Новата серия фотоапарати Lumix
Източник: netinfo
0

Panasonic с гордост представя най-новата серия фотоапарати на LUMIX – там, където интелигентността и функционалността срещат компактността.

Panasonic LUMIX DMC-TZ20 и DMC-TZ18 включват ползващата се със световна слава серия Traveller Zoom с разширено 16-кратно приближаване и GPS функция.

Елегантният LUMIX DMC-FX77 представлява най-добрата комбинация от скорост и модерен външен вид, докато DMC-FT3 спомага за улавянето на най-добрите, незабравими мигове от фотографите, снимащи на открито.

Panasonic LUMIX DMC-TZ20

От началото на 2006 г. насам серията LUMIX TZ е въплъщение на идеалния сред фотоапаратите партньор за онези, които обичат да пътуват и за нищо на света не биха искали да пропуснат кадър.

Новата разработка TZ20 предлага високочувствителен 14,1-мегапикселов MOS сензор с мощно 16-кратно оптично приближаване, което може да бъде подсилено допълнително благодарение на Интелигентната резолюция (Intelligent Resolution) и Интелигентното приближаване (Intelligent Zoom).

Компактният и мощен обектив LEICA DC VARIO-ELMAR предоставя 26 мм ултра широкоъгълен до 384 мм телеобсег (еквивалент на 35 мм фотоапарат).

Тази уникална система от лещи съдържа изключително нискодисперсионно стъкло (Extra Low Dispersion), асферични елементи и нововъведението Нанопокритие (Nano Surface Coating) за отчетливи, ясни и пълноцветни изображения. Оптическият обхват може лесно да се разшири до 21х благодарение на функцията Интелигентно приближаване (Intelligent Zoom).

Новият 14,1-мегапикселов MOS сензор и най-новият процесор за изображения Venus Engine FHD са причината за високата скорост и чувствителност.

Благодарение на високоскоростната технология за излъчване на сигнали, LUMIX DMC-TZ20 заснема по 10 кадъра/сек при пълна резолюция с механичен затвор и 5 кадъра/сек с непрекъснат автофокус (continuous AF).

TZ20 предлага водещо за този клас стартиране и изключително бързо действие. Усъвършенстваният Sonic Speed автофокус може да се похвали с 49% по-висока скорост в сравнение с DMC-TZ10. Новите скоростни нива са осезаеми в режима за нощни снимки (Nightshot), разчитащ на кратните експозиции и пластове и интелигентното заснемане на мига (Intelligent Burst Shooting).

Наред с възможността за запис с DMC-TZ20 на клипове с висока резолюция, потребителите могат да записват видеоклип на забавен каданс от 220 кадъра/сек в размер QVGA. В допълнение към неподвижните изображения, DMC-TZ20 може да записва Full-HD 1920 x 1080 50i (PAL) видеоклипове с висока резолюция в AVCHD (MPEG-4 / H.264) формат.

Специалният бутон за видеоклипове в горната част позволява на потребителя да пристъпи незабавно към записа на видеоклипове, докато мощното 16-кратно оптично приближаване, iA (Интелигентен авто/Intelligent Auto) режим, POWER O.I.S. (Стабилизатор за оптични изображения/Optical Image Stabilizer) и Интелигентният селектор на сцени (Intelligent Scene Selector) допринасят за лесното заснемане на красиви видеоклипове.

В ситуации, в които има разклащане, като например при ходене, нововъведението Активен режим (Active Mode) подпомага заснемането на наистина незамъглени видеоклипове.

За гарантирането на страхотно качество на звука LUMIX DMC-TZ20 използва технологията за създаване на Dolby® цифров стереозвук (Dolby® Digital Stereo Creator) и функцията за туширане на шум от вятър. Също така е възможно да се правят едновременно и снимки, и видеоклипове (3,5-мегапикселови).

Full-HD (1920 x 1080) клиповете се заснемат при 50i (PAL)/ 60i (NTSC). HD (1,280 x 720) клиповете се извеждат и записват от сензора за изображения при 50p (PAL)/ 60p (NTSC). Записът на клипове може да продължи без прекъсване до 29:59 минути.

DMC-TZ20 позволява работа с едно докосване благодарение на 3,0-инчовия екран Smart Touch с висока резолюция от 460 000 точки. Този широкоъгълен интелигентен LCD екран (Intelligent LCD) се съчетава по естествен начин с AR (антирефлексно/Anti-Reflection) покритие за по-добро заснемане в условия на работа при слънчева светлина.

Големият размер на екрана и високата резолюция улесняват контрола върху фокуса и позволяват на потребителя с едно докосване да преминава от един режим на заснемане на изображения в друг.

Работата със сензорен екран е отлична не само за целите на заснемането, но и за възпроизвеждането на изображения при невероятно добра видимост и 16-кратно приближаване.

Най-новото попълнение на LUMIX Traveller Zoom използва последната версия на вградената GPS система за геомаркиране. Но TZ20 показва много повече от само един запис на местонахождението.

С този отличен спътник потребителят получава информация в реално време за посетената страна, град или забележителности. Зоналната информация обхваща 203 държави или региони и позволява глобална употреба. Наред с това информацията, съдържаща над 1 000 000 ориентири, обхваща 78 държави или региони.

Добре познатият iA (Интелигентен авто/Intelligent Auto) режим предоставя лесното и бързо моментално заснемане с POWER O.I.S., функцията за разпознаване на лица (Face Recognition), интелигентния ISO контрол (Intelligent ISO Control), интелигентната експонация (Intelligent exposure), проследяване с автофокус (AF Tracking) и режим за туширане на замъгляването при движение (Motion Deblur).

Интелигентният селектор на сцени (Intelligent Scene Selector) автоматично избира един от седемте режима за сцени, докато интелигентното моментално заснемане (Intelligent Burst Shooting) автоматично настройва скоростта на заснемането на кадри при моменталното заснемане съобразно скоростта на движение на фотографа.

LUMIX DMC-TZ20 предлага на ентусиастите ръчен контрол на експонацията, заедно с iA (Интелигентният авто/Intelligent Auto) режим, който също е на разположение при запис на видеоклипове.

DMC-TZ20 е истински поддръжник на социалните мрежи, като разполага с технологията за качване на изображения LUMIX Image Uploader. Потребителите могат с лекота да споделят снимките си във Facebook или да качват видеоклипове в YouTube.

Новото попълнение – 3D фото режим – създава 3D изображения, като заснема 20 панорамни снимки, а след това автоматично избира двете най-подходящи за очите изображения. Можем да се наслаждаваме на VIERA HDTV или друго съвместимо оборудване като телевизор, цифрова фото-рамка или принтер.

Panasonic LUMIX DMC-TZ18

В Panasonic DMC-TZ18 клиентите ще открият всички интелигентни решения и ползи на TZ20 на по-приемлива цена, но без GPS устройството. Този фотоапарат използва същият 14,1-мегапикселов MOS сензор Leica с 16-кратно оптично приближаване.

TZ18 предлага процесора за изображения Venus Engine VI, който представя технологията Интелигентна резолюция (Intelligent Resolution) и записа на 720-пикселови видеоклипове в JPEG формат.

На гърба на фотоапарата се намира 3,0-инчов интелигентен LCD екран с 230 000 точки. Освен iA (Интелигентния авто/Intelligent Auto) режим (включващ POWER O.I.S., Интелигентния ISO контрол/Intelligent ISO Control, Интелигентния селектор на сцени/Intelligent Scene Selector, Проследяване с автофокус/AF Tracking, Разпознаване на лица/Face Recognition, Интелигентна експонация/Intelligent Exposure), DMC-TZ18 разполага и с ръчен контрол на експонацията.

Panasonic LUMIX DMC-FX77

В LUMIX DMC-FX77 стилът и скоростта си дават среща в компактен олекотен корпус. Комбинацията от новоразработения 12,1-мегапикселов високоскоростен CCD сензор и процесорът на изображения Venus Engine FHD се стреми към още по-високи нива в резолюцията, чувствителността и скоростта.

Този модел бе пуснат в продажба заедно със Sonic Speed AF технологията за запис с пълна резолюция от 1920 х 1080 пиксела в AVCHD формат и непрекъснато заснемане със скорост от 3,7 кадъра/сек при пълна 12,1-мегапикселова резолюция и запис при максимум 10 кадъра/сек при резолюция от 3 мегапиксела.

DMC-FX77 съдържа висококачествен (35 мм еквивалент: 24-120 мм) LEICA DC VARIO-SUMMARIT обектив с 5-кратно приближаване и невероятна яркост от F2.5. Всички настройки на менюто сега се предлагат наред със сензорен контрол благодарение на 3,5-инчовия 16:9 екран фина изработка и новата функционалност Smart Touch Screen.

LUMIX FX77 предлага всички интелигентни решения на Panasonic като iA, Разпознаване на лица, MEGA O.I.S., AF проследяване, Интелигентен ISO контрол, Интелигентен селектор на сцени и Интелигентна експонация. Наред с това има характеристики с цел забавление като новите Красиво обработка (Beauty Retouch), Артистична обработка (Art Retouch) и Моят фото албум (My Photo Album).

За бързото споделяне и комуникация DMC-FX77 използва Технологията за качване на снимки (Image Uploader) на LUMIX и този фотоапарат е готов да прави 3D изображения през 3D фото режима.

Panasonic LUMIX DMC-FT3

Серията на Panasonic LUMIX FT винаги е налагала стандарт в компактните фотоапарати за заснемане в сурови климатични условия. Най-новият модел DMC-FT3 е пригоден за активна употреба на открито с използваните във вътрешността на фотоапарата гумени подложки, армирано стъкло и въглеродна смола.

Той е прахоустойчив, водоустойчив до 12 м, устойчив на удари от височина до 2 м и студоустойчив при температура до -10°С.

LUMIX FT3 е оборудван с новоразработения 12,1-мегапикселов високоскоростен CCD сензор 2-канална структура на извеждане на данни. Висококачественият обектив LEICA DC VARIO-ELMAR в сгъваемата оптика предлага 4,6-кратно оптично приближаване (35 мм еквивалент: 28-128 мм), който може да се увеличи до 6-кратно от функциите Интелигентна резолюция (Intelligent Resolution) и функцията Приближаване (Zoom).

Благодарение на високоскоростния сензор и бързата система за обработка на изображения LSI на Venus Engine FHD, FT3 може да записва клипове с пълна разделителна способност от 1920 х 1080 в AVCHD формат над или под водата.

Разбира се оптичното приближаване и режимът iA Auto също се предлагат при записа на видеоклипове, докато вграденото LED осветяване е чудесен помощник за снимки в затъмнени пространства. Sonic Speed AF и бързото време за зареждане дават възможност на DMC-FT3 да реагира изключително бързо.

Този фотоапарат също така е ефективен в случай на заснемане на няколко последователни кадъра със скорост от 3,7 кадъра/сек при пълна 12,1-мегапикселова резолюция.

Интелигентните функции като Разпознаване на лица, Регистриране на лица, режима за ясни снимки, AF проследяване, Интелигентен ISO контрол, Интелигентният селектор на сцени и Интелигентната експонация също допринасят за постигането на съвършени изображения във всяка една ситуация.

Една от най-добрите характеристики на LUMIX DMC-FT3 е вградената GPS функция, която работи по-бързо и има повече ориентири откогато и да било. Ако те се окажат недостатъчни, потребителите на открито естествено могат да се възползват от полезните функции на компаса, алтиметъра и барометъра.

DMC-FT3 е оборудван с 2,7-инчов, 230 000-точков Интелигентен широкоъгълен LCD екран с AR (антирефлексно/Anti-Reflection) покритие. Също така той работи и като визуализатор на фото и видео изображения, които позволяват на потребителя и неговите приятели заедно да се насладят на снимките и видеоклипове.

Информация за Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office

Към момента на създаването си през 2007 г. компанията е наречена с името Panasonic South-East Europe Kft. (PSEE) което през 2010 г. е променено на Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office Този регионален център, работещ с 96 служители, се грижи за продажбите на 9 държави и е ангажиран в дистрибуцията на битова електроника и офис оборудване. PMESEE има привилегировано място в няколко сегмента на пазара, като продажбите на плазмени и LCD телевизори, BluRay плейъри, цифрови фотоапарати, видеокамери, както и DECT телефони и централи. За повече информация, моля посетете интернет страницата на компанията на адрес: www.panasonic.bg

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Рафи покори публиката на &bdquo;Като две капки вода&ldquo; с мюзикъл и стъпките на Лайза Минели</p>

Рафи покори публиката на „Като две капки вода“ с мюзикъл и стъпките на Лайза Минели

Теми в развитие Преди 2 часа

Звездите се изправиха пред най-трудните имитации – тези на своите колеги в шоуто

<p>Безплатна ваксинация в метрото на Ню Йорк</p>

Безплатна ваксинация в метрото на Ню Йорк

Теми в развитие Преди 3 часа

Вижте кога ще бъдат разхлабени мерките във Вашингтон

<p>Урсула фон дер Лайен стана баба за първи път</p>

Урсула фон дер Лайен стана баба за първи път

Любопитно Преди 8 часа

Председателят на ЕК се похвали в социалните мрежи

Кипър

МВнР: Кипър въвежда "коронапаспорти"

Теми в развитие Преди 9 часа

За кого ще важат "коронапаспортите"

Ангел Кунчев

Кунчев за ваксинацията: Можем да стартираме фаза 5

Теми в развитие Преди 10 часа

Какво е фаза 5 от ваксинационния план

d

Идва времето на гъвкавите мобилни планове

Технологии Преди 10 часа

Телекомите започват да предлагат повече възможности на абонатите си

Миню Стайков

Познават ли се Миню Стайков и Светослав Илчовски

България Преди 10 часа

Вижте какво каза самият Миню Стайков

ЕК призова София и Скопие да намерят решение на откритите въпроси

ЕК призова София и Скопие да намерят решение на откритите въпроси

Свят Преди 11 часа

Зоран Заев разговаря с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, както и с еврокомисаря по разширяването на ЕС Оливер Вархей

Военни с ново писмо: Призив за метеж или "за оцеляването" на Франция

Военни с ново писмо: Призив за метеж или "за оцеляването" на Франция

Свят Преди 11 часа

Новата статия е придружена с подписка

Алексей Навални

Изчезналият лекар на Навални е намерен жив

Свят Преди 11 часа

Той е излязъл от гората близо до град Омск със собствени сили

Слави Трифонов

Слави Трифонов отговори на Борисов: Лъже

България Преди 11 часа

Според Трифонов изборите на 11 юли ще са значително по-евтини от тези на 4 април

ваксина

Жена беше инжектирана с 6 дози ваксина по погрешка

Теми в развитие Преди 11 часа

Такъв случай с 6 едновременно поставени дози е непознат в медицинската литература

4-годишно момче похарчи близо $3000 за сладолед

4-годишно момче похарчи близо $3000 за сладолед

Любопитно Преди 12 часа

Въпреки факта, че очевидно става дума за грешка, фирмата отказа да върне средствата на майката

Бетина Жотева бе преизбрана за председател на СЕМ

Бетина Жотева бе преизбрана за председател на СЕМ

България Преди 13 часа

Това е нейният втори пореден мандат на поста

Как звучи "Summertime" в родопски вариант

Как звучи "Summertime" в родопски вариант

България Преди 13 часа

Вижте изпълнението на Васил Петров, известен като "Българския Франк Синатра"

Vivacom раздава 500 изключително атрактивни детски дистанционни EON Kids

Vivacom раздава 500 изключително атрактивни детски дистанционни EON Kids

България Преди 13 часа

Награда ще спечелят първите клиенти, които създадат детски профил в платформата EON TV