каратанчева бе лишена от състезателни права за две години заради употреба на допинг, пишат вскички вестници.

Новите дрехи на Първанов - под това заглавие "Сега" предвижда, че 2006-а ще е годината на т.нар. национален президент, който ще се опита да изтегли килимчето от "Атака", давайки голям шанс за реабилитация на ВМРО.

Няма изчезнал бъбрек в болницата на проф.Чирков, съобщава "Монитор" на водещо място. В тона на постоянната война, която води с "Труд", "Монитор" определя вчерашна публикщация на вестника като "абсолютна клевета и гавра с лекари, клиники и пациенти".

"Номерът с рекламата на БНТ не мина", обявява "Монитор". БНТ и БНР нямало да разполагат с по 12 минути рекламно време на час, а поправката в закона, която го регламентираше, ще бъде отменена. Проект за отмяна на скандалния текст е внесъл председателят на комисията по гражданско общество и медии Иво Атанасов в сряда.

Интервюто в "Монитор" е с освободеният национален консултант по онкология проф.Иван Ченоземски. Неспециалисти водят борбата с рака, казва професорът, според когото поблемите се решават в неясна и затворена среда.

"Стандарт" пише, че екскурзиите до Турция спират заради птичия грип. За това са алармирали притеснени туроператори. Хората масово отменяли предварителни резервации за пътуване през февруари и март. Автобуси с туристи са пътували до Турция за последно по Нова година. Тогава имало дори неочакван наплив. Той секнал след първите съобщения за болни  в южната ни съседка. Следващите 2-3 месеца се очертават като абсолютно "кухи". Над 20 фирми са пред фалит, пише вестникът.

Заради изборите в събота ще има жандармерия в Своге, пише на челно място в. "Новинар". Жандармерията щяла да достави бюлетините за кметските избори в Своге заради опасения от фалшификации. Крайните мерки се налагат заради нарастващото напрежение в града.

Интервю за "Новинар" дава Стефан Софиянски. Конфликтът ми с Филчев отмира със смяната му, казва бившият кмет и настоящ депутат и добавя: Никога не са ми предлагали пари на ръка, дори изплащам заеми.

В интервю за в. "Дума" енергийният министър Румен Овчаров декларира, че стратегическото партньорство с Русия ще продължи.

"Дневник" обявява, че магазините на бул. "Витоша" в столицата си искат трафика. След затварянето на булеварда за автомобили продажбите там били паднали 4-5 пъти, твърдят наематели на магазини и ресторанти.

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

На политически диспут още с излизането си на подиума опонентите започват с пререкания: - Ти си голям лъжец! - А ти си мошеник! Намесва се…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Миланович: Не съм обиждал българите

Миланович: Не съм обиждал българите

Свят Преди 7 часа

Днес той подчерта, че никой не се моли България да пропадне

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 7 часа

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Протести парализираха транспорта в Гърция

Протести парализираха транспорта в Гърция

Свят Преди 10 часа

Работниците в сектора се отзоваха на призива на най-големите синдикати

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 11 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

30 души ранени на първомайски парад в Германия

30 души ранени на първомайски парад в Германия

Свят Преди 12 часа

Инцидентът е станал около 13:05 ч. местно време на път до Кандерн

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 12 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 13 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 13 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 13 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

Полковник: Така ще разберем, че F-16 са в Украйна

Полковник: Така ще разберем, че F-16 са в Украйна

Свят Преди 14 часа

Петр Черник: Противникът не е готов и не може да бъде готов да противодейства на тази машина

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 15 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 15 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 15 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София

<p>Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк (СНИМКИ)</p>

"Грехота е да носиш нещо подобно само веднъж": Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк

Любопитно Преди 15 часа

Синът на Лорън, Дейвид, изпълнителен директор на марката, коментира предизвикателството да се създават нови модели всеки сезон

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Свят Преди 16 часа

Адил е изправен пред две обвинения за публикуване на изображение в подкрепа на забранена организация в нарушение на Закона за тероризма

<p>ПП&ndash;ДБ отстраниха свой депутат</p>

ПП-ДБ отстраниха депутата Стоян Георгиев

България Преди 16 часа

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на "Продължаваме промяната"