0
Международният технически панаир ще се проведе за 63-ти път от 24 до 29 септември 2007 г.

В рамките на най-представителния делови форум на инвестиционни стоки и технологии в България, в партньорство с Ай Си Ти медиа, се организират международната специализирана изложба ИНФОТЕХ - за информационни технологии и PC WORLD - България - специализирана изложба за софтуер.

Участват над 150 компании от най-динамично развиващия се сектор - информационните технологии, които демонстрират върховите постижения в своя бизнес - хардуер, софтуер, интернет решения и услуги, комуникации, офисоборудване, услуги и информация. Техните експозиции са в палата 8-ІІ и на открити площи ІІ и VІІІ.

12 проекта от десет висши учебни заведения ще се състезават в VІ издание на Научно-образователно ЕКСПО „Българските образователни и изследователски институции в основата на иновативните ИКТ проекти", организирано от ICT Media, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, ПРООН и Младежкото иновационно и информационно общество АБ. Превърналият се в традиционен конкурс-изложба за разработки на български студенти, преподаватели и научни работници в областта на информационните и комуникационни технологии ще се проведе в палата 8.

 

3624 изложители от 46 държави са заявили участие в Международния технически панаир три седмици преди откриването на деловата проява, която ще стартира на 24 септември в Пловдив. Българските фирми са 1331. Броят на чуждестранните компании е 2293, с 4% повече от миналата година, а общият ръст на фирмите засега е 2% спрямо ЕСЕН 2006. С 9% е нараснал размерът на ангажираните експозиционни площи, а при чуждестранните изложители - с 22%.

 

ДРУГИ ДАННИ

  • Участниците са от: Австралия, Австрия, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Индия, Иран, Ирландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Китай, Китайски тайпе, Люксембург, Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Република Корея, Румъния, Руска федерация, САЩ, Словашка република, Словения, Сърбия, Тайланд, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хонгконг, Хърватска, Чешка република, Швейцария, Швеция, ЮАР, Япония.
  • Най-много са чуждестранните фирми от: Германия (577), Италия (440), Турция (151), Чехия (109), САЩ (104), Австрия (77), Франция (77), Полша /70/. Най големи площи са ангажирали: Турция, Германия, Италия, Чехия, Полша, Белгия, Гърция, Австрия, Унгария, Швейцария.
  • Нови държави участници в Международния технически панаир: Индия, ЮАР, Тайланд и Иран.
  • Страна партньор е Германия. В рамките на нейното представяне са организирани кооперационна борса за български и чуждестранни фирми, семинари и делови срещи.
  • За първи път Международният технически панаир ще има и регион партньор. Това е Големият регион, който обединява провинциите Саарланд и Райнланд-Пфалц (Германия), Лотарингия (Франция), Валония (Белгия) и Великото херцегство Люксембург, както и френската и германската общности на Белгия. Той обхваща територия от 65 401 кв. км. с население 11.3 милиона и дава 3% от брутния вътрешен продукт на ЕС. Големият регион всъщност е форма на активно сътрудничество за реализиране на съвместни европроекти в множество области: бизнес, научно-развойна дейност, иновации, образование и наука, култура, социални дейности. Повече от 30 компании ще се представят с общ щанд и съпътстващи мероприятия на ЕСЕН 2007.
  • 11 държави са заявили официални участия: Австрия, Гърция, Италия, Китайски Тайпе, Полша, Словакия, Турция, Унгария, Франция, Чехия, ЮАР.
  • Колективните участия са 5 - от Белгия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия.
  • В рамките на Есенния панаир се организират следните международни изложби: АКВАТЕХ- за технологии и управление на водите; АУТОТЕХ - за транспорт и автосервизно оборудване; ЕЛТЕХ - за електроника и електротехника; ЕНЕКО - за енергетика и екология; ИНФОТЕХ - за информационни технологии; PC WORLD - България - за софтуер; МАШИНОСТОРЕНЕ; СТРОЙТЕХ - за строителство и архитектура; ХИМИЯ; АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ. Като най-големи се очертават МАШИНОСТРОЕНЕ, СТРОЙТЕХ, АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ, ЕЛТЕХ и АУТОТЕХ.
  • По време на изложението ще се представят и фирми, занимаващи се с издателска дейност и реклама, научни разработки, обучение и образование, транспорт и спедиторски услуги, експертизи и контрол, маркетинг и консултации, патенти, лицензи и ноу-хау.

Най-голямото изложение в България ще покаже не само състоянието и постиженията на нашата икономика, както досега, а заявката, която дава българският бизнес за мястото си в икономическата карта на Европа - да стане ядро на трансгранични проекти в югоизточната част на континента. Основание за това дават натрупаният опит, инвестициите в подобряване на производствената база и мениджмънта, предимствата от стратегическото положение на България и членството в ЕС.

Отваряйки каналите за конкуренция и партньорство между българския бизнес и света, Международен панаир Пловдив се стреми да предоставя възможности за контакти в най-перспективните икономически сектори. Според проучване на «Делойт България» сред браншовете с най-голям потенциал са машиностроенето, електротехническата промишленост, информационните технологии и аутсорсингът, а погледите на външните инвеститори са насочени предимно към производство на химични продукти, металообработване, високите технологии, строителството и някои отрасли на леката промишленост. Тези отрасли се представят на специализираните изложби в рамките на Международния технически панаир. Новото е, че на тях ще се презентират не само продукти и услуги, а предимно ноу-хау.

Много европейски и световни новости, показващи как високите технологии бързо намират практическо приложение за улеснение на бизнеса и на потребителите, ще видят посетителите на Есенния панаир.

Неговата делова програма се преориентира от рекламата към мениджмънта, защото на съвременните динамични пазари може да се пробива с комплексни решения. Това е допълнителна полза за изложителите и посетителите.

Със своето участие в съпъстващите прояви те могат не само да създадат нови контакти, да се ориентират в пазарните тенденции, но и да заимстват ефективен стил за правене на бизнес. Акцентът на ЕСЕН 2007 са възможностите и конкретните механизми за финансиране от оперативните програми на еврофондовете. В програмата присъстват множество семинари, конференции и делови срещи, включително с представители на чуждестранни посолства и правителства. Водещи експерти и мениджъри ще споделят своя практически опит в писането и защитаването на проекти. Предвидени са също кооперационни борси за български фирми с холандски и с германски партньори.

Подобни инициатива са част от стратегията на панаира да се обръща все по-голямо внимание на посетителите специалисти. Те могат да направят и предварителни заявки за срещи с изложители в Интернет страницата на панаира www.fair.bg, там ще намерят и цялата делова програма, за да подберат мероприятията, които са най-полезни за тях.

Сред най-интересните са:

  • Семинар «Европейски практики в областта на опазването на околната среда и енергийната ефективност за бизнеса». Организатор: Министерство на икономиката и енергетиката.
  • Демонстрация на Дигитален въздушен преводач със светлинно-лазерно насочване. Самостоятелно електронно устройство за автоматичен превод на печатни текстове. Първото напълно автоматично устройство в света със светлинно-лазерно позициониране, което може да превежда от чужди езици на български. Съвместна разработка на ЕФ GLC и МИКРОН-20 ЕООД - София. Организатор: ЕФ GLC.
  • Семинар «Модели и стратегии за публично-частно партньорство: Опитът на Италия и възможности за реализация в Южен централен район за планиране». Организатори: Италиански институт за външна търговия и секцията за насърчаване на обмена към посолството на Италия
  • Семинар «Европейските фондове и възможностите за развитие, които те предоставят на частния сектор в България». Организатор: Камара на електротехниката в България и Консултантска компания „ФИМЕНКО".
  • Ден на стартиращия предприемач. Организатори: Национална занаятчийска камара, Регионална занаятчийска камара - Пловдив, Търговско-промишлена камара - Пловдив, Евро Инфо Център - Пловдив, Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.
  • Българо - Испански бизнес форум. Семинар «Испанският опит при оползотворяване на Европейските фондове - практически насоки за избягване на обичайни слабости и грешки». Организатори: БСК, НТС - ТОК Пловдив и Испанско посолство.
  • Семинар «Как да се възползваме от структурните фондове на ЕС». Организатор: Търговско-промишлена камара Пловдив.
  • Кръгли маси „Френските технологии в областта на околната среда" и „Френският опит в управлението на отпадъците". Организатори: посолството на Франция и френската агенция за международно развитие на фирмите.
  • Семинар "Предимства и недостатъци на цифровата и IP телевизия при хибридните оптично - коаксиални мрежи. Принципни схеми за реализация и контрол. Оборудване необходимо за реализирането на проекти за "IP транспортиране" и "IP - QAM" преобразуване на телевизионен сигнал." Организатор: УНИКОМС ТРЕЙДИНГ.
  • Презентация на софтуерна компания МАТЕРНА, Германия. Организатор: МАТЕРНА, България.
  • Семинар «Renesas микроконтролери, FPGA чипове, IVEC микроконтролери, Embedded модули». Организатор: MSC-Mibatron s.r.l., Romania.
  • Семинар «Citizen - нови модели и тенденции в областта на термотрансферните баркод-принтери. Организатор: „Дилком България".
  • Семинар «Renesas микроконтролери, FPGA чипове, IVEC микроконтролери, Embedded модули». Организатор: MSC - Mibatron s.r.l., Romania.
  • Церемония по награждаване - Научно образователно експо 2007. Семинари на БАСКОМ: «Системи за управление на малък и среден бизнес и производството»; «Модели за качество на софтуер и ИТ услуги». Организатор: Ай Си Ти Медиа.


Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 2 минути

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

Скандал в НС: Членството на България в НАТО скара депутатите (ВИДЕО)

Скандал в НС: Членството на България в НАТО скара депутатите (ВИДЕО)

България Преди 3 минути

В конфликт влязоха депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков и представители на "Възраждане"

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 33 минути

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 36 минути

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 1 час

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 1 час

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 1 час

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 1 час

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 1 час

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова за "Турски поток": Ние притеснение нямаме, ПП-ДБ да създават колкото си искат анкетни комисии

България Преди 2 часа

Според Томислав Дончев повдигането на темата показва "политическа безпомощност"

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

НАТО

Сълзи и ентусиазъм: 20 години България в НАТО

България Преди 2 часа

Разходете се през събитията отпреди 20 години с нас

<p>&quot;Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам&quot;</p>

Туск: Започна нова ера на войни

Свят Преди 2 часа

Тя бе поставена с руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години, заяви премиерът на Полша

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

България Преди 2 часа

Това съобщиха от Столичната община

<p>Край на хартиените рецепти за антибиотици</p>

Хартиените рецепти за антибиотици остават в историята, от понеделник - само по електронен път

България Преди 2 часа

Издадените до неделя (31 март) хартиени рецепти имат валидност от 30 дни и могат да се изпълняват в аптеките