0

Горанов: Никога не съм се питал защо ме харесват. Дойдох във "Вот на доверие" заради самата игра и заради Гарелов, когото много уважавам още от годините, когато беше Мистър Панорама.

Стремя съм се през тези шест седмици да бъда полезен на хората, с които играя. Според мен всеки е осъзнал, че такава телевизионна игра има последствия. Ако успееш да убедиш хората за една седмица какъв си, какво умееш, за какво мечтаеш, животът ти се променя. Трябва да си наясно с това.

- Възможно ли е политик да получи такова високо доверие?

Гарелов: Не. При нас са участвали политици и други авторитети, които с много голямо огорчение откриват, че не се ползват с толкова голяма популярност, колкото са предполагали.

Започват да ни обвиняват в манипулации, включително и един нашумял в последната кампания, когото зрителите поставиха на предпоследно място.

Горанов: Може би политиците преиграват.

Гарелов: Те искат на всяка цена да победят, а Орлин сякаш не полага усилия и от самосебе си печели.

- Г-н Горанов, не играете ли за победа? Нямате ли кауза?

Горанов: Разбира се, че имам кауза, но ще я разберете, когато изляза от играта. Ще кажа само, че искам да вляза в Европа достойно, не като подстриган таралеж.

- Откога се познавате?

Горанов: Откакто се помним.

Гарелов: Известните хора никой не ги запознава. За първи път се почувствах поласкан, когато срещах хора от по-старото поколение, които за мен са били кумири, като Йордан Радичков, легендарен футболист като Иван Колев. Те ме спираха на улицата и ми говореха на "ти", все едно сме се познавали винаги.

- Как ви възприемат като водещ на шоу?

Гарелов: Струва ми се, че в началото по-трудно. Аз също не бях се адаптирал, не бяхме изпипали докрай играта. Сега вече мисля, че всички тотално признават, че съм се справил и стоя добре.

Новото е, че за първи път има почитатели на 12-13 години, навсякъде раздавам автографи на тийнейджъри.

Горанов: Това е много хубава таргет група, браво.

- Орлине, на теб как ти харесва повече Гарелов - като водещ на шоу или като Мистър Панорама?

Горанов: Една участничка, вечната студентка Кристина, уникален модел, живее от 18 г. във Франция, каза, че води много професионално. Тя има представа за тези предавания в другите страни и това бе сериозно признание за Гарелов.

- Преди Орлин рекордьорът във "Вот на доверие" беше Ивайла Бакалова. Красивите жени печелят ли повече симпатии?

Гарелов: Красотата определено печели. Не виждам нищо ненормално, хората все пак искат да виждат красиви лица. Има и красиви, но глупави. Дори леко вотът им да отскочи в началото на седмицата, после си идва на мястото.

- Значи зрителят е разумен, не се поддава само на красотата?

Гарелов: Разумен е. Някои смятат, че успехът на попфолк звездите е гарантиран. Да, ама в предаването имаше няколко попфолкзвезди от много голяма величина, но не им се получи.

Горанов: Красотата наистина е с няколко гърди напред. С развитието на играта обаче всичко си идва на мястото. Защото красотата е преходна, тя е като хубавата дреха. Хората оценяват вътрешната красота, аурата.

Гарелов: Митът, че красивите жени са глупави, обаче се разби. Моята съпруга примерно, която е журналист, досега говори с възхищение за представянето на Ивайла Бакалова.

Ще припомня, че отборът от четирите миски, които играеха тогава, постави рекорд, като спечели за един ден 15 хил. лева.

Щяха да поставят пълния рекорд от 20 хил., ако Петър Берон не се беше уплашил и не беше касирал.

Аз промених представите си за тези момичета - те са умни, имат своите страдания и болки, много от тях изпълняват благотворителни дейности, въобще не са за подценяване.

- Защо в началото на "Вот на доверие" тонът беше агресивен?

Гарелов: Имате предвид миналото лято, това е малко след началото. Един ден се случи нещо - един участник обиди жена и тя се разплака. Отидох при нея, утешавах я и се получи драма.

На другия ден много спорихме дали да излъчим този момент. Аз исках да го покажем, но режисьорът или сценаристът, не помня, каза, че ще дадем лош пример. Това беше вододел, при който взехме решение, че ако сме близо до риалти шоу, трябва да показваме нещата такива, каквито са.

Затова поканихме много провокативни фигури, търсихме и бързо качване на рейтинга. Донякъде ги оставях да се атакуват, давах известна свобода, но докато не се засегнеше човешкото достойнство заради полова ориентация или етнос.

Получиха се страхотни стълкновения. После някак това отшумя, вече търсим по-веселия и по-човешки тон.

- Орлине, как реагираш, когато те провокират или те обиждат?

Горанов: Лошото е, че не винаги успявам да запазя самообладание, като всеки нормален човек имам лимит на търпението. Обикновено обаче бягам от такива ситуации, защото всяка прибързана реакция води до други негативи след това.

Убеден съм, че от всяка ситуация има мирен и цивилизован изход. Най-лошият съветник са афектът и емоциите.

- Къде са по-истински хората - в "Панорама" или във "Вот на доверие"?

Гарелов: Във "Вот на доверие", тук е животът, хората. Дори някой да се опитва да бъде не това, което е, има много изненади, различни ситуации. Фалшивото не върви, веднага изпъква.

В началото на прехода, онзи романтичен период, нашите политици бяха истински - неовладени, нескопосани, но истински. Покойният Стефан Савов плачеше в ефир, когато обяви, че напуска СДС.

После обаче политиците се излъскаха и до такава степен започнаха да говорят празни приказки, че се чувствах като човек с желязна маска.

Накрая жена ми каза: "Иване, ти повече не трябва да водиш това предаване, защото ти личи отношението към политиците, гледаш ги с презрение." А аз мислех, че съм желязната маска.

- Какъв е събирателният образ, който българите харесват?

Гарелов: Подкрепят борещия се, този, който показва самочувствие, но не е агресивен спрямо другите. Уважават неговата кауза. Най-голямата изненада за мен е, че българинът вече не се стреми към оцеляване.

Никой не е дошъл да плаче и да иска пари. Хората искат да спечелят пари, за да направят с тях бизнес, да успеят в живота повече, да вървят напред. Когато изложат такава кауза, получават много висока подкрепа. Защото българите не понасят фалша и празните приказки, демагогията.

Събирателният образ е Орлин Горанов. Искат да е красив, умен, да се владее.

Горанов: Айде стига, като за умрял говориш - или добро, или нищо.

Гарелов: Факт е, че много авторитети, които се имат за много популярни, дойдоха при нас и се провалиха. Въобразяват си, че са харесвани, но едно е медиите да те показват, а друго е в играта, когато настъпва часът на истината. При нас няма измама, всичко е електроника.

- Обвиняват ли ви в манипулации?

Гарелов: Българинът е недоверчив, винаги подозира нещо. За певицата Бони примерно подозираха, че сме нагласили нещата. Освен че два пъти победи на финал, тя дари парите на един пенсионер. Аз самият се разплаках в този момент. Как да го измислиш това?

- Г-н Гарелов, бихте ли играли във "Вот на доверие" с друг водещ?

Гарелов: Бих играл само при един друг водещ - Слави Трифонов. Не защото ми е работодател. Това е като при хората, които се занимават с хазарт и им е забранено да играят.

Аз вече толкова добре познавам играта ,че ако застана от другата страна, трябва да имам много ловък водещ, за да стане интересно. Иначе няма да бъда истински. Сега съм такъв - забавлявам се искрено, а ако застана от другата страна, ще бъда скован.

Някой трябва много да ме респектира и провокира, за да вляза в противоборство.

- Орлине, би ли водил такова предаване?

Горанов: Не. Водещи трябва да са професионалисти като Гарелов, които са се доказали. Щастлив съм, че този човек всеки ден е по два пъти в къщите на хората. Аз също се радвам на този успех - вече съм господин 1051.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Любопитно Преди 4 минути

Открехваме и малко за основните кризи в семейния живот в следващите редове

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Вдъхновени истории Преди 58 минути

Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България

<p>На фона на обвинения в корупция: Зеленски с нови рокади в Украйна&nbsp;</p>

На фона на обвинения в корупция: Зеленски уволни високопоставен служител на СБУ

Свят Преди 1 час

Зеленски обеща да продължи стриктната борба с корупцията и присвояването на държавни средства

<p>След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия (ВИДЕО)</p>

След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия

Свят Преди 1 час

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне демонстрантите

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

България Преди 2 часа

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 2 часа

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 2 часа

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>&quot;Съобщават на околния свят за своето страдание&quot;: Растенията също крещят&nbsp;</p>

Проучване доказа, че растенията също крещят

Любопитно Преди 3 часа

Интересни факти за растенията може да прочетете в следващите редове

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Любопитно Преди 3 часа

Цюрих често се пренебрегва като междинна спирка между летището и зимните курорти

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 3 часа

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 3 часа

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

България Преди 3 часа

Той призовава хората да не купуват стикери с изображения на свещени символи за украса на яйца

На каква възраст считаме някого за "стар"

На каква възраст считаме някого за "стар"

Любопитно Преди 3 часа

Според изследване в днешно време мислим, че старостта започва по-късно, отколкото преди

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 8° и 13°

Снимката е илюстративна

Слънчево изригване спря радиокомуникациите

Технологии Преди 3 часа

Райони в тихия океан останаха за кратко без покритие