0

К абинетът ще оцелее само чрез персонални смени, извежда "Труд". Въпреки, че лидерите на тройната коалиция отчетоха стабилност и ефективност в екипа на Сергей Станишев, едногодишното му управление е белязано с нестихващи скандали, отбелязва изданието и помества мнението на социолога Антони Гълъбов.

Според него една година след съставянето на екипа "Станишев" най-тревожна остава тенденцията към задълбочаване на недоверието в публичните институции и кризата на политическото представителство.

"Коалицията е отличник" - оценката е на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, която тя дала в Каварна, съобщава "Дума".

Правителството заслужава среден 3,

смята обаче "Капитал". Изданието е дало индивидуални оценки на всеки пункт от календара с постиженията на кабинета. Най-високо е оценена данъчно-осигурителната политика, а най-ниско - здравеопазването и приватизацията.

В интервю за "Труд" главният секретар на БЗНС Георги Пинчев коментира, че лидерът на ДСБ Иван Костов умишлено работи десницата да не се обедини.

Според него Костов съзнателно залага на губещата номинация на Неделчо Беронов. Цялата прокоба на номинациите се състои в омразата на ДСБ към Петър Стоянов и СДС, смята той.

"Море от пари към партиите"

е заглавието на статия в "Стандарт" по повод поправките в закона за политическите организации, изготвени от мнозинството в парламента.

Според тях партийните централи си премахват лимита за пари, които могат да получават чрез дарения. Досега частно лице можеше да дарява на партия веднъж годишно до 10 000 лв., а фирма - до 30 000 лв., припомня изданието.

"Партиите отварят широко врати за спонсорите си" извежда "Сега" на първа страница. Всекидневникът допълва, че Сметната палата ще проверява и огласява списъка с дарителите на политическите формации.

ЦРУ знае за тлъстите сметки на политиците ни,

твърди пред "24 часа" социологът Илия Божинов, член на Висшия партиен съвет. Той коментира, че политиката на БСП трябва да се коригира, защото избирателите на партията ще си отидат.

Според социологът БСП е изоставило лявото и стои зад едрия бизнес. Ще се опитаме да върнем управлението в правилния път, в посоката, която искат нашите членове, казва той.

Външна политика

Акцент в "Монитор" е прогнозата на американския политолог Бърнард Люис, публикувана във в. "Уолстрийт джърнъл". Според него на 22 август в Близкия изток ще избухне ядрена война. Конфликтът ще бъде подпален от Техеран, който ще нанесе удар по Израел.

С обширна статия, посветена на Фидел Кастро, "Дума" отбелязва неговата 80-та годишнина. "Търсачът на справедливост" е нейното заглавие.

Евроинтеграция

Три варианта за делене на държавата даваме на Брюксел, извежда "Сега". Посочва се, че междуведомствената работна група, която изготвя промените в районите за планиране, има три варианта за делене на държавата. Министерският съвет ще избере една от алтернативите и ще я съгласува с Евростат.

Сергей Станишев обвини бизнеса в некадърност,

изтъква "Новинар". Некадърно написани проекти, които показват капацитета и способностите на бизнеса ни, са причина да усвояваме едва 20% от парите на Европа.

Това обвинение към българския бизнес отправил вчера по време на парламентарния контрол премиерът Сергей Станишев, информира всекидневникът.

"Станишев призна за проблеми с усвояването на европарите" извежда "Сега", а "Дума" допълва, че от септември кабинетът започва широка информационна кампания за фондовете на ЕС.

Общество

"Събуват и обувки на летище София" е темата на "Труд". Ден след критичната ситуация на лондонското летище "Хийтроу" на софийския аеропорт е съвсем спокойно - на терминалите нищо не показва, че са въведени извънредни мерки за сигурност, отбелязва изданието.

В материала пише още, че са взети допълнителни мерки за сигурността на полетите, но всичко е организирано така, че да не притеснява пътниците. Публикуван е и списък на вещите, които могат да бъдат внасяни на борда на самолетите до Лондон. За мерките на летищата пишат всички издания.

"Лондонският заговор - мащабен, жесток и логичен" е материал на "Дейли телеграф" поместен в "Сега". Терористите планирали да убият 4 хил. души, пише "Монитор", позовавайки се на британския в. "Сън".

"Семейна афера в КАТ"

е водещото заглавие на "Труд". Ежедневникът пише за разкритата афера с регистрация на коли в столичния контролен орган по транспорта, оповестена от началника на Дирекцията за борба с организираната престъпност главен комисар Ваньо Танов.

В четвъртък бе разбита банда, която от три години се е занимавала с данъчни, митнически и документни измами, се посочва в статията. В редакционния си коментар вестникът пише, че е "гадно" синът и дъщерята на началника на КАТ да са забъркани в далавери, но МВР не е скрило срама, а го е извадило на светло.

Темата присъства във всички ежедневници. Пресата информира също и за наказания в Българските държавни железници, наложени от транспортния министър Петър Мутафчиев, заради закупен на лизинг автомобил.

"Наказаха прокурора по делото за парното" - така "Стандарт" оповестява, че главният прокурор Борис Велчев е отстранил прокурора Владимир Йорданов от делото за столичната "Топлофикация" заради немарливото му отношение към работата.

Продължават да ни крадат с парното,

твърди пред изданието изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите в България Павел Кърлев. Според него засечените от ревизорите нарушения в "Топлофикация"-София за 30 млн. лв. са само върхът на айсберга.

Кърлев смята, че трябва да се потърси отговорност за бездействието на държавните органи, довело до ощетяване на абонатите на дружеството.

"Новинар" се позовава на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и изтъква, че ако столичния кмет Бойко Борисов не активизира работата по оздравяване на "Топлофикация"-София до 11 септември, министърът ще предприеме всички законови мерки за преструктуриране на дружеството.

"Тъмните петна в аферата с "Топлофикация"" е анализът в "Монитор". Според него доста факти подсказват, че следствието срещу арестувания Валентин Димитров се протака сред медиен шум, който отвлича вниманието. От защитник на правата на гражданите властта се превръща в пряк участник на разграбването, коментира и седмичникът "Капитал".

Велчев чака идеи срещу корупцията,

пише "Дума". Много ми се иска прокурорите и магистратите да имат поведение, лишено от външна показност, което да изключва усещането за корупция, са думите на Борис Велчев, цитирани от изданието.

Пресата информира за посещението на президента Георги Първанов в Стара Загора. След срещата му със страните по спора за обгазяването на града станало ясно, че военният полигон "Змейово" ще бъде ремонтиран през септември, а персоналът му - подложен на медицински тестове, съобщава "24 часа". Вестникът пише, че президентът е препоръчал на старозагорци да продължат гражданския контрол над полигона.

Светила на медицината ще преглеждат без пари,

оповестява "Дума". Български и чуждестранни специалисти от областта на онкологията ще преглеждат пациенти безплатно или на символични цени. Очаква се това да стане в края на следващата седмица в Международния онкологичен консултативен център. Вече се правят безплатни прегледи на пациенти със злокачествени образувания от цялата страна.

Затварят 5 столични булеварда от днес, информира "Труд" за започващите основни ремонти на редица столични булеварди. Билбордове на входните точки на София ще показват затворените за движение улици.

Спах нормално, не сънувах финала, споделя новата европейска шампионка на 400 м Ваня Стамболова пред "Труд". Всички издания отбелязват победата на българската лекоатлетка в Гьотеборг.

Обширен материал за консумацията на сладолед помества "24 часа". Вестникът пише, че продажбите на леденото удоволствие през лятото възлизат на 80 млн. лв., като на човек се падат по 1,5 кг.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 52 минути

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 1 час

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 1 час

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 1 час

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 2 часа

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 2 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 2 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 2 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 3 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 3 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 3 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 3 часа

Трите модела идват в България през май

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

Свят Преди 3 часа

ЕК представи данни за общо четири наказателни процедури срещу нашата страна

<p>&quot;Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни&quot;&nbsp;</p>

Мария Захарова: Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни

Свят Преди 3 часа

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган проведе първа среща с лидера на опозицията

Свят Преди 3 часа

Срещата се състоя на 23 април, след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 3 часа

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години