0

"Станишев сред най-харесваните политици" - с това заглавие излиза днес "Дума". След като една година е начело на управлението на страната, премиерът вече е на едно от челните места в класацията на одобряваните политици, изтъква вестникът, като се позовава на данни от последното изследване на "Галъп интернешънъл".

Посочва се още, че БСП не само запазва лидерската си позиция сред партиите, а качва доверие.

Всеки трети иска да гласува за Първанов,

извежда в друго заглавие ежедневникът, а в интервю за "Дума" политологът Мария Пиргова коментира, че държавният глава няма проблеми с левицата.

Енигматичният 8-странен формат на десните партии, които трябваше да се обединят зад обща кандидатура за президент, вчера безславно се разпадна, коментира в друг материал изданието.

Символичният му край (на формата) стана факт, когато лидерът на СДС Петър Стоянов обяви, че след последната среща разговорите са влезли "в задънена улица" и има доста сериозни различия между участниците във формата, посочва "Дума".

За отношенията между десните партии пише и "Стандарт". Стоянов затръшна вратата на Костов, извежда в заглавие ежедневникът.

Позовавайки се на споменатото проучване на "Галъп интернешънъл", "Монитор" оповестява, че Бойко Борисов остава политикът с най-висок рейтинг в държавата.

Втори след кмета на София е президентът Георги Първанов, а трети - министърът на културата Стефан Данаилов.

С най-ниски рейтинги са политиците Ахмед Доган,

Волен Сидеров, Анастасия Мозер, Иван Костов и Цветелин Кънчев, отбелязва вестникът.

Симеон владее незаконно дворците, твърди в интервю за "Труд" председателят на комисията по царските имоти Пламен Ранчев. По думите му само закон може да благослови тази реституция.

Интервю по темата с Пламен Ранчев помества и "24 часа". Тук той изтъква, че царските имоти са още на държавата.

В интервю за "Новинар" пък бившият областен управител на София-област и настоящ депутат от НДСВ Олимпи Кътев се обръща към ДПС да не изпада в неловки ситуации по темата. Според него непремерените действия застрашават управляващата коалиция.

По темата за царските имоти е и интервюто в "Стандарт" с народния представител от Коалиция за България и член на парламентарната комисия за царските имоти Надка Балева. Според нея Симеон Сакскобургготски трябва да ги напусне.

Пресата информира че първите 108 българи, евакуирани от Ливан, са се върнали в България. Групата, в която имаше 38 малки деца, пристигна във Варна в 10,40 ч. със самолет от сирийския град Алепо, отбелязва "Труд".

В друга дописка се цитира министърът на външните работи Ивайло Калфин, който при завръщането си от Лондон съобщил, че между 50 и 70 българи остават в Ливан след евакуацията, организирана от страната ни. Поместени са и споделените

притеснения и впечатления на завърнали се.

"24 часа" пък публикува снимки от пристигането в кипърското пристанище Ларнака на 27 евакуирани българи, превозени с френски кораб. Хората разказват пред изданието какво са преживели в Ливан.

Същото издание цитира изпълнителния директор на агенция "Пътища" Веселин Георгиев, според когото от 2007 г. с винетки ще се пътува само по магистрали и първокласни трасета.

Падането на таксата за второкласните и третокласните пътища е по изискване на ЕС, посочва всекидневникът и помества интервю с Веселин Георгиев по темата.

Всички вестници съобщават за откритото огнище на птичи грип край Джебел. "Труд" разказва, че 480 кокошки и пуйки в джебелското село Слънчоглед са се разболели.

Посочва се, че вирусът се появил още на 11 юли, когато умрели три птици, но ветеринарите не познали болестта. Едва на 19 юли били анализирани три проби по бърз френски тест, една от които показала зараза от птичи грип.

През следващите дни се очаква лабораторно да бъде установено дали щамът на вируса е опасният за хората H5N1, или е смъртоносният само за птиците H2N1, уточнява изданието.

"24 часа" информира, че до края на годината половин милиард лева ще постъпят в Сребърния фонд, който ще подпомага пенсионната система. Това съобщила министър Емилия Масларова, след като правителството приело проектозакона за функционирането на фонда.

Посочва се, че от догодина във фонда ще постъпват 50% от приходите от приватизация, внесени в хазната и 10% от излишъка на държавния бюджет.

Тестът за гимназиите ще е със 100 въпроса -

това е темата на "Труд". Според материала от следващото лято в елитните гимназии ще се приема с национален тест от 100 въпроса, като половината от тях ще са по български език и литература, а останалите 50 - по математика.

Велчев отказа да е рефер между МВР шефа и Борисов, извежда "Сега". Разправията между вътрешния министър Румен Петков и столичния кмет Бойко Борисов за това потулван ли е сигнал срещу бившия директор на "Топлофикация"-София Валентин Димитров ядоса главния прокурор, коментира изданието.

Изтъква се, че обвинител №1 призовал политиците и институциите в страната да се въздържат от замесването на прокуратурата в политически спорове.

Зам.-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини коментира пред "24 часа", че Велчев действа смело и че той ще го подкрепя.

Полицията свърши доста работа, ред е да се активизира правосъдието, казва Фратини.

На скандала с източването на пари от "Топлофикация"-София

е посветен и анализът в "24 часа". За пръв път видяхме перфектната схема за точене на фирми, коментира авторът Красимир Цигуларов.

Според коментара на "Сега" случаят "Валентин Димитров" вече не е скандал за нагли злоупотреби, а само епизод от политическата борба между един кмет и една управляваща партия.

С водещото си заглавие седмичникът "168 часа" съобщава, че обвиненият в пране на пари директор заплашвал, че може да проговори. "Топлофикационни удари" е акцентът и в "Дневник".

"Труд" информира, че японски специалисти ще открият в София център за изучаване на човешкия геном. Това е най-съвременната тенденция в медицината и правителството на Япония вече е инвестирало 1 мрлд. долара за изграждането на такъв център в Токио, обяснява вестникът.

Отнемат българските имоти на американски наркобос, пише "Монитор". Позовавайки се на директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ваньо Танов, всекидневникът информира, че е разкрита престъпна схема, чрез която се перат милиони от трафик на наркотици.

В страната ни бил изпратен мъж с жителство в САЩ и Великобритания, който трябвало да вложи мръсните суми в недвижими имоти. Помагали му четирима българи и адвокат.

Невъзможно е германски президент да е бил свързан със службите

- тези думи на Йоахим Гаук, председател на "Асоциация срещу забравата" са изведени в заглавие от интервюто му в "Монитор".

Той коментира, че само пълното отваряне на архивите на бившата Държавна сигурност у нас би показало дали е имало "добри" и "лоши" агенти.

Йоахим Гаук е един от участниците в международната конференция по темата за отварянето на архивите на тоталитарните тайни служби, провела се в НДК.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Пожар избухна на остров Крит, евакуирано е селище (СНИМКИ)</p>

Пожар избухна на остров Крит, евакуирано е селище

Свят Преди 3 минути

Огнеборците се опитват да предотвратят разпространението на огъня, но усилията им са затруднени от ветрове със сила девета степен по скалата на Бофорт

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Свят Преди 20 минути

Шарл Мишел призова за "много по-голяма" бдителност и "много по-голямо" сътрудничество пред опитите за намеса на чужди сили

Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (ВИДЕО)

Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (ВИДЕО)

Любопитно Преди 48 минути

Това се случи по време на участие в Детройт

<p>Пропалестински протест в Йейл и Нюйоркския университет, има арестувани (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Пропалестински протест в Йейл и Нюйоркския университет, има арестувани

Свят Преди 49 минути

Полицейските репресии се случиха, след като Колумбийският университет отмени присъствените занятия в отговор на протестиращите

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

България Преди 1 час

Григорова заяви, че предопределящо за решението ѝ да участва в предстоящия вот е била огромната гражданска енергия по време на местните избори

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Любопитно Преди 1 час

Ето някои от най-горещите момичета на прогнозата за времето

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Свят Преди 1 час

Министърът и неговото ведомство отказаха коментар по случая

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Свят Преди 1 час

Без военната и финансова помощ от други държави Украйна няма никакъв шанс да оцелее в тази битка

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Свят Преди 1 час

Твърди се, че мъжът е Помощник на германски крайно десен политик, който ще участва в изборите за ЕП

<p>Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за смъртта на Ани и Явор</p>

Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за катастрофата с две жертви на "Сливница"

България Преди 2 часа

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото

<p>Нова мярка срещу разпространението на коклюш в България</p>

Ваксината срещу коклюш ще бъде прилагана месец и половина след раждането

България Преди 2 часа

Това решение бе взето на среща днес между Димитър Главчев, д-р Галя Кондева, Емилия Лазарова и доц. Ангел Кунчев

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

България Преди 2 часа

Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете хванали болестта от северноамерикански елени, заразени с хронична болест на изтощение

<p>Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради Тейлър Суифт</p>

Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради песен на Тейлър Суифт

Любопитно Преди 2 часа

43-годишната Кардашиян все още не е коментирала ефекта на песента върху социалните ѝ медии

коклюш

Първи случай на коклюш във Велико Търново

България Преди 2 часа

Диагностициран с болестта е 17-годишен младеж

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 2 часа

Корнелия Нинова коментира, че тръгват с амбицията да печелят доверието на хората