0

Е въргрийни, т.е. вечнозелени песни, неподатливи на моментните стилови тенденции - това е следващата задача за финалистите в "Мюзик айдъл".

Един от тях започва да се готви напразно, тъй като още в четвъртък вечерта ще напусне шоуто.

Тогава ще станат известни резултатите от зрителския вот по телефона и с SMS-и. То, за разлика от "изгонването" в други риалити програми, има положителен знак - публиката подкрепя своите любимци, а с тръгва онзи, който получи най-малко гласове.

Първият голям концерт с "Ку-ку бенд" в зала 2 на НДК, на който 12-те изпълняваха песни от годината, когато са родени, обаче ни затруднява доста да определим фаворит отсега - въпреки помощта от журито, което не пестеше нито похвали, нито критики.

Като достоен претендент за крайната победа все пак се открои Невена (вж. форум), която излезе предпоследна с песента на Нели Рангелова "Необясними неща" (Мой стих...) от 1986 г. Ти ми хареса най-много, категоричен бе Слави, а с него се съгласи и Йорданка Христова.

Глория пък й препоръча да се усмихва повече, а забележки от журито в този дух имаше и към останалите музикални таланти. Най-уверено сякаш се представи Теодор (вж. форум) с хита на "Уайтснейк" и Дейвид Ковърдейл "Fool For Your Loving" от 1980 г.

Дони и Йорданка Христова го насърчиха, че се ориентира към разнообразни стилове, а Глория в прикрит възторг обяви: "Ти си роден да бъдеш на сцена" - и намекна, че студентът от Музикалната академия трябва скоро да й направи серенада.

С рокпарчета се представиха двамата най-големи на години финалисти, чието ЕГН ги праща в края на 70-те. Румен (вж. форум) изпя "Може би" на "Сигнал", а Тихомир (вж. форум) - "Blinded By Science" на "Форинър".

По-младите от тях представители на мъжкото малцинство бяха предпочели Рик Астли от 1987-88 г. (Пламен - вж. форум, с "Never Gonna Give You Up") и Ричард Маркс от 1989-а (Стефан - вж. форум, с "Angelia").

На първия Слави препоръча да е по-активен в сценичното си поведение - макар че според Дони човек на 19 години трябва да се държи точно така, а Глория добави като аргумент в негова полза овациите на момичетата в залата.

Препоръка да се усмихва на фенките тя отправи и към бургазлията, който според Слави е бил много магнетичен. Дони пък изтъкна, че Стефан единствен до момента е поздравил публиката.

Деница (вж. форум) - с ударение на първата сричка - се представи с хит на Глория Естефан от 1986 г. ("Conga") и Йорданка Христова възкликна: "Извинявай, Естефан, но нашата Деница бе прекрасна!".

Ще се постарая да не те гледам, обясни Дони, преди да даде своята оценка, и се оплака, че когато предишния път похвалил красотата на девойката от Ямбол, почти бил прогонен да спи на изтривалката.

Изпълнението на Преслава (вж. форум) стана повод някои от членовете на журито да оповестят публично и една клюка от личния живот на водещия Андрей. Макар да парадира, че сърцето му е свободно, той имал приятелка сръбкиня - Даниела от Белград.

Иначе изборът на блондинката, която бе пратена сред финалистите с гласовете на публиката от концерта "втори шанс" - вж. видео, бе "Woman In Love" на Барбра Стрейзанд (1980 г.).

Йорданка Христова похвали нея и "Ку-ку бенд", че са направили баладата да звучи съвременно, а Дони, от своя страна разкри, че през последната седмица Преслава е имала проблеми с гласа си, които явно е успяла да преодолее.

Единствената друга българска песен в репертоара на момичетата бе "Обичам те" на "Ел Зет" и Силвия Кацарова, представена от Валентина (вж. форум). На въпроса на водещите не й ли е рано да пее на такива теми, тя възкликна: "Аз съм на 18 години, как ще съм малка!".

Колежката й от квартета "Мастър гърлс" Кремена (вж. форум) се яви с "Fading Like a Flower" на "Роксет" от самото начало на 90-те. Баладата е твоята стихия, каза й Глория, изненадана от по-динамичната песен, но според Йорданка Христова най-младата участничка е била и най-артистична. Сцената беше абсолютно твоя, възхити се естрадната прима.

С интерес се очакваше и представянето на Красимира (вж. форум). Нейният избор бе "Total Eclipse of the Heart" на Бони Тайлър (1983 г.). Според Йорданка Христова бургазлийката трябва да работи с режисьор върху сценичното си представяне, но Дони бе на мнение, че присъствието й е било обаятелно.

Пак той благодари на Илияна (вж. форум), че за първи път е прозвучала и реге песен. Учителката от Дряново изпълни "The Tide Is High", написана в края на 60-те, но популяризирана от "Блонди" през 1981-ва.

Междувременно уебсайтът MusicIdol.btv.bg вече има по-пълна версия с профили на финалистите плюс снимков и видео материал, фен зона с "тапети" и скрийнсейвъри.

С онлайн играта на предаването всяка седмица се раздават по една голяма и пет малки награди, а при десет правилни отговора посетителите участват и в жребия за голямата награда.

Междувременно Би Ти Ви (bTV.bg) се договори с "FremantleMedia" да качва в официалния сайт на шоуто цялото съдържание на епизодите.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 1 час

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 2 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 2 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 2 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 2 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 2 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 3 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 3 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 3 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове

стадион "Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски на крачка от общинска собственост

България Преди 3 часа

СОС гласува прехвърлянето на "Герена" с единодушие

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Свят Преди 3 часа

Лукашенко предупреди за възможен ядрен "апокалипсис"

<p>Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за Абил, убил приятелката си</p>

Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си

България Преди 3 часа

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци

<p>Илиана Кирилова:&nbsp;Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт</p>

Градският прокурор на София: Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт

България Преди 4 часа

Прокуратурата определя сегашния като "прибързан"