0

"Румен Петков искаше да лъжесвидетелствам срещу Маргините", заяви Евелин Банев-Брендо пред Нова телевизия днес.

В предавенето на Георги Коритаров героят от подземния свят Брендо обясни, че бил поканен на среща от някогашния министър на вътрешните работи, сега депутат от БСП, чрез писмо.

Предложението му е било отправено в колата на Румен Петков лично от него, в присъствието на шофьора на министъра.

Това се случило в "Лозенец" пред ресторант "Под липите".

Името на Евелин Банев нашумя след побоя на Огнян Стефанов. Пребитият журналист казал на разследващите, че преди да бъде нападнат е имал среща в ресторант "Кипарисите" с Брендо.

Обвиненията срещу себе си за пране на пари Банев си обяснява с отказа да изпълни поставената му от вътрешния министър задача.

Той разказа също, че неговият някогашен съкилийник в затвора Валентин Цеков Димитров е подписал декларация, в която заявява, че е бил притискан от прокурорите Бойко Найденов, началник на Националната следствена служба (НСлС), и Маргарита Попова, говорител на главния прокурор, да даде фалшиви показания по делото срещу самия Брендо.

В студиото тази информацията беше потвърдена по телефона от Димитров, който допълни, че се страхува за себе си след отказа.

Брендо твърди, че е изпълнявал ролята на посредник при набирането на рекламодатели за сайта frognews.bg на Огнян Стефанов и Младен Мутафчийски от самото му създаване.

Това била причината за срещата му с Огнян Стефанов непосредствено преди побоя над журналиста.

Според Банев, който станал свидетел на посегателството, нападателите са били 8-10 човека, облечени с тъмни дрехи. Групата е действала професионално.

Той не е успял да види ясно лицата им, въпреки че са били без маски заради тъмнината.

В основата на нападението стои засегната от сайта "Опасните" страна, смята Брендо. "Истината няма да излезе наяве, защото в дъжавата цари хаос и всеки иска да се добере до властта" - твърди някогашният затворник.

Пред водещия Коритаров Брендо се закле, че говори "истината и само истината".

Пред репортер на Нова телевизия Бойко Найденов и Маргарита Попова категорично са отрекли описаното в нотариално заверената декларация на Димитров.


Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@