0

"ДПС бламира закона за конфискацията", съобщава "Труд". Законопроектът за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, депозиран от управляващото мнозинство, бе отхвърлен само с един глас - 78 "за" срещу 79 "против" и "въздържал се".

Причината бе "въздържането" на един от партньорите във властта - ДПС. Според един от спорните текстове в закона държавата ще отнема имоти, купувани с мръсни пари, прехвърлени на балдъзата, тъщата или бивш съпруг.

Управляващите заявиха, че ще направят още по-радикален закон, който да позволява запор или отнемане на имоти, дори когато няма наказателен процес срещу проверяваното лице.

"Коалиция на келепира", коментира "Стандарт". По думите на автора след като законопроектът беше отхвърлен лъсна лицемерието на коалицията.

Защото управляващите хем го внесоха, та и в най-затънтеното село, и в столицата на Европа да се чуе как се борят с престъпността, хем го отхвърлиха с помощта на опозицията.

Ако Станишев и сие са били искрени, какво ли мислят за факта, че собственото им мнозинство ги бламира. Предложението се оказа само прах в очите и на родните избиратели, и на европейските комисари.

"БНД иска подкомисия да следи ДАНС", информира "Монитор". От партия БНД предложиха вчера да се създаде специализирана постоянна подкомисия в парламента, която да контролира работата на Държавна агенция "Национална сигурност". Това обяви в петък шефът на ПГ на БНД Борислав Ралчев.

Според бившите царисти този орган трябва да бъде оглавен от опозицията. Освен това Ралчев предложи комисията да е съставена на партиен принцип.

"Бившата ДС работи срещу царя и НДСВ", заявява в интервю за "Труд" Минчо Спасов, председател на вътрешната комисия в Народното събрание. Според последни социологически изследвания НДСВ печели 0,6% доверие. Спасов обяснява това с участието в тройната коалиция и стремежа на определени кръгове от бившата ДС да компрометират Симеон Сакскобургготски.

"От самото начало бях против влизането в коалицията, допълва Спасов. - Но съм лоялен човек и няма да оспорвам решенията на нашия лидер и на ръководството."

Според ново проучване на "Сова Харис" сред софиянци "25% гласуват за ГЕРБ, 12% за БСП".

"24 часа" коментира, че над 33% от столичани смятат, че ГЕРБ би могла да се превърне в успешна алтернатива на настоящото политическо статукво. Това мнение се споделя както от мнозинството симпатизанти на ГЕРБ, така и от 38% от привържениците на СДС, 28% - на ДСБ и 20% на "Атака". 12% е оптималният резултат, на който би могла да разчита БСП в София.

Въз основа на данните може да се предположи, че евентуален съюз между ГЕРБ и СДС изглежда по-перспективен, отколкото съюз между СДС и ДСБ.

"Цонев: Не нарушаваме правомощия на президента", пише "24 часа". Проектозаконът за отбраната с нищо не нарушава правомощията на президента, заяви вчера военният министър Николай Цонев. Ролята на върховния главнокомандващ е записана в конституцията и ние не я променяме, каза още той и увери, че законът няма да наруши деполитизацията на армията, след като шефът на Генщаба ще бъде подчинен само на министъра на отбраната.

"У нас са най-големите бонуси за раждане на дете в целия ЕС", подчертава в интервю за "Сега" социалният министър Емилия Масларова. И продължава: "Това го правим с ясното съзнание, че на младите трябва да им се помогне, че имаме демографски проблеми и трябва да направим първата стъпка, защото може да има и следваща. Сега ще увеличим детските надбавки от 25 на 35 лв., ще се опитаме да се обърнем с по-голямо внимание към работещите. До края на годината ще е готов законът за кредитиране на младите семейства."

"Годишната инфлация е паднала до 11,2% в края на август", съобщава "Класа". Инфлацията намалява темпо, става ясно от последните данни на Националния статистически институт, оповестени вчера.

Годишната инфлация в края на август падна до 11,2%. През юли този показател бе 14,5 на сто. На месечна база пък августовската инфлация е 0,1%. От началото на 2008 г. животът е поскъпнал с 6,3%.

"Газът спря. Плевен, Враца и Бургас са без топла вода", обявява "Труд". Над 75 хиляди абонати на топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас останаха без топла вода вчера, след като "Булгаргаз" спря подаването на гориво заради неплатени сметки.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров коментира, че няма такава схема - да има потребление без плащане.

"Борчовете за парно погребват "Булгаргаз", предупреждава Валентин Иванов, заместник-министър на икономиката и енергетиката и председател на борда на директорите на "Булгаргаз холдинг".

В интервю за "Стандарт" той признава, че "Булгаргаз" не може да си плаща заявките на "Газпром", получава заеми от холдинга и изчиства плащания за предишни години.

"И когато дойде момент да не може да плати, ставаме 100% зависими от "Газпром". Останем ли без гориво, индустрията ни загива", алармира Иванов.

"Топло" - под това заглавие "Капитал" коментира ситуацията в "Топлофикация София".

Посочва се, че харченето на публични средства за покриване на поредния огромен дълг няма да помогне - тази схема вече беше изпробвана през 2005 г. с пари от държавния бюджет и не даде резултат. Напротив, положението се влоши. И ще става все по-лошо, ако държавата и общината продължават да си прехвърлят акции и отговорности и да бавят приватизацията. А тя е най-работещото решение. Кандидати има, т.е. и те оценяват, че дружеството може да работи в пазарни условия и да печели.

"ЕС ни дава 2 месеца отсрочка за боклука", отбелязва "24 часа". Европейската комисия се съгласи да отложи до 30 ноември срока за наказателна процедура срещу България за проблемите със столичния боклук. Това съобщи вчера вицепремиерът Меглена Плугчиева.

Срокът за налагане на наказанието изтичаше на 30 септември. Аз си свърших моя ангажимент по въпросите с боклука, оттук нататък няма да играя ролята на медиатор, заяви Плугчиева. Решението на проблема с 600-те хиляди бали в "Кремиковци" оставало в компетенциите на екоминистерството и Столичната община.

"28 генерали обсъждат в София бъдещето на НАТО", съобщава "Сега". 28 генерали от страните членки на НАТО плюс кандидатките Албания и Хърватия се събраха вчера в София, за да обсъдят бъдещето на алианса. През тези дни ние ще обсъждаме както операциите в Афганистан, Ирак и Косово, така и бъдещето", обяви ръководителят на военния комитет на пакта Джанпаоло Ди Паола.

Той акцентира върху процеса на трансформация, който се извършва в Североатлантическия пакт. Началникът на ГЩ на нашата армия ген. Златан Стойков отбеляза, че срещата в нашата столица се осъществява заради авторитета, който България има в НАТО.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 1 час

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 2 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 2 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 3 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 3 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 3 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 3 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 4 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 4 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 4 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 4 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 5 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 5 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 5 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 6 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар