0

"С остър тон премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заплаши коалиционните партньори от НДСВ, които според социологическите проучвания имат около 2-3% обществена подкрепа, с предсрочни избори", пише от първа страница "Сега".

Гневът на Станишев бе по повод отказа на жълтите да допуснат до евроизборите изселниците в Турция и в други страни извън ЕС, допълва изданието.

Станишев дал да се разбере, че за него НДСВ се е държало като предател по отношение на съюзниците си във властта и че подозира движението в сътрудничество с ГЕРБ.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски укроти страстите и отвърна, че НДСВ не възнамерява да преосмисля отношението си към тройния съюз, коментира изданието.

Гласуването по закона не беше конюнктурно, а преди всичко свободно, защитил Сакскобургготски депутатите от НДСВ.

Да се превръщат турците в изкупителна жертва и фокус на популистки страсти означава, че нашата дефиниция за българско гражданство е етническа, коментира "Сега" в материал в приложението "Наблюдател" със заглавие "България, турци - българяни".

Турците са български граждани и това, че гласуват за ДПС е конюнктурен въпрос - няма да гласуват за нея, ако започнат да ги допуска равноправно в другите партии, пише авторът.

"БСП не се страхува от предсрочни избори, те биха могли да се съчетаят с евровота", цитира "24 часа" думите на Станишев пред журналисти.

Вече сме с обеца на ухото за НДСВ, казва в интервю за "Труд" заместник-председателят на ДПС Касим Дал.

Става въпрос за коалиционна култура, а те ни подведоха - в правната комисия НДСВ до последно ни подкрепяше, посочва Дал. Опасност за коалиционното управление няма, категоричен е обаче той.

Вече се бунтуват съсловията, а не народъ", коментира "Сега" в приложението "Наблюдател". Според автора 9 февруари 2007 г. е показал, че протестите в България повече няма да бъдат всенародни, а могат да бъдат само съсловни.

Иска ми се да видя мащабен митинг с искане към правителството за ускоряване темповете на растеж, така че ръстът на БВП да достигне не 6, а 10 на сто, коментира в материал за "24 часа" социологът Кънчо Стойчев.

Според него протестите в момента вървят с неясни послания, съпроводени с опити за политизация, и в някакъв смисъл са вън от дневния ред на обществото с изключение на лекарския протест.

Тъпата ни държавна машина не се страхува от лекарите, страхува се от таксиметровите шофьори, коментира "Труд".

369,33 лв - това е средната месечна заплата в системата на Министерството на здравеопазването за 2007 г., пише в друг материал "Труд", който определя сумата като "скандално мизерна".

Вестниците информират, че здравният министър Радослав Гайдарски е внесъл предложение в МС заплатите на медсестрите в бюджетната сфера да бъдат увеличени със задна дата от 1 януари т.г. с 20%.

Няма видим ефект от борбата с организираната престъпност, казва пред "Капитал" главният прокурор Борис Велчев.

За ефективността на прокуратурата той отбелязва: "Правим ефектни първи крачки, но след това създаваме впечатлението, че тъпчем на едно място".

Велчев коментира и законопроекта във връзка с проституцията, като заявява, че е противник на легализирането на проституцията. Това ще позволи на мутрите, които стопанисват публичните домове, да си изперат парите, смята той.

Почваме масови проверки за източване на европари, заявява пред "Труд" прокурорът Бойко Найденов. Всеки, който върши престъпление, трябва да отговаря по законите на страната - мисля, че това е и най-добрият сигнал, който даваме с разследването по САПАРД, коментира той.

Поне двама депутати със свалени имунитети ще се възползват от закона за амнистията, ако той бъде приет във вида, в който бе внесен преди седмица в парламента, пише "Сега".

Става дума за Павел Чернев, който е обвинен за лека телесна повреда, и Юксел Хатиб, който е с обвинение за затаяване на истина или потвърждаване на неистина в официална писмена декларация.

Под заглавие "Терористи дебнат царя" "Труд" пише, че Националната служба за охрана пази допълнително четирима души заради повишена степен на застрашеност - това са лидерите на СДС Петър Стоянов, на ДПС Ахмед Доган, на НДСВ Симеон Сакскобургготски и столичният кмет Бойко Борисов.

Това казал премиера Сергей Станишев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на лидера на ДСБ Иван Костов.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски е карта "двойка каро" в списъка с потенциални мишени на терористите на "Ал Кайда", публикуван в интернет, и това е причината да бъде охраняван от НСО, обявил началникът на службата Румен Миланов.

Заплахата към бившия премиер е с четиригодишна давност, пише вестникът. Той припомня, че през 2003 г. следовници на Осама бин Ладен пуснаха тесте карти по подобие на американското тесте с лицата на Саддам Хюсеин и негови приближени.

Тестето на "Ал Кайда" определи Джордж Буш младши като асо спатия, а вицепрезидента Дик Чейни и бившия шеф на Пентагона Доналд Ръмсфелд като аса пика и каро.

На тогавашният премиер Сакскобургготски беше отредено почетно място в дъното на тестето - двойка каро, допълва изданието.

"Пълен хаос около териториите в "Натура 2000" цари, след като кабинетът одобри списъка със защитените зони в четвъртък, пише "Стандарт".

Объркването идва от решението от екомрежата да бъдат извадени всички населени места и райони, за които ще бъдат приети устройствени планове, пише вестникът.

Според него Брюксел може да ни глоби за Натура 2000. Според "Капитал" възможната санкция за България е 30 хил. евро на ден плюс няколко десетки милиона евро еднократна глоба.

"Глътка "Натура"-лен въздух за хаоса", е заглавието на материала на "24 часа" в рубриката "Анализи". С това решение даваме глътка въздух на общините - така строителният министър Асен Гагаузов обясни временното смаляване на екомрежата "Натура 2000", пише авторът.

Днес няколко кметове и инвеститори се радват на своята (полу)победа , но после много българи ще плачат, като останат без еврокомпенсациите, които им се полагат, коментира той.

България се класира на 10 място от 30 европейски държави по смъртоносност на пътищата, показва статистика на Евростат, информира "Сега". По плътност на коли на 1000 жители страната ни се нарежда чак на 24-то място с 313 броя.

Децата до 14 г. нямат право да играят в компютърните клубове след 22 ч. без пълнолетен придружител, съобщава "24 часа". Забраната постановило здравното министерство чрез наредба, обнародвана в "Държавен вестник".

"24 часа" публикува голямо интервю с Кирил Маричков от група "Щурците" - за сестрите в Либия, цените на парното, протеста на таксиметровите шофьори и фалшивото пеене.

Много е важно дори само това нашите медицински сестри в Либия да усетят, че цяла България ги подкрепя, казва той. По темата за цените на парното музикантът смята, че може да стане хевиметъл парче от песен срещу сметките за парното.

Маричков споделя още, че не е от хората, които обичат да живеят с миналото и не изпитва носталгия към миналото, а само приятни спомени.

"Божието политбюро", е озаглавен съботният очерк на "24 часа", който разказва за хората начело на българската църква. 15 монаси на обща възраст 1001 години управляват църквата. Те са стриктни и всеотдайни в молитвите си, но такива ли са и в земния живот, пише авторът.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 34 минути

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 1 час

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 9 часа

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 10 часа

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

В Берлин искат отговори от „Алтернатива за Германия“

В Берлин искат отговори от „Алтернатива за Германия“

Свят Преди 11 часа

Хенрихман, обвини АзГ в „измяна и предателство на германския народ“

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

България Преди 12 часа

Людмила Петкова става председател на два съвета – Съвета за икономически анализи и Съвета за административната реформа

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 12 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 13 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 14 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 14 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 14 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 14 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 15 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 15 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 15 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Снимката е илюстративна

В мистериозния "град на инките": Стотици черни "паяци" са забелязани на Марс

Любопитно Преди 15 часа

Повече за живота на Червената планета четете в следващите редове