0

Мариана на една от последните репетиции преди конкурсаВече е известна поне една от причините Дженифър Лопес да се откаже от концерта си у нас - ако е видяла официалния сайт на конкурса Евровизия 2006 (Eurovision.tv) и е прочела там на английски откровението на българската участничка Мариана Попова, че мечтае за вечеря на свещи с певеца Марк Антъни - настоящият, трети съпруг на латинодивата.

Джей Ло би трябвало да следи изкъсо мъжа си, е съветът, отправен в краткото представяне на българката. В биографичните й данни пише, че тя е родена в София на 6 юни 1978 г., учила е музика (народно пеене и народни танци) от 11-годишна възраст, а по-късно (между 13- и 16-годишна възраст) е посещавала курсове по модерен и джаз балет.

Съпругът на Джей Ло е носител и на награда \'Грами\'Завършила е 66-о СОУ "Филип Станиславов" в хуманитарна паралелка с профил музика, а по-късно записала поп-джаз пеене в Нов български университет, където учила три семестъра. Между 1996-2000 г. е била вокалистка на група "Кокомания", а през следващите две години - водеща в "БГ радио".

Дискографията й включва сингли и видеоклипове като "Ти не дойде", "Казах" (по музика на Димо от P.I.F.), "Можем пак" и "Няма" (текст и музика: Дони), а двата й дуета с Дани Милев (който е автор и на конкурсната й песен "Let Me Cry") "След" и "Сънувай ме" са печелили награди на фестивала "Бургас и морето 2005".

Запитана какво би могла да каже за себе си, Мариана споделя, че се надява никога да не престане да мечтае и че цени талантливите хора. Тя вярва в себе си и в прераждането.

И, разбира се, в сбъдването на една от най-смелите й фантазии... Марк, на свещи. (Макар че, както се оказа, Джей Ло чака дете от него и затова е отменила световното си турне).

В страницата й е сложена връзка и към нейния нов официален сайт MarianaPopova.com, където са изброени спонсорите на участието й в Атина: "Хемус еър", община Каварна, търговската верига "Фантастико" и банка ДСК. С няколко думи е разказана и идеята на

песента, която представя България

Мариана се съблича полугола за снимките на клипа"Емоцията на една жена, която не може да открие себе си в любовта, търси нещо, което може би не съществува и преди да започне всичко, тя си отива - това е режисьорското решение на Стоян Радев за видеоклипа към "Let Me Cry".

Тя иска да запази най-силното, най-истинското в любовта - "началото". Твърдо убедена, че всичко свършва, тя иска да плаче и да забрави. Истинско и хаотично, точно както се чувства една жена - силна, красива, горда, емоционална, обичаща... просто жена", се обяснява в минисайта на БНТ (BNT.bg) за конкурса.

Оператор на видеото е Емил Христов. Участват още моделът Румен Георгиев, който е "Мистър България 2005", и близначките Йоана и Илияна - състезателки по художествена гимнастика и акробатика от школата на Нешка Робева.

Песента има и версия на български, която беше представена на наградите на "БГ радио" през март. Ето обаче английския оригинал, написан от Елина Гаврилова (вж. превода му в BNT.bg/Eurovision):

Мариана на българския финалLet Me Cry

Honey, honey, honey, honey...
Honey, honey, honey, honey...
Please let me cry, just let me cry...

Told you I was aware
I had feelings to share with you
Something's over for good -
Love, passion, cheerful mood, the truth

Let's say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way

Learning how to obey
Lost my heart and my face, my soul

Let's say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way

Let's say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way

Репетиция за шоуто на 18 майПолуфиналът е на 18 май, четвъртък, и ще бъде показан от БНТ пряко от 22 ч. След два дни - на 20 май, събота, е финалът, в който българите ще участват, ако се класират сред най-добрите.

Тук във вота могат да се включат чрез обаждане и SMS само абонати на "М-тел" и "Глобул", като цената е 1 лв. без ДДС. Гласува се обаче само за чуждите участници. (Вж. списъка с номерата в сайта на БНТ).

Подкрепа на нашата песен могат да окажат най-вече сънародниците ни в чужбина, тъй като на България не е разрешено да подкрепя своя представител. (Вж. в BNT.bg кои телевизии зад граница излъчват полуфинала и финала).

На пресконференциите в Атина

Мариана, Дани Милев, Азис и трите балерини позират заедно на пресконференцията в АтинаМариана беше представена като една от най-популярните певици в България, става ясно от резюмето в Eurovision.tv от срещите на участниците с акредитираните журналисти. (Вж. снимките на нашите в EurovisionAthens.net)

"За мен музиката е център на живота ми. Не мога да си представя живота ми без нея. Всеки около мен, моето семейство и приятели са истински щастливи, че работя в света на музиката", казала българската участничка.

"Мисля, че имам добри шансове да се класирам на финала. Музиката, певците, хореографията и целият екип са наистина добри. Надявам се просто да изпълня песента добре, но с "Let Me Cry" наистина вярвам, че имаме шанс - дори моите конкуренти на българската музикална сцена я изпълняват", допълва тя.

"Впечатлена съм много от организацията дотук - споделя още нашата представителка. - Всички са толкова приятелски настроени и на репетицията ни днес работеха с нас сякаш се знаем от години. Мисля, че режисьорът е перфекционист. Всъщност бих искала да науча повече за него."

На въпроса защо е избрала да пее балада, а не поп или денспарче,

тя отговаря: "Спрях се на тази песен, защото ме представя в истинската ми същност. Можех да предпочета друга, но това просто нямаше да съм аз. Освен това "Let Me Cry" не е балада! Да, прилича на такава, защото е много тъжна, но не мисля, че ще се конкурира с другите балади на полуфинала. В конкурса има и много други добри песни."

Мариана също така споделя, че гръцките певици Ана Виси (фаворитка в тазгодишния конкурс) и Елена Папаризу (миналогодишната победителка, която донесе на страната си домакинството) са много популярни в България.

Мариана (вляво) и беквокалистът й Азис на пресконференциятаИ още: "Мисля, че с "Let Me Cry" имаме наистина добра песен, а и с моите трима танцьорки сме достатъчно чаровни, за да привлечем гласове и да успеем", казва българската звезда, но уточнява:

"Ние обаче нямаме всъщност специална стратегия. Това е едва втората ни година в състезанието, така че може би в бъдеще ще си изградим такава.

Колкото до другите песни, бих казала, че тази от Босна и Херцеговина е моят фаворит. Но такова е само личното ми мнение."

На официалното изпращане Мариана получи българския трикольорНа въпроса дали възприема това като крачка към кариера в международен мащаб Мариана разсъждава: "Да, защо не. Това е много голям международен фестивал. Той е много известен в Европа и много добре организиран. Славата в Европа би била определено добър старт."

"Не можахме да направим голямо турне за промоция на участието ни. Не можахме да намерим много спонсори, така че си позволихме да отидем само в една държава. (Вж. фоторепортаж от изпращането й).

Ходихме в Кипър и пяхме в тв предаване с 10 от полуфиналистите на "Евровизия". Стана голямо шоу и прекарахме там наистина добре."

Въпреки присъствието на Азис като беквокалист на Мариана Попова българският екип обаче май

няма шанс да се нареди сред най-ексцентричните участници.

На полуфинала за избор на българската песен Азис, който скандализира тукашната публика с рокли и крещящ грим, се показа скромно облечен в костюм, а на финала не се появи, за да не предизвиква тв аудиторията. Каквото и да покаже той на полуфинала в четвъртък вечерта, няма нищо, което зрителите на "Евровизия" не са виждали.

Преди две години Словения например се представи с трио травестити. Най-необичайна обаче беше победата в края на 90-те на транссексуалната Дана Интернешънъл, която представляваше Израел.

Лидери в кича: участниците от Финландия, Исландия, Швейцария, Германия и АрменияСега безспорни лидери в типичния за "Евровизия" кич са финландските представители - метъл групата "Лорди", които представят песента си "Hard Rock Hallelujah" с тежък грим и гротескни костюми, без да разкриват истинската си самоличност.

С алтер-его се представя и Исландия - зад тяхната певица Силвия Найт, популярна героиня от тв предаване, всъщност се крие актрисата Агуста Ева Ерленсдотир.

Като част от своето изпълнение, озаглавено "Congratulations Iceland", тя ще си говори по телефона с Господ, тъй като Силвия била негова любимка, а като фон бил организиран и мъжки стриптийз, разказва Би Би Си.

Швейцария пък, която е печелила два пъти конкурса, но през 2004-та се класира последна на полуфинала с нула точки, миналата година ангажира естонската група "Ванила нинджа" и завърши на осмо място.

Затова тази година страната се представя с песента "If We All Give A Little", изпълнявана от многонационалната супергрупа "six4one", която включва певци от Израел, Швеция, Босна и Херцеговина, Малта, Германия - и от самата Швейцария.

Германия също иска да не повтаря последното място от миналогодишния финал и изпраща в Атина кънтри групата "Тексас лайтнинг" с песента им "No No Never", чийто автор и изпълнител е австралийката Джейн Комерфорд, която свири и на хавайска китара (укулеле).

Дебютанти тази година, след като през 2005-а и нашата страна участва за първи път в надпреварата, са арменците с техния Андре, един от най-водещите им певци в момента. Бившата съветска република ще разчита и на гласовете на своите многобройни сънародници в чужбина.

Шведите, които са №1 в 50-годишната история на песенния конкурс с хита на АББА "Ватерло", пък кандидатстват отново за титлата с Карола, печелила през 1991 г. Досега два пъти е побеждавал единствено ирландецът Джони Логан

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 55 минути

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 56 минути

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 1 час

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 1 час

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 1 час

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

България Преди 2 часа

От левицата представиха доклада от дейността на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства около подписването на договора с турската газова компания "Боташ"

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Свят Преди 2 часа

Арестуваните заподозрени ще бъдат прехвърлени в Литва

руски газ

Енергийният регулатор на Съюза: ЕС още се нуждае от руския природен газ

Свят Преди 2 часа

Руският втечнен природен газ е нужен, въпреки забраната, за да се избегне енергиен шок

ДНК проучване: Откриха неизвестна група предци на японците

ДНК проучване: Откриха неизвестна група предци на японците

Любопитно Преди 2 часа

Дълго време се е смятало, че съвременните японци произхождат от две групи

Електроразпределителна мрежа

На първо четене: Парламентът отложи либерализацията на пазара на ток за 2025 година

България Преди 2 часа

Реформата на електроенергийния пазар за битови потребители трябваше да започне частично от 1 юли

Служебният премиер след отказа на Митов: Нямам план Б за МВнР

Служебният премиер след отказа на Митов: Нямам план Б за МВнР

България Преди 2 часа

В петък по обед заместник-председателят на ГЕРБ обяви, че оттегля съгласието си да поеме поста в МВнР

Тръмп

Избраха 12-те съдебни заседатели за процеса срещу Доналд Тръмп

Свят Преди 2 часа

Съдът в Ню Йорк назначи 12-те съдебни заседатели по делото

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Свят Преди 2 часа

Семейството на Абхрадееп разкри, че е бил в "наистина критично състояние"

<p>&quot;Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително&quot;</p>

"Уолстрийт джърнъл": Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително

Свят Преди 3 часа

Техеран осъществи нападението си в нощта срещу 14 април в отговор на израелския удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск

Iran Air

Авиокомпании пренасочват полети след атаката срещу Иран

Свят Преди 3 часа

Редица самолети бяха отклонени към алтернативни летища

.

Знаете ли кои са българите, номинирани за Нобелова награда през годините?

България Преди 3 часа

За съжаление, България все още няма своя нобелов лауреат