0
"24 часа" помества интервю с главния секретар на МВР Бойко Борисов, озаглавено: "Симеон поема твърд курс и скоро това ще се усети".
Атакуват ни, защото прекъснахме контрабандните канали, казва главсекът на МВР. По въпроса за рейтинга си той отбелязва: "Всички на съвещанието в Петербург знаят за този рейтинг. Оказа се, че никъде по света не се е случвало такова чудо, но ние, българите, сме все особени. Аз го ценя много високо, защото рейтингът ми показва доверието на обществото в реформата. За западноевропейците МВР е реформирано."

Дереджето е сериозно, казва от страниците на "Новинар" министърът на вътрешните работи Георги Петканов. Ето част от блицинтервюто с министъра:
"- Проф. Петканов, вярно ли е, че заради ваша заповед да се ограничат разходите вече не излизат патрулни коли по улиците, защото нямат бензин?
- Не.
- Колко патрулки излязоха вчера?
- Глупави въпроси не ми задавайте.
- Каква е причината за заповедта ви?
- Разбира я всеки средноинтелигентен човек. От бюджета, който МВР пожела, са ни отпуснати 2/3. От тях пък ни дават 90%, следователно отговора вие може и сама да си го дадете.
- Поискахте ли от министър Велчев допълнителни пари?
- Да. Търся всевъзможни начини. Всички допустими, законови способи използвам. Вие считате ли, че с голямо удоволствие съм издал тази заповед за икономии? Ваши колеги ме питаха защо съм наредил това - главният секретар бил против тая заповед. То и аз съм против нея, против моята заповед. Просто толкова ми е бюджетът. Затова отправих искане към ведомствата, които ни дължат суми, да ги преведат. 500 000 лв. имат да ни дават например Министерството на правосъдието, следствието, затворите. Да ги дадат!
- Какво ви отговори министър Велчев?
- Утре (б.р. днес) ще ми отговори. Търся начини, дереджето е сериозно."

Не трябва да хленчим пред Европа, а да ударим по масата, казва в интервю за "Монитор" писателят Виктор Пасков. Вместо депутатите да занимават парламента с питания за конкретни книги, нека министърът на вътрешните работи да организира едно аутодафе пред президентството и да се изгорят книгите, които са им толкова антипатични. След това ще маршируваме и ще викаме "Зиг! Хайл!", смята шефът на културния ни център в Берлин.

Докато народът се чуди дали ще му стигнат напълнените есенес буркани да изкара лошата зима, неговите избранници се вълнуват от други буркани - сините, коментира "Труд". Искат си ги обратно на покривите на мерцедесите. И са прави. Защото някои от тях са по-спешни случаи от онези, които ги карат с линейки. Други пък имат далеч по-важна работа от пожарникарите, полицаите и гражданската защита.

Ето ви задачка с повишена трудност по шофьорските листовки: Ако на кръстовище се засекат четири автомобила със специален режим, кой трябва да премине пръв? Депутатският, разбира се. Защото е най-нахален. Ами ако се засекат четирима депутати в лимузини? Е, законът за движение по пътищата не може да предвиди толкова трагично за нацията обстоятелство. Нали депутатите го пишат.
Както се казва, нов морал - стари буркани.

Спортният тотализатор изпрати трогателно писмо до служителите си по случай задаващия се 45-годишен юбилей на институцията, което "Новинар" коментира на страниците си. "Продавачи на надежда" нарекоха подчинените си тотошефовете и им пожелаха все така успешно да привличат дребни инвестиции. Тъжното е, че касиерките в тотопунктовете продават не каква да е надежда, а последната за значителен брой българи. Количеството на "играчите" е по-постоянно и от най-твърдия електорат на СДС и БСП, с разликата, че броят на първите непрекъснато нараства. Ако не се сбъдне надеждата на тотализатора броят им да стигне 8 млн. души, това ще е само заради отрицателния прираст и конкуренцията "Еврофутбол".

Волен Сидеров прави коментар на тема НАТО в "Монитор", озаглавен: "Кога ще мислим за НАТО като възрастни".
"Невероятна инфантилност продължава да владее умовете на управници и коментатори по темата "НАТО". Тия дни външният ни министър Паси, известен с това, че искаше да разчлени Русия и да окупира Белград, хвърли в публичното пространство ново безумие. Той предложил България да стане база за удари на САЩ по Ирак, пише "Вашингтон пост". Кого пита, за да дава такова разрешение, не е ясно. Ясно е, че вкарва страната ни във война. А в Наказателния кодекс има текст, който постановява съдебно преследване за всеки, който подбужда към военни действия с чужда държава. В случая провинението се засилва, защото подбудителят е министър, а не редови гражданин.
Самопредлагането ни на НАТО без никакви отсрещни гаранции и ангажименти работи срещу националните интереси. Целият посткомунистически период е характерен с папагалското натрапване на една тъпа идеологема, според която влизането ни в НАТО води до поток от кебапчета и бира на корем, както и бял мерцедес за всяко семейство, плюс гараж и еднофамилна къща към него.
Дори при комунизма изграждаха по-свестни агитматериали. Днес никой в България не знае например какво ще струва превъоръжаването ни по натовски стандарти. Ако сравняваме с Полша и Чехия, би трябвало да е около десетина милиарда. Един нов външен дълг. Ако не е така, нека някой от Генералния щаб ме опровергае", пише Волен Сидеров в "Монитор".

Скандалите, с които се замерят в последните дни политиците, са добре дошъл PR за главния прокурор, чиято институция беше принудена да "замлъкне" след свидетелствата на журалисти за това как от нея изтичат незаконни информации в медиите, коментира "Дневник". По случая беше назначена проверка, която едва ли скоро ще свърши - както обикновено се случва с проверките на прокуратурата, която все се бори срещу корупцията и все не я доборва. В сряда Филчев покани на разговор и.д. посланика на САЩ Родерик Мур, който преди дни открито заявил, че страната му, финансираща борбата с корупцията, не е доволна от резултата. Срещата се състоя в центъра на поредната суматоха около прокуратурата - точно в деня преди Конституционният съд да реши дали предложението за назначаването на Филчев може да се атакува пред съда.

Разговорът обаче може да се е завъртял и около годишния доклад на Американския комитет за защита на журналистите в частта му за България. Изводите в него не са приятни за никого, включително и за главния прокурор, заключава "Дневник".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 2 минути

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 30 минути

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 1 час

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 1 час

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 1 час

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 1 час

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 2 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

<p>Скандал в НС: Може ли да се окажем с 480 народни представители или депутати с двойни заплати</p>

Скандал в НС заради НАТО, Конституцията, "Турски поток" и депутатските заплати (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 2 часа

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 2 часа

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 2 часа

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 2 часа

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 2 часа

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 2 часа

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 3 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той