0

"Калфин нарушил закона заради скандалния лобист", коментира от уводната си страница "Сега" и посочва, че договорът е подписан преди да бъде представено свидетелство за съдимост, а то трябва да бъде неотменна част от документацията.

"Калфин си призна за парите", отбелязва по темата "Монитор" и допълва, че фирмата на Шевес е трябвало да получи малко под 1,5 млн. лв. за лобирането в ЕС в полза на България.

Вероятно следващата седмица ще бъде внесен вотът на недоверие към правителството заради наводненията, иницииран от ОДС, съобщават вестниците.

"Мозер подкрепи Надежда зад гърба на Стоянов", коментира "Труд" и посочва, че шефката на БЗНС-НС е издигнала бившата синя лидерка Надежда Михайлова за втори мандат като зам.-председател на Европейската народна партия.

Председателят на СДС Петър Стоянов заяви преди седмица, че партията му няма да номинира Михайлова.

От ДСБ и СДС определиха настояването на президента Георги Първанов за разтрогване на договора между МВнР и спечелилата конкурса за лобизъм офшорка "Ай Джей Интернешънъл" като "реакция на човек с гузна съвест", пишат всекидневниците.

"Областни от БСП поискаха от Емел Етем повече права при криза", отбелязва "Сега" и в подзаглавие уточнява, че те били възмутени, че сега функциите им са сведени до преподписване на сключени от кметовете договори.

"В сезона на пороите МВР би тревога за пожари", коментира "Дневник" идеята на вътрешния министър Румен Петков да се създадат организация и превантивни мерки срещу пожарите.

"Разрив между БСП и ДПС заради постове", пише "Монитор". Скандалите били заради шефски места в София и в смесените региони.

"Сега" научил, че проблемът за разпределението на властта в Кърджали ще се решава от двете партии на високо ниво. От БСП в преговорите ще участват Димитър Дъбов и Румен Петков, а от ДПС - Лютви Местан и Емел Етем.

"Новинар" добавя, че в разговорите ще и участва и представител на НДСВ - зам.-председателят на партията Пламен Панайотов.

"Обръчите от фирми са само в облото ви мислене", извежда "Труд" от интервюто си с министъра на земеделието и горите Нихат Кабил. Според него на този етап няма логика горите да са извън министерството.

Министър Кабил смята още, че се истеризира проблемът с предпазните клаузи на ЕС.

"Парламентът угоди на ЕС - коригира текст в конституцията", коментира "Сега" и посочва, че вчера парламентарната комисия за поправки в конституцията прие на трето четене измененията в основния закон.

Корекциите се наложиха заради съмненията на евроексперти, че изпълнителната власт може да се меси в работата на съдебната.

Утре депутатите ще гласуват поименно окончателното приемане на третата поправка, отбелязва "24 часа" и допълва, че текстовете ще се гласуват ан блок.

"Дневник" цитира еврокомисаря по разширяването Оли Рен от интервю пред Ройтерс: "На българския парламент му предстои решително гласуване по промените, които могат да повлияят позитивно върху възможностите за ефективна борба с корупцията".

Според Рен България трябва да побърза с промените в конституцията за съдебната власт, за да улесни ЕС около детайлите около присъединяването.

Кабинетът си търси алиби за автомагистрала "Тракия", смята депутатът от ДСБ Иван Иванов. Това казва той в интервю за "Стандарт".

Според него съдът не е посмял да каже дали правителственото решение е законно. Сега топката е в новия главен прокурор, твърди Иванов.

Борбата с корупцията и установяването на корумпирани държавни служители ще е приоритет в работата на НСБОП, заяви ген. Ваньо Танов на годишния отчет на службата, посочва "Сега".

"Монитор" извежда, че има две нови мафиотски групировки, свързани с високопоставени хора от държавната власт, които "тормозят България".

Целта ни е "високата корупция", казва в интервю за "Дневник" Георги Кювлиев, ръководител на отдела за борба с корупцията и организираната престъпност във Върховната касационна прокуратура.

Той посочва, че са изградени ясни критерии за делата и проверките, които ще наблюдава отделът. По думите му за големите началници много трудно се събират доказателства за корупция.

В интервю за "Труд" министърът на вътрешните работи Румен Петков определя като голям знак новосформираното звено в Главната прокуратура.

Най-голямата ми лична болка е бруталното убийство в Пазарджик на двете сестри, признава министърът. Обявихме скандала около АЕЦ и депутата Йордан Костадинов, за да не ни обвинят, че крием депутат, допълва още Румен Петков.

България ще влезе в ЕС от 1 януари 2007 г., заявява убедеността си пред "24 часа" депутатът от ДПС Касим Дал. Лидерът Ахмед Доган каза, че няма да има големи промени в ръководството, сигурно то ще се разшири, посочва още Дал.

Министър-председателят Сергей Станишев предупреди в Хелзинки финландския си колега Мати Ванханен, че отлагането на членството ни в ЕС ще разочарова българите и ще има отрицателен ефект върху стабилността на Западните Балкани, пише "Сега".

Станишев беше на работно посещение в скандинавската страна.

На срещата между двамата Ванханен отбелязал, че страната му иска да приветства България като пълноправен член на ЕС след броени месеци и категорично смята да отвори трудовия си пазар за българи от 1 януари 2007 г., посочва "Дума".

Премиерът изпраща днес за Ирак ротата ни, която ще пази ирански бежанци в лагера "Ашраф", съобщава в. "Българска армия". На церемонията в Казанлък ще присъстват военният министър Веселин Близнаков и първият зам.-началник на Генералния щаб вицеадмирал Петър Петров.

Изданията отбелязват за два случая на деца, заразени с полиомиелитен вирус с ваксинален произход в Бургас.

Директорът на здравната каса Иван Букарев съобщи, че касата спира програмите за безплатни лекарства при неврологични усложнения на диабета и за пациенти след инфаркт, информира "24 часа".

Един орган ще следи правилата и провеждането на търговете за лекарства на здравната каса, държавата и болниците, допълва в друг материал "24 часа".

От 1 април в София ще бъде въведено видеонаблюдение, обявява в интервю за "Труд" директорът на СДВР ген. Румен Стоянов. С новата система се цели предотвратяване на различни видове престъпления, уточнява той.

Оригинален къс от Берлинската стена получава като дарение София от кметството в германската столица, съобщава под глава "Новинар". Отломката ще бъде поставена пред НДК.

"Топлофикация София" няма загуби заради повишената цена на природния газ и непроменената цена на топлоенергия, каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов, цитиран от "Дума".

Софиянци получават в пощенските си кутии призиви да не плащат парното, отбелязва "24 часа".

Шушулов обявил, че в неговата кутия също има такова писмо. Заместник-председателят на комисията Игнат Томанов подозира Федерацията на потребителите, а шефът й Павел Кърлев отрече, пише още "24 часа".

В анкета на "Галъп Интернешънъл" 45% от запитаните смятат, че средното образование се нуждае от цялостна реформа, защото изискванията днес са други, а не само от пари и държавна подкрепа.

46% от участвалите в допитването са на мнение, че основните проблеми на средното образование са, че всеки министър прави някаква реформа, проблем в дисциплината са посочили 38%, а 29% смятат, че училището и учителите нямат никакъв авторитет.

Представителите на основните вероизповедания у нас създават инициативен комитет, който ще заседава постоянно и ще определя темите и датите на бъдещите съвместни инициативи на вероизповеданията, съобщават изданията.

"Ще има привилегии и за дребните инвеститори", обявява "Сега" и пояснява, че държавата ще поощрява инвестициите на дребни фирми, но когато са насочени към реалното производство.

Липсата на регистър на строителните фирми води до разширяване на сивия сектор в бранша, което касае изключително много държавата и икономическите субекти. Това казва пред "Дума" председателят на софийската структура на Българската строителна камара Венелин Терзиев.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Майката на Митко се прибира в къщи, отваря вратата на хола и ахва: - Митко, какво става тук бе мойто момче - музиката е силна,…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Тръмп премахна публикация, споменаваща "обединен райх"

Тръмп премахна публикация, споменаваща "обединен райх"

Свят Преди 5 минути

Предизборният щаб на Байдън разкритикува използването на думата

Ще вдигнат с 290 лева заплатите на преподавателите в държавните университети

Ще вдигнат с 290 лева заплатите на преподавателите в държавните университети

България Преди 33 минути

През миналата седмица МОН преведе по сметките на университетите наличните 39 млн. лв. от бюджета

НС освободи заместник-председателя на КФН

НС освободи заместник-председателя на КФН

България Преди 2 часа

След гласуването на оставката, извънредното пленарно заседание беше закрито

<p>Калин Стоянов: Цената на един купен глас е между 50 и 100 лв., най-много са в Бургас и Варна</p>

Калин Стоянов: Цената на един купен глас е между 50 и 100 лв., най-много са в Бургас и Варна

България Преди 2 часа

Десетки лица бяха задържани при специализирана акция срещу нарушителите на изборните права

Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент

Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент

България Преди 2 часа

Иванов: Коалицията ни е стабилна, защото имаме ясни каузи – да не допуснем г-н Пеевски да консумира повече власт

Признава ли Русия Зеленски за президент на Украйна?

Признава ли Русия Зеленски за президент на Украйна?

Свят Преди 2 часа

Снощи изтече петгодишният мандат на Зеленски

Дарби, Великобритания

Кой е най-разочароващият за туристи град във Великобритания

Любопитно Преди 2 часа

Ще познаете ли кой "спечели" класацията измежду цели 62 дестинации?

Защо Йордан и Бети са доволни от своето трето място във финала на “Един за друг”?

Защо Йордан и Бети са доволни от своето трето място във финала на “Един за друг”?

Любопитно Преди 2 часа

В подкаста “Един без друг” Елизабет и Йордан споделиха дали правилната двойка е спечелила финала на “Един за друг”

Дъщерята на Еминем се омъжи, сподели танц с баща си (СНИМКИ)

Дъщерята на Еминем се омъжи, сподели танц с баща си (СНИМКИ)

Любопитно Преди 3 часа

Тя сключи брак с любимия си Евън Макклинток, с когото се срещаше около 8 години

Пеевски: Асен Василев искаше да е вицепремиер, а после премиер. Христо Иванов искаше да е президент

Пеевски: Асен Василев искаше да е вицепремиер, а после премиер. Христо Иванов искаше да е президент

България Преди 3 часа

„ПП-ДБ са обрасли с кешове и пудели”, каза председателят на ДПС

ЕС прие план за замразените руски активи

ЕС прие план за замразените руски активи

Свят Преди 3 часа

Текстът трябваше да получи само формалното одобрение на министрите

Опасна ли е турбуленцията: Всичко, което трябва да знаете

Опасна ли е турбуленцията: Всичко, което трябва да знаете

Свят Преди 3 часа

Пилотите казват, че има два основни вида турбуленция

д

Състоянието на блъснатата в София жена е критично след операцията

България Преди 3 часа

Неврохирурзите в ИСУЛ три часа са оперирали пострадалата

Бела Хадид излезе в разголен тоалет на фестивала в Кан (СНИМКИ)

Бела Хадид излезе в разголен тоалет на фестивала в Кан (СНИМКИ)

Любопитно Преди 3 часа

27-годишният фотомодел присъства на премиерата на филма „Стажантът“, посветен на кариерата на младия Доналд Тръмп

<p>Кой е най-полезният чужд език за българите</p>

Кой е най-полезният чуждестранен език за българите

България Преди 4 часа

Виж изненадващите резултати от проучването