0

"Шефът на "Булгартабак" криел данъци", съобщава на първа страница "Труд". Изпълнителният директор на предприятието Христо Лачев е обвинен за укриване на данъци. Той е уличен, че не е внесъл в бюджета 128 694,59 лева.

Цигареният бос е бил извикан в Националната следствена служба. Там следовател му е предявил обвинение за това, че като физическо лице не си е платил дължимите данъци за три години - в периода от 2004 до 2006 г. След разпит Лачев бил пуснат на свобода срещу 5000 лв. гаранция.

"Атанасов вече иска арест и за Румен Петков", отбелязва "Сега". Вътрешният министър да бъде арестуван, тъй като е извършил престъпление срещу правосъдието, поиска депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който беше в основата на скандала със задържането на заместник-шефа на ГДБОП Иван Иванов.

Същата е позицията и на бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов, който бе изслушан вчера и от официалната комисия "Куйович". Според Танов сръбският наркобос Будимир Куйович е бил експулсиран, защото е спрял да плаща на висши служители на МВР.

"Скоро ще избухнат далаверите в митниците", предупреждава в обширна статия в "Новинар" депутатът от ОДС Яне Янев. Според него скоро ще гръмне и проблемът с управлението на българските митници, които ще се окажат разграден двор на ЕС.

"Преди няколко години правителството на Кобургготски даде българските митници на британската фирма "Краун ейджънтс". В резултат на това далаверите в митниците стигнаха още по-фрапиращи нива. Сега повече от всякога в митниците продължават да царят хаос, безхаберие, огромни и безогледни кражби, за които думата "корупция" е нежен евфимизъм."

"Да не затваряме очи за най-последните събития, каза Доган", цитиран от "24 часа". За промени в статуквото, не само в правителството, заговори лидерът на ДПС. Той не навлезе в подробности за предстоящи министерски рокади, но пък поиска цялостна равносметка в коалицията "от гледна точка на най-последните събития" вероятно визирайки скандалите в държавата.

"Дават милион на малки фирми", съобщава "Стандарт". 1 млн. лв. ще раздаде на малки фирми Министерството на икономиката и енергетиката. Парите ще бъдат отпускани под формата на ваучери за 5000 или за 15 хил. лв. Те могат да се използват за развойна дейност, технически или научни решения. До 29 април малки фирми от производството могат да кандидатсктват за тях пред Агенцията за малки и средни предприятия.

"Брюксел иска от нас наказани за корупция", подчертава в интервю Меглена Кунева, български еврокомисар. Пред "Труд" тя пояснява:

"Директна намеса в начина на управление на една или друга страна не е почеркът на Брюксел. На нас ни е даден срок, в който да се справим с проблемите си. От нас се иска свидетелство за добро управление: документи, които да не поставят никакво съмнение за непрозрачност, ясни бенефициенти.

Брюксел иска от нас първо да разкрием случаите на измама, а след това те да понесат санкции. Иска да види, когато има злоупотреба за стотици хиляди, какво се случва с този човек.

Дали той продължава да си живее спокойно, плащайки само глоба, или има сериозно наказание. Трябва да убедим Брюксел, че ние знаем как да управляваме добре европейските пари и че у нас има хора, които могат да говорят на един и същи език с администрацията на Еврокомисията."

"До три месеца плащанията по САПАРД ще тръгнат", уверява в интервю за "Сега" депутатът от ДПС Юнал Тасим. Той уточнява, че средствата са спрени превантивно, а не въобще. България има възможност да усвои на 100% всички пари по САПАРД. Въпросът е докъде ще стигнат разследващите органи в България.

"Омаскаряването ще ни струва скъпо", отчита в интервю за "Стандарт" земеделският министър Нихат Кабил. Той е категоричен, че програмата САПАРД е успешна. Над 3500 са договорените проекти, инвестиционният ресурс е над 1,2 млрд. лв. Според министъра има сценарий за окепазяването на програмата.

"Целта на хората, които го разиграват, е непременно да постигнат политическите си цели - да вземат властта. Но не си дават сметка, че като подриват сега авторитета на държавата, после ще трябва да участват във възстановяването му."

"Признахме Косово, Сърбия си изтегля посланика", информира "Труд". Правителството реши да установи с Прищина дипломатически отношения на ниво посолство. Така страната ни стана 18-ата държава в ЕС, признала новата държава, обяви премиерът Сергей Станишев.

"Неизбежно е да има политическа реакция от страна на Сърбия на нашето решение и това е разбираемо и е обусловено от историята", посочи премиерът. Станишев увери, че са предприети достатъчно мерки за защита на българските граждани и на превозвачите ни, които пътуват през Сърбия, както и на фирмите ни, които работят там.

Външният министър Ивайло Калфин изрично направи уговорката, че изборът ни да признаем Косово не е търговия, в която залогът е евроинтеграцията на Сърбия срещу независимостта на Косово.

Посланикът на Сърбия у нас Данило Вучетич потвърди, че ще бъде извикан на "консултации" в Белград и че ще има протестна нота от външно министерство в Белград. "Казусът Косово в превод означава кой е за демократизирането на Европа и кой не е", коментира лидерът на ДПС Ахмед Доган.

"Нови тройни съюзи разделят Балканите", е анализът в "Монитор". Подчертава се, че признаването на независимостта на Косово от българското правителство е един от най-ярките актове, доказващи, че страната ни е достигнала ново ниво във външната си политика на Балканите и в Европа.

България, Унгария и Хърватия се явяват пионери на преодоляване на вътрешните противоречия в НАТО и ЕС чрез прилагане на формулата за съвместна позиция по конфликтен за страните членки проблем.

"Косово - новият балкански рай за малцинствата", е анализът в "24 часа". Според автора абсолютно неприемливи са манипулационните текстове на българската декларация. Смешно и унизително е да се твърди по-малко от месец след обявяването на независимостта, че албанците в Косово и новото им правителство се справят много добре с изпълнението на основните изисквания на плана Ахтисаари и правата на малцинствата са гарантирани.

"Навеждането чупи гръбнаци", коментира "Стандарт". България призна Косово в комплект с Унгария и Хърватия. Бяха забравени пресни декларации от последната декада, че не трябва да се допуска промяна на границите на Балканите. Беше избрана лошата компания на враговете на Сърбия, докато румънци и гърци бяха пренебрегнати.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Любопитно Преди 7 часа

Колоритната двойка е гост в новия епизод на подкаста “Един без друг”

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Свят Преди 7 часа

Лавров: Те "играят" пародия на преговори

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

Свят Преди 13 часа

Телевизията е обект на критики от Нетаняху

Папата поздрави православните християни с Великден

Папата поздрави православните християни с Великден

Свят Преди 14 часа

Той призова също: Да продължим да се молим за измъчена Украйна

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

България Преди 14 часа

Днес отец Йордан обяви една от иконите на храма "Св. Пантелеймон" за миротечаща

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

Свят Преди 15 часа

Според Хания палестинската групировка желае да постигне цялостно прекратяване на огъня

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Свят Преди 16 часа

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, беше нападнат от четирима неизвестни

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

Свят Преди 16 часа

Отделно той обяви, че правителството му е решило да закрие базирания в Катар новинарски канал "Ал Джазира"

<p>Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов</p>

Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов пред храма "Св. Александър Невски"

България Преди 16 часа

Великден е най-големият празник за всички християни, който е наричан празник на празниците

Почина американски пилот рекордьор

Почина американски пилот рекордьор

Свят Преди 16 часа

Той е претърпял тежка белодробна инфекция

<p>Русия съобщи за напредък&nbsp;на фронта</p>

Русия твърди, че е превзела село в Донецка област

Свят Преди 16 часа

През последните месеци Москва редовно обявява, че е установила контрол над малки населени места в района

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 17 часа

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 17 часа

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Снимката е илюстративна

Яйца, агнешко, козунаци: Рисковете за здравето, които крият богатите трапези по Великден

Любопитно Преди 17 часа

Преяждането може да дове­де до неприятни последс­твия, казва токсикологът от ВМА доц. Людмила Нейкова

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 18 часа

Те били укрити в режещи машини в товарен автомобил

<p>Истинско чудо: Тази нощ водата там добива силата да лекува болести</p>

В очакване на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината

Любопитно Преди 19 часа

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност в нощта на 5 срещу 6 май