0
Ви икотърновското издателство "Абагар" ще съди за клевета еврейската организация "Шалом" и в. "Стандарт", съобщи на нарочна пресконференция главният редактор Иван Петров. Дружеството се обръща към Темида заради обвинението, че "Абагар" е разпространило биографичната книга на Адолф Хитлер "Моята борба". Информацията бе публикувана във вчерашния брой на всекидневника по изпратен факс от българските евреи.
Лъжата уронва името и престижа ни, оплакаха се от ръководството на издателството. Полицейска проверка вече е установила, че в каталога на "Абагар" за миналата година не фигурира книга с подобно заглавие.
Предполагаме, че зад обвинението стоят нелоялни конкуренти, каза още Петров. В момента във Велико Търново, освен "Абагар", работят още 7 издателства и 9 печатници. Всяка една от тях би могла да отпечата Хитлеровата книга, допълни той. По полиграфическата изработка на "Моята борба" пък може да се познае къде книгата е видяла бял свят.
Четивото бе разпространявано на сергии по автобусните спирки на "Орлов мост" и бул. "Ев. Георгиев" в столицата. Проверки за издания на книгата бяха направени по книгопродавниците на хотел "Плиска", двата подлеза на бул. "Цариградско шосе" както и пл. "Славейков", Централна гара и на по-големите столични пазари. Претърсванията започнаха на 22-ри декември, за което Нет Инфо писа.
Преди няколко дни в полза на "Абагар" приключи друг съдебен спор. Издателството се жалва пред магистратите, че столична фирма е откраднала името и търговската марка.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@