0
т творихме доста кранчета, затова ни атакуват", заявява пред "24 часа" министърът на икономиката Николай Василев. Възможно е да ставаме жертва на платени кампании, казва вицепремиерът. Георги Попов получава 1300 лева заплата, напомня отново той.

"Труд" публикува разговор с депутата от "Коалиция за България" Румен Петков, който твърди че "властта работи за богатите". През юни БСП ще представи програмата си за управление, обещава народният представител.

"Данък печалба може да стане по-приемлив за бизнеса през 2003 г." - това са думи на Джералд Шиф, ръководител на мисията на МВФ за България пред "Дневник". Бюджетът няма да се изпълни без реформи в образованието и здравеопазването, казва Шиф за изданието.

Главният секретар на СДС Пламен Иванов казва за "Стандарт": "Костов не командва, но каквото каже - правим." Загубихме изборите, защото политическата сила стана нелицеприятна, а ръководството не бе екип, смята Иванов.

"Кой изгълта доверието" е озаглавена коментарната позиция на "Труд". "Г-н премиер, необходима е незабавна промяна в икономическата и социалната политика, необходима е пълна прозрачност в управлението на държавата!" Това заявиха категорично двайсетина депутати от НДСВ, цитира ги авторът Светлана Джамджиева. С гневен тон, недвусмислено напомняйки, че те са сред "повервалите". И с ясния намек, че някой е проиграл доверието им. Преди около месец самият премиер също гневно и категорично заяви пред един несъстоял се форум, че някои депутати и министри не са оправдали доверието му. По опашките за ток, парно и данъци българинът - много гневно и категорично - ругае оня, който е злоупотребил с доверието му. Оттук нататък един - упълномощеният от народа - трябва да установи кой е тоя злоупотребител и да го махне. Ако не иска да се стигне до картинката всеки да сочи с пръст другия и да вика: "Той е!".

"Слави Трифонов втори по рейтинг!" Така е озаглавена статията във вестник "24 часа", която анализира резултати от проучване на НЦИОМ на тема "Одобрявате ли дейността на...". Сините харесват най-гледания шоумен повече от червените, показва допитването. Най-голям процент хора одобряват дейността на Бойко Борисов. Трети в класацията е кметът на София Стефан Софиянски, а четвърти - външният министър Соломон Паси. Основният извод е, че през последните няколко месеца нетипични, "некласически" политици оглавяват социологическите класации за популярност.

Цяла седмица занаятчии, шофьори, фризьори и автоинструктори се заканваха как ще блокират цялата столица, ще застанат пред парламента и няма да мръднат оттам, докато исканията им за намаляване на патентните данъци не бъдат приети. В крайна сметка обаче организацията на протеста, а и самите искания на протестиращите заприличаха повече на фарс, отколкото на опит за постигане на цели чрез граждански протест. Тези думи стоят в редакционния коментар на вестник "Дневник" под заглавие "Това ли е средната класа?".

"Краун" - спасително зло за митниците ни" е озаглавен анализ на "Стандарт". Има две неща във всяка държава, които са неприкосновени - полицията и митницата, смята изданието. Защото са смисълът на държавността и институциите й. И защото са преките фактори за националната сигурност. Икономическа, политическа и криминална. По тази причина договорът, с който "Краун ейджънтс" поема нашите митници, изглежда необичаен и дори скандален. И това би било така за всяка нормална държава. Освен за България. Защото ние често сме много специална страна, която на Запад не разбират.

Цигани ли са американците? Това пита "Монитор" в анализа си, озаглавен "Кой иска да станем Косово". Ако се съди по действията на посолството на САЩ у нас, човек ще каже да. Вторият секретар на US посолството Норман посети тия дни Столипиново, "за да се запознаел на място с проблемите на циганите". Защо един чужд дипломат се меси във вътрешните работи на една суверенна страна? Или вече не сме такава? Ако не сме, нека някой от жреците на новото време да го каже гласно. Представяте ли си следната картинка. В Сан Франциско има безредици, причинени от американци от мексикански произход. И там пристига вторият секретар на българското посолство, "за да се запознае с проблемите". Абсурд, нали? У нас обаче абсурдът се приема всекидневно и естествено като пролетен дъжд, констатира ежедневникът.

Опасенията, че уволнението на Стоян Ганев няма да мине тихо и спокойно, изглежда, са на път да се оправдаят, коментира "Сега". В деня, в който бившият шеф на премиерския кабинет кацна в София, в парламента се появи писмо, подписано от 20-ина царски депутати с искане за смяна на социално-икономическата политика на правителството.

3000 полицаи ще пазят феновете на "Левски" от тези на ЦСКА (или обратното) на съботния мач между т.нар. ни грандове. Дотук добре, ама средностатистическият запалянко на мач ли отива или на война? - пита в коментар "Новинар". И двете агитки реват, че многото ченгета само нагнетявали обстановката и затова ставали, видите ли, поразиите. От друга страна, бъдете сигурни, че и 10 000 полицаи да има, "сини" и "червени" пак ще се млатят. Излиза, че хем агнето изядено, хем вълкът гладен. Третият въпрос, който напира, е този мач радост ли ще носи на феновете или ще бъде отдушник на банда престъпници, които задължително трябва да бъдат строго охранявани. Отговорът май е второто, но щом е така, защо тези не бъдат озаптени веднъж завинаги? Иначе историята си се повтаря през няколко месеца.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 3 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 8 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 9 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 9 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 9 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 9 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 10 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 10 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 10 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 10 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 11 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 11 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 11 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 11 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 12 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер