0
и идемията от Гърция може да се прехвърли", казва в топинтервюто на вестник "24 часа" д-р Атанас Мангъров. Мийте ръцете срещу чревни инфекции, съветва шефът на първо детско отделение в Инфекциозна болница.

"Учителите забравиха своя дълг", разкрива пред "Труд" Владимир Атанасов, министър на образованието. Няма да споря с родители в цикламени костюмчета, категоричен е той. Трябва да се спазва Лисабонската конвенция, която казва: "Всяка страна признава квалификациите, издадени от друга страна, които отговарят на общите изисквания за достъп до висшето образование в тези страни, за целите на достъп до програми, принадлежащи към нейната система на висше образование, освен ако може да бъде установено наличието на известно различие между общите изисквания за достъп в страната, в която квалификацията е била получена, и в страната, в която се търси признаване на квалификацията" - цитира министъра конвенцията пред "Труд".

"Хиляди ще се молят с папата за мир. Светият отец избра за своята меса Пловдив като духовна столица", казва кметът на града д-р Иван Чомаков. България ще посрещне папа Йоан-Павел II не само като държавен глава на Ватикана, но и като върховен отец на Римокатолическата църква. За всички католици папата е носител на живото Христово слово и дело. Светият отец е и един от най-големите радетeли за мир. Той идва за първи път у нас и неговото гостуване тук е знак за особено внимание и уважение към България. Местата, които ще посети, също са специално подбрани от протокола на Ватикана. Те никога не са случайни, заявява пред "Стандарт" кметът на Пловдив.

"Царствената независимост". Така Светлана Джамджиева е озаглавила написаната от нея коментарна позиция на първата страница на вестник "Труд". И царските хора излязоха с решение каква да е позицията им към изборите в Благоевград. Макар и неясно кога и от кого взето, то е категорично - не подкрепят никого от двамата кандидати. На НДСВ най - малкото би трябвало да не им е никак безразлично с какъв кмет ще работи областният им управител. Те са управляваща партия и не може да им е все едно кой ще седне на мястото на Паскалев - вицепремиер в кабинета им. Има само едно обяснение - като политическа сила те спечелиха в Благоевград унизителните 5%, което реално предопределя стремежа им към независимост. Просто от тях нищо не зависи.

"Дневник" също коментира, че въпреки устрема си към Европейската народна партия НДСВ кой знае защо се разграничи от останалите десни партии и подкрепи на втория тур на частичните местни избори в Русе кандидат, поддържан от червените. Какво пък, и по на запад от най-европейския български град се случва. Как във Франция социалистите ще гласуват за голиста Ширак? Може би с поведението си царските хора искат да покажат, че прекалено обединена десница не е на хубаво? А може просто Гено Генов като кандидат за кмет и като бизнесмен да им е симпатичен.

Все пак вотът е мажоритарен. Или НДСВ иска да върне жест на министър Калчев, като даде някой и друг глас за неговия фаворит и съдружник Гено Генов. Но тогава защо в Благоевград не застава зад предпочетения от БСП и от министър Паскалев Асийски? Да не би НДСВ да е решило в единия случай (в Русе) да подкрепи червените, а в другия (в Благоевград) да постъпи като сините. А може при избора си да се ръководи от личните достойнства на всеки кандидат и по важни причини да предпочита Генов, но не и Асийски. Или пък министър Калчев е по-скъп на управляващите от министър Паскалев. По някакви прагматични съображения, както обича да казва лидерът Сакскобургготски. Но кой знае, може да не е нужно никакво обяснение.

"Гледай цените, вдигай заплатите!" - анализът на "24 часа" е написан от Венцислав Димитров. Милен Велчев и Муравей приличат на лоши татковци - пестят доходите, а децата гладуват, смята Венци Димитров. Като основна причина за "ускорената инфлация", той посочва увеличените цени на стоките и услугите, предлагани от държавните монополи, както и вдигането на някои акцизи и данъчни ставки. Те бързо повличат и останалите цени, анализира Димитров.

Един Герджиков отрони вчера "Ох, не е за приказване" като признание, че сам вече не знае какво да каже за дисциплината на депутатите. Той е поредният парламентарен шеф, който не успя да се пребори с гласуването с чужди карти, но проблемите му щяха да са с един по-малко, ако картите можеха и да излизат на трибуната, и да дават становища по законите. Иначе Герджиков е прав - просто няма какъв нов по-силен аргумент от всички досегашни да се извади, за да се засрамят депутатите. Явно и те на това разчитат - по-скоро впечатлителността на пишещите да обръгне, отколкото те да вземат да се впечатлят от коментарите им. Това пише в коментарната си рубрика "Добър ден, България" вестник "Новинар".

Министерството на Долорес Арсенова правилно се насочи към драстично увеличение на митата за внос на стари автомобили, коментира "Монитор". За повече от 10 г. държавата ни се напълни с таратайки всякакъв калибър пред разпад или с живот още няколко години от цяла Западна Европа. Търговците с нюх отвъд Берлинската стена спешно прегрупираха бизнеса си със създаването на огромен брой автокъщи, за да задоволят нарасналото търсене от Изток. Возилата не отговаряха на никакви евростандарти за опазване на екологията, но бяха атрактивни с ниските си цени. Засега остава тайна защо хората на "Грийн пийс" не реагираха.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 11 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности