22
л лен" съвет на Националния тръст връща мъжете в 19 век, насърчавайки ги да пишкат навън върху торища, за да пестят вода и да "подхранват" градината.

Организацията, която се грижи за съхраняването на британското културно и природно наследство, вече е дала зелена светлина за новия стар навик по британските села.

Нещо повече - на определени закътани местенца и градинки по провинциалните селища са поставени "бали за пишкане", където мъжете могат да се облекчават.

Според Тръста, който води активна кампания за борбата срещу климатичните промени, вършенето на естествените нужди навън пести както вода, така и енергия, които се изразходват в тоалетната при пускане на казанчето.

Освен това урината може да ускори химичните процеси в торната купчина, осигурявайки по-добър тор за зеленчуците в градината.

Мъжката урина пък е по-подходяща от женската, защото е по-малко киселинна.

В имение в Кеймбриджшър 20 служители са стимулирани да пишкат върху сламени бали, които след това се смесват в общото торище, от което се наторяват градините и нивите.

Специалистите насърчават всеки, който има тази възможност, да пишка навън, върху свой собствен компост.

От урината торта не миришела по-лошо, този начин бил сигурен и дори забавен. В крайна сметка благодарение на него можели да израстнат по-свежи и ароматни цветя.

При пускането на казанчето се изразходва между четири и девет литра вода всеки път.

Пишкането навън или под душа има много поддръжници, сред които например актрисата Камерън Диас, като начин за борба с климатичните промени чрез пестене на вода и енергия.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@