1
-Ей,ало,не влизай!

-Моля?!?!

-Рекох не влизай,мокра е!

-Какво?!?!

-Казах,че водата е мокра и да не влизаш!

-Ама чакай бе човек,как така мокра?!Ти будалкаш ли ме нещо или к’во!

-Хич аз даже не те будалкам!Джин сух пил,вино тоже,а като му кажат,че водата е мокра и се пули насреща,че и съм го будалкал даже!

 -Е ти верно ме взе за мезе!Ама и аз к’во  ли те слушам и изобщо,какъв си ми ти на мен,че да ми казваш да влизам ли или да не влизам в морето!

 -Стой!Абе въртоглав си ей и туй то!Не влизай ти казвам!Еконадзирател Иванов,ей ти на легитимацията,а ей ти тук и заповедта.Това да не мислиш,че аз съм си го измислил,заповед от кмета има ей таранколу….не е шега работа.

  -Чакай,чакай,каква заповед,какви пет лева,я дай да видя какво пише тук!

  -Пише я,пише,за ей такива диванета като теб е написано.Ей на виж,редовна работа,официална,има си подпис,има си герб,тескере от където и да го погледнеш!

  -Така,я да видим сега.Във връзка със зачестилите случаи на…бла-бла-бла…заповядвам…бла-бла-бла… и наредждам да се извършва охрана на плажната ивица…бла-бла-бла…считано от бла-бла-бла…точка…кмета!-брей да му се не види,че и печат сложил пусти кмет!

  -Тъй де печат,аз к’во ти казвам герб,ама то все същото!А ти диване,не та не и готово вече,ще влиза!Аз съм на заплата назначен тук да вардя.Не си стоя дома да си жабуря болните зъби с мастика,а слънчасвам заради вагабонти като теб.Ама пуста пенсия като не стига до никъде,а и за кое по напред,та рекох и аз да изкарам някой лев отгоре.

  -Добре де,заповед,ама за какво е тази забрана,не ми стана много ясно,я ме светни.Зачестили случаи на оплаквания,а от какво и за какво не пише?!?!

  -Мокра е ти казвам водата.Като влизаха лани разни диванета като теб и после се жалваха….че им била мокра….че не можели да изсъхнат после и т.н.Простотии някакви мен ако питаш.Вчерашни келеши се правят на интересни и гледат да таковат дявола докато фърка,дето има една приказка,ама той и кмета излезе по гявол от тях.От вас де,щото те гледам,че си от същата порода.Дигнали се от нейде си,идвате тук и вече претенции.Слънцето да ви свети по така,вятъра да ви духа по иначе.Влезли във водата,намокрили се и после олелия до бога.Ами не идвайте бе хаймани,стойте си там при вас дето и слънцето по иначе смига и вятъра ви милва само по…да не казвам къде,а водата ви суха и тя като бялото вино и като джина!Мен ако питаш в този сезон най-много си уважавам мастиката.Ама да я извадиш от хладилника развалена,една пресечена,мътна такава,на кристалчета,като я сипваш да скърца,после и тури две-три ледчета,та да подрънква чашата докато надигаш,ей така го разбирам живота,а то какво,занимавай се по цял ден с идиоти дето не зачитат закона!

  -Добре де,що не сложихте табели тогава,а ти седиш тук като пристав и вардиш?!?!

  -Не става с табели.Мислихме го това,ама не става.Първо като ги сложиш табелите и още същата вечер ще са изчезнали.На кого за покрив ще свършат работа в курника,кой дупка ще си запуши с някоя от тях в кочината,а ако отраят една две нощи,ще минат катунари и ще ги повлекат за старо желязо.А не мисли ти за икономии,той кмета ги разбира по-добре тия работи!Нали и аз съм заради тези икономии тук!

  -Е как така?!?!

  -Ами,че как,така!Той,за да спрат калпазаните да се оплакват от водата,трябва да вземе,че да извади един камион с пари и да направи няк’ва станция дето ще пречиства водата,която се излива ей там зад буната от мръсния канал.И тогава и водата няма да ви е мокра и ще спрете да се жалвате и оплаквате.Щото както го разправя кмета,за всяко оплакване на него му бъркат в касата.Сметнал човека,че ще е по-евтино да назначи двама пенсионери на заплата,да се сменят през ден и да вардят никой да не влиза,от колкото да плаща глоби по жалбите.

  -Е хубаво,ами защо не го реши въпроса радикално,защо не я направи тази станция?

  -Ех ама си улав и ти!От къде в нашето кметство цял камион с пари.А и да ги дадат от горе да кажеш,колко години заплати ще плаща с тях.Хем и ние с колегата доволни,все ще сложим към пенсийката някой лев отгоре.Ти от небето сякаш падаш бе момче,историята за онази фабрика от времето на социализма не я ли знаеш?

  -Не я знам,разказвай,то така и така няма да се влиза във водата тук явно.

  -Значи така.Някъде в края на реалния,началото на късния социализъм се развива тази история.Фабрика значи,не помня  вече коя точно,купуват ново оборудване,което ще повиши производителността и ще съкрати ръчната работа.Те тогава,също както сега тия работи ги решаваха от горе,спускаха се директиви,пазаруваха се машинарии,някой си натапяше пръстите в кацата с меда до лактите,после се облизваше сладко,а директивата изпълнена,резултатите пак същите!!!Ха изненда!Направили значи проверка след година да речем,пратили комисия във фабриката да проучи нещата,защо аджеба това ново оборудване дето струва сума ти народна пара,не дава обещаните резултати.Отива комисията и що да види.Оборудването си стои на двора,дъжд го вали,сняг отгоре му се трупа и то си гние,а във фабриката всичко си върви по старому!Олелия,вик,гюрултия,разхищение,безотговорност,ще хвърчат глави,при това на най-високо ниво.Викат директора и го започват.Другарю как не ви е срам,каква е тази работа и т.н.,имаше на времето,също както и сега разни хора устати ти казвам,дето за едното нищо могат да ти дръпнат реч като на Фидел Кастро,пет-шест часа минимум,за максимума не искам и да знам!Та овикали го директора,нахокали го,а като свършили,го попитали защо е допуснал това.Ама и той бил от стара коза яре ей,да не мислиш,че им се е стреснал.Казал им така:-Вие виждате другари,че това новото оборудване стои сега тук на двора,обаче ако го монтираме аз какво ще ги правя тези хора дето машините ще ги сменят.

  -И какво уволнили ли са го?

  -Ей от небето падаш момче,как ще го уволнят,предложили го за награда.По времето на социализма имаше един девиз,че всичко се прави за човека.Те после го преиначиха,че се правело за точно определен човек,ама то не беше съвсем така.

  -Добре де,ама той нали социализма си отиде,сега какво пречи да се направи тук една пречиствателна станция.Освен това и в нея ще работят някакви хора,тъй,че каъв е проблема?

   -Проблемът,както го казваш ти е,че сега живеем в пазарна икономика.А в тази икономика всяка стотинка е важна.Първо камиона с парите липсва,както ти казах,второ и да го дадат от горе,тези дето ще ги назначат в тази станция ще трябва да са поне някакви инженери.Кой инженер ще ти дойде тук в този пущинак за пари,каквито на мен сега ми дават,за да вардя,а?!?!Освен това аз вардя само сега,когато водата е топла,тя като изстине на есен да не мислиш,че ще има някой луд да дойде,че да има мерак и да се къпе.Пазарна икономика момче,пазарна!Уж интелигентен ми изглеждаш такъв,ама явно си слаб с математиката.

    -Е като ви е толкова бедно кметството и касата празна,на теб от къде ти вземат пари за заплатата тогава не ми е ясно?

  -Е как от къде!От глоби!От глобите дето ги пиша на тези дето не успея да ги овардя и вземат,че влязат във водата!Освен това футбол не гледаш ли,не знаеш ли,че най-добрата тактика за защита е нападението.Аз да му жулна на един такъв симпатяга една глобичка,а той да се сеща после да се оплаква,че водата му била мокра,а пясъкът му е квадратен,а!Казвам ти аз,навъдиха се разни тарикати,дето си мислят,че като дойдат тук и се намокрят,после и някой лев ще изкарат за компенсация,ама са сбъркали мястото.Ние такива не ги търпим.Сега като ти го казах хубаво си помисли,ще влизаш ли или ще си ходиш по живо по здраво.Аз съм закона тук и за това ми плащат!Мога и с доброто,мога и с тоягата както се казва!

  -Ами сполай ти чичо,аз да си хващам пътя тогава.Все някъде ще намеря  плаж,където влизането не е забранено и за това да се намокриш не те глобяват!

  -Остани си със здраве момче!Аз нямам против и тук да се намокриш,ама знаеш служба,дълг,не е шега работа. Иначе доста ще трябва да пътуваш за да намериш такъв плаж. Те съседите като научиха ние тук какви ги вършим и се изхитриха и те.Няма да останат назад я!-А ей го сега друг….и той още стъпил-не стъпил на плажа и вече готов за глоба……ЕЙййй…..Алооо…Не влизаййй…..Мокраааа…..ВОДАТА Е МОКРААА….еконадзирател Иванов се казвам бе диване….Не влизай нося заповед…от кмета!!!   

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Любопитно Преди 4 минути

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев

Еминем празнува 16 години трезвеност

Еминем празнува 16 години трезвеност

Любопитно Преди 18 минути

Почти фаталното предозиране с наркотици през 2007 г. е било сигнал за събуждане, който го е мотивирал да изтрезнее

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Любопитно Преди 44 минути

27-годишният актьор се превъплъти в образа на супергероя на Marvel в три филма досега

Учени откриха вилата, в която е починал Октавиан Август

Учени откриха вилата, в която е починал Октавиан Август

Свят Преди 57 минути

В северното подножие на Везувий е открита част от сграда, която според тях е била използвана от първия император на Рим

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

България Преди 1 час

Момченцето, което е на година и 11 месеца е със средна телесна повреда

<p>$ 5 000 струва бягството от&nbsp;Газа</p>

“Ще му помогна да избяга": Срещу $ 5 000 туристическа агенция извежда хора от Газа

Свят Преди 1 час

Мнозина са търсили финансова помощ от приятели и семейство – или са стартирали кампании за финансиране в интернет с отчаяни молби за помощ

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Свят Преди 1 час

Нито един ирански служител не призна публично, че Израел стои зад атаката, докато Израел също не коментира ударите

Празник е! Кого почита църквата днес

Празник е! Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 1 час

Свети Лазар бил родом от село Дебел дял, на 14 километра от град Габрово

<p>Ето от кога започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина</p>

От днес: Започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина

България Преди 2 часа

Крайният срок за подаване на заявленията изтича в 24:00 часа българско време на 14 май

<p>Изтече&nbsp;снимка&nbsp;на Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и Стефан Димитров</p>

Изтече снимка на Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и сочения за контрабандист Стефан Димитров

България Преди 2 часа

Това става два дни, след като в ефира на „Събуди се” Тенев отрече да е виждал Стефан Димитров в дома на Рашков

След среднощната атака срещу Одеса, има ранени, сред които и деца

След среднощната атака срещу Одеса, има ранени, сред които и деца

Свят Преди 2 часа

Спасителите са успели да спасят общо 34 души

Аферата "Митници": Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров във временната комисия

Аферата "Митници": Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров във временната комисия

България Преди 2 часа

Председател на комисията за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" е Тошко Йорданов от „Има такъв народ“

Кимионът: Златното съкровище на здравето и красотата

Кимионът: Златното съкровище на здравето и красотата

Любопитно Преди 3 часа

Нека разберем какви други полезни свойства има това растение

Най-честите грешки, които правим, при грижата за стайни растения

Най-честите грешки, които правим, при грижата за стайни растения

Любопитно Преди 3 часа

Как правилно да се грижите за стайните растения четете в следващите редове

<p>&quot;Ако операцията е успешна, ще загубя зрението си&quot;</p>

"Следвай пеперудите": Ветеран с мозъчен тумор получи сватбата на мечтите си

Свят Преди 3 часа

Повече за вдъхновяващата история четете в следващите редове